Odpowiedzi na posty [CYTATY]

Pytania techniczne i organizacyjne do Admina i Moderatorów.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Odpowiedzi na posty [CYTATY]

Post »

Niektórzy pewnie jeszcze pamiętają, jak mieliśmy Forum na poprzedniej wersji silnika. :wink:
Przy dużej aktywności piszących czasami zdarzało się, ze odpowiadaliśmy na post, ale zanim skończyliśmy przelewać swoje myśli na klawiaturę ktoś nas ubiegał, i między postem a odpowiedzią na niego pojawiał się inny post. Rozwiązaniem w takim wypadku było cytowanie postu, a najlepiej jego fragmentu, do którego się odnosiliśmy.
Przy obecnej wersji Forum, jeśli ktoś się okaże szybszy od nas, dostajemy informację, ze pojawił się inny post, i zostajemy poproszeni o podjęcie decyzji: czy chcemy nasz post zmienić, czy z niego rezygnujemy, bo staje się brezprzedmiotowy, czy może nie obchodzi nas to nic i trwamy przy swojej chęci podzielenia się z resztą Forumowiczów swoimi spostrzeżeniami.

W każdym razie możemy zareagować...

Więc skąd, ta coraz częstsza maniera cytowania postu zaraz bezpośrednio pod nim??? :roll:
Przecież to bezsensowne i uciążliwe dla pozostałych czytających. :twisted:
Drodzy Forumowicze, jeśli odpowiadacie na ostatni post w wątku, to NIE CYTUJCIE GO!!!
Jeśli ktokolwiek się "wchrzani między wódkę a zakąskę", to zawsze jest możliwość zmiany postu przed wysłaniem, a nawet jeszcze po wysłaniu.
Rolą cytatów jest odniesienie się do fragmentu większej całości, lub do postu, który od naszej odpowiedzi już dzieli trochę wpisów :wink:
Szanujmy innych Forumowiczów, jak sami chcemy być przez nich szanowani ;:108
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Re: Odpowiedzi na posty

Post »

Też to zauważyłem :roll: i nie ukrywam , czasami mnie to denerwuje..
Przecież wystarczy wtedy napisać pogrubiony nick ( albo nawet nie ) i dać pauzę do osoby której chce się coś napisać..
Przyjąłem sobie zasadę , że jeśli chcę kogoś zacytować to pod postem tej osoby musi być kilka postów innych osób i wtedy cytuję zazwyczaj fragment , a ewentualnie jeśli post jest kilka stron wcześniej to cytuję całość o ile jest to potrzebne..
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
ODPOWIEDZ

Wróć do „PYTANIA do Ekipy Moderującej. Techniczne. Archiwalne KONKURSY”