Wąż ogrodowy
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: wąż ogrodowy
Na jak dużą działkę? Do czego ma służyć? Do okazjonalnego podlewania, czy do położenia w ziemi? Czy będziesz go zwijać co chwilę, czy zostanie na zimę w glebie? Do czego go chcesz podłączyć? I czy pytasz o markę, czy o długość, średnicę, surowiec, kolor itp.?
Napisz coś więcej, proszę :P
Napisz coś więcej, proszę :P
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- 50p
- Od: 25 wrz 2008, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Działka ma 3 ary,używać go będę okazjonalnie i zwijać za każdym razem.Podłączony do (zaworu,kranu)nie chciałabym kupić jakiegoś "zwykłego".Ma mi posłużyć parę lat i nie zaginać się.Pozdrawiam 

Ewka
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
http://www.sklep.ogrodom.pl/46-plus-3-4-25m.html
dobry tyle,że droższy.Posłuży na lata.
dobry tyle,że droższy.Posłuży na lata.
No potwierdzam. Jeden z lepszych... już mam parę ładnych lat. Latem na słońcu, zimą na mrozie... no napisy się wytarły od ciągania 

Tylko i wyłącznie wąż z oznaczeniem NTS ( No Torsion System ) czyli nieskręcający się .
- Space99
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 mar 2009, o 12:21
- Kontakt:
Niekoniecznie tak będzie :>amadyn pisze:Tylko i wyłącznie wąż z oznaczeniem NTS ( No Torsion System ) czyli nieskręcający się .
kupiłem w Leroyu taki zielony z czerwonym paskiem i tak się pięknie skręca że bardziej odemnie. Jak znajdę nazwe to podam
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Moje winorośla
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
A na obu końcach zamontuj szybkozłączki
I wszelkie zraszacze, spryskiwacze, pistolety kupuj z szybkozłączem - niby oczywiste, ale widziałem jeszcze czasami w sklepie przyłącza wciskane w węża i ściągane opaską

I wszelkie zraszacze, spryskiwacze, pistolety kupuj z szybkozłączem - niby oczywiste, ale widziałem jeszcze czasami w sklepie przyłącza wciskane w węża i ściągane opaską

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- Space99
- Kontakt:
Firma ww węża to Geolia a model bodajże ten
http://www.leroymerlin.pl/produkty/waz- ... 89908.html
Wiem że na opakowaniu pisało że się nie skręca. Więc nie polecam!
Natomiast rok wcześniej w Obi kupiłem taki żółty ale firmy już nie znam i jestem bardzo zadowolony.
http://www.leroymerlin.pl/produkty/waz- ... 89908.html
Wiem że na opakowaniu pisało że się nie skręca. Więc nie polecam!
Natomiast rok wcześniej w Obi kupiłem taki żółty ale firmy już nie znam i jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Moje winorośla
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
Mój żółty szlauch też jest o niebo lepszy niż wszystkie inne "nieskręcające się" węże. Nie pamiętam skąd go mam, ale pewnie to jeden z ogólnopolskich sklepów sieciowych, więc z kupnem takiego albo podobnego węża nie powinno być problemu.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Nie czarujmy się, każdy wąż który jest wieszany, a nie nawijany na bęben będzie się skręcał. Albo przy wieszaniu, albo przy ściaganiu. Taka geometria...
Ważne, żeby się nie załamywał przy skręcaniu

Ważne, żeby się nie załamywał przy skręcaniu

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- Space99
- Kontakt:
Jakby to był powód skręcania (wieszanie) to bym jeszcze przeżył ale ten tydzień po zakupie zaczął się falować/ skręcać (widać było po czerwonym pasku że się skręca) leżąc po prostu na ogrodzie, najczęściej w słońcu.
A poza tym z 2 stron był na szybko złączkach (spięty z tym żółtym) które jak wiadomo obracają się jak chce wąż. Więc naprawde nie widzę innej przyczyny jak badziewie pseudoniezwijające się.
Troche mnie to wtedy zirytowało i pisze aby oszczędzić nerwów i pieniążków innym.
A poza tym z 2 stron był na szybko złączkach (spięty z tym żółtym) które jak wiadomo obracają się jak chce wąż. Więc naprawde nie widzę innej przyczyny jak badziewie pseudoniezwijające się.
Troche mnie to wtedy zirytowało i pisze aby oszczędzić nerwów i pieniążków innym.
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Moje winorośla
Uśmiecham sie, bo myslę sobie, że na 3-arowej działeczce to każdy wystarczy, na takich odległościach nic się nie zdoła poskręcać! Kup najtańszy i też bedziesz zadowolona.
( A jeśli macie dobre rady w sprawie skręcania, to ja poprosze, bo żeby podlać drzewka i krzewy posadzone jako swobodny żywopłot na granicach dzialki, musze rozwinąć ok. 100m węża
)

( A jeśli macie dobre rady w sprawie skręcania, to ja poprosze, bo żeby podlać drzewka i krzewy posadzone jako swobodny żywopłot na granicach dzialki, musze rozwinąć ok. 100m węża

"Ogrodnik wspiął się - istny drozd w waciak odziany - na szczyt drzewa,
łącząc tym samym niby most to, co dwunogie, z tym, co śpiewa."
Josif Brodski "Ogrodnik"
łącząc tym samym niby most to, co dwunogie, z tym, co śpiewa."
Josif Brodski "Ogrodnik"
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
Eco, niespecjalnie się postarałeś
To już wiemy, tu chodziło raczej o konkrety :P
Mój żółty wąż ma na sobie nadrukowaną nazwę Cellfast. Nawinięty na bęben, długi jak nieszczęście, bardzo ładnie się rozwija, gorzej ze zwijaniem, ale to pewnie dlatego, że ten bęben właśnie stracił korbkę
Kiedy majtam nim na wszystkie strony przy podlewaniu, nie buntuje się, nie załamuje, nie plącze, nie zawija, nie skręca, mimo swojej koszmarnej długości jest bardzo poręczny - z czystym sumieniem polecam 

To już wiemy, tu chodziło raczej o konkrety :P
Mój żółty wąż ma na sobie nadrukowaną nazwę Cellfast. Nawinięty na bęben, długi jak nieszczęście, bardzo ładnie się rozwija, gorzej ze zwijaniem, ale to pewnie dlatego, że ten bęben właśnie stracił korbkę