Serdecznie wszystkich witam. Od dłuższego czasu obserwuję to forum ogrodowe. Trafiłem na niego przypadkiem, kiedy szukałem wiadomości o pielęgnacji trawników.
Mam duży ogród i nie potrafię sobie poradzić z mniszkiem lekarskim. W tym roku równiez obficie kwitł i mimo koszenia trawy wiele tych roślin zostało i się nasiewa. Nie jestem w stanie wykopać wszyskich roślinek, a herbicydów unikam. Może ktoś wie jak można zlikwidować mniszek nie stosując chemii. Pozdrawiam Tandem
Trawniki Tandem
- gemciu83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2008, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Trawniki Tandem
Użyj Chwastoksu zawsze przed uwolnieniem przez Mniszka nasion tych spadochroniarzy. Pryskaj jak są żółte. U mnie też było żółto i się skończyło w 2 sezony.
- tandem
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 28 maja 2010, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Serdeczne dzięki. Nie wiem czy u mnie się skończy z mniszkiem, kiedy zostosuję ten oprysk, o którym piszesz. Moja działka jest w pobliżu łąk, gdzie mniszek sobie świtnie radzi. Zapewne będę miał go mniej, ale na stałe to na pewno nie. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Tandem
Starane jest lepszy od chwastoksu.Mniszka nie mam po pierwszym oprysku, ale swoją drogą moja trawka koszona jest co trzeci dzień...chwasty nie mają siły przebicia( zdażają się ale mało) trawa jest gęsta.
Starane jest lepszy od chwastoksu.Mniszka nie mam po pierwszym oprysku, ale swoją drogą moja trawka koszona jest co trzeci dzień...chwasty nie mają siły przebicia( zdażają się ale mało) trawa jest gęsta.