Stojak pod włącznik elektryczny
Stojak pod włącznik elektryczny
Witam,
planując oświetlenie wzdłuż alejki ogrodowej stanąłem na małym problemie.
Otóż z uwagi na fakt, iż włączanie prądu będzie z dwóch stron (1. na elewacji domu, 2. przy wyjściu z ogrodu) nie wiem
w jaki sposób zamontować włącznik elektryczny.
Mój problem dotyczy samego filaru. Na końcu trawnika wyjdzie kabel elektryczny i muszę go na czymś umieścić.
Filar? podstawa? stojak? tak aby był na wysokości dłoni i aby ładnie wyglądał.
przeglądam strony z oświetleniem ogrodowym aby coś takiego kupić ale nic nie ma.
Może mógłby ktoś poradzić?
planując oświetlenie wzdłuż alejki ogrodowej stanąłem na małym problemie.
Otóż z uwagi na fakt, iż włączanie prądu będzie z dwóch stron (1. na elewacji domu, 2. przy wyjściu z ogrodu) nie wiem
w jaki sposób zamontować włącznik elektryczny.
Mój problem dotyczy samego filaru. Na końcu trawnika wyjdzie kabel elektryczny i muszę go na czymś umieścić.
Filar? podstawa? stojak? tak aby był na wysokości dłoni i aby ładnie wyglądał.
przeglądam strony z oświetleniem ogrodowym aby coś takiego kupić ale nic nie ma.
Może mógłby ktoś poradzić?
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Stojak pod włącznik elektryczny
Może słup od latarni ulicznej?
Albo włączanie i wyłączanie włącznikiem czasowym nastawianym na konkretne godziny?
Albo włączanie i wyłączanie włącznikiem czasowym nastawianym na konkretne godziny?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Sądzę, że to zależy od stylu Twojego ogrodu.
Jeśli masz taki "nowoczesny", kostkowo-trawnikowo-thujowy ogród, to stary pień z zamaskowanym wyłącznikiem nie będzie tam pasował. A jak masz dziką łąkę, to wymurowany słupek z klinkierówki też nie poczuje się tam dobrze
Jeśli masz taki "nowoczesny", kostkowo-trawnikowo-thujowy ogród, to stary pień z zamaskowanym wyłącznikiem nie będzie tam pasował. A jak masz dziką łąkę, to wymurowany słupek z klinkierówki też nie poczuje się tam dobrze

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Kupić krasnala,wydrążyć ucho i wmontować tam wyłącznik.Będzie wygodnie
i estetycznie.
i estetycznie.
lampki są chromowane, aluminiowe raczej w nowoczesnym stylu. Dlatego pomyślałem o słupku również niklowanym z jakąś
puszką/osłoną/daszkiem na górze na włącznik.
Niestety czegoś gotowego nie mogę poszukać na żadnej ze stron z lampami ogrodowymi czy taż aukcjach allegro.
puszką/osłoną/daszkiem na górze na włącznik.
Niestety czegoś gotowego nie mogę poszukać na żadnej ze stron z lampami ogrodowymi czy taż aukcjach allegro.
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Nie wiadomo, skąd jesteś, ale może w pobliżu masz jakiegoś ślusarza? Zamów sobie coś z nierdzewki, będzie dokładnie takie, jak sobie wyobrażasz. Rura z zakończeniem nie powinna być droga 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
wiem, że można zamówić indywidualnie u ślusarza.
Dziwi mnie tylko fakt, że nikt takiego towaru nie produkuje. Przecież to zwykły, chromowany słupek pod włącznik
Dziwi mnie tylko fakt, że nikt takiego towaru nie produkuje. Przecież to zwykły, chromowany słupek pod włącznik