Lepiej siedzieć cicho i być podejrzanym o głupotę, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. (A. Lincoln)
Jeśli coś wiesz, przyznaj, że wiesz, gdy zaś czegoś nie wiesz, przyznaj, że nie wiesz. Oto prawdziwa wiedza. (Konfucjusz)
Kultura - to co zostaje, gdy już zapomnisz wszystkiergo czego się nauczyłeś. (S. Lagerlof)
Nie chowaj nienawiści po wsze czasy ty, który sam nie jesteś wieczny. (Arystoteles)
Jeśli zaryzykujesz uczciwość, masz 99% szans że przegrasz. Ale staniesz się jednym z tych, dzięki którym warto żyć. (W. Łysiak)
To co warto zrobić zasługuje też na to by zrobić to dobrze. (N. Poussin)
W życiu masz do wyboru - albo zostawiasz kurz, albo go łykasz. (H.J.Brown)
Dobrego człowieka nie może spotkać nic złego. Przeciwieństwa nie chodzą ze sobą w parze.
(Seneka)
Człowiek, w którego inni wierzą jest potęgą, a podwójną ma moc, jeżeli sam w siebie wierz.
R. Emerson)
Teraz, gdy nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie. (B. Shaw)
Głupota pcha się do przodu, by być widoczną, mądrosć pozostaje w tyle, by widzieć (S. Carkin)
Nemo. Chesz abyśmy się wykończyli czytając między wierszami....
Wszak zagadek dość nam zwykłe życie daje..
Sorry za zwrot ale aż podskoczyłem na krześle, jak zobaczyłem zachętę dla Aurynki do pisania między wierszami ... ,
PS Ja i tak ledwo radzę sobie z wyłuskiwaniem o co w nich chodzi
nemo56 pisze:pisz zawsze prawdę............
niech wrogowie szukają sobie między wierszami
(też moje)
Świetne Nemo! - naprawdę. 8)
A to moje
...Czasami są takie chwile, że jedyne co możemy zrobić to nie poruszać się....
...Patrząc w lustrzane odbicie dostrzeżesz rezultat swoich życiowych dokonań...