"COŚ" koło studni - na co to wykorzystac?

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wanderka
200p
200p
Od: 26 cze 2008, o 22:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

"COŚ" koło studni - na co to wykorzystac?

Post »

Mam takie coś wybudowane po poprzednim włascicielu działki, przy studni. Zastanawiam się na co to wykorzystać? W tym roku stawialiśmy tam wiaderka, ale na obecny pomyslałam by wykorzystać to jako donicę. Mysłałam o szczawiu i rukoli, ale wyczytałam że one są wieloletnie więc lepiej im bedzie na normalnej ziemi rosnąć. A Co innego można posadzić, szpinak? co jeszcze?
Jest to miejsce od rana cieniste, popołudniu słoneczne, raczej wilgotne ze wzgledu na czesto rozlewana obok wodę przy nabieraniu ze studni.

I jeśli juz sadzić, to jak przygotowac dno? folia? Czy moze lepiej po prostu żwir, na to siatka i dopiero ziemia.
Wysokość boków to ok 20 cm.Obrazek
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: "COŚ" koło studni - na co to wykorzystac?

Post »

cokolwiek posadzisz to dno musisz oczyścić z płytek bo cóż urośnie na betonie .20 cm to niedużo a rabatka będzie fajna nawet na byliny .zerwij płytki ,zostaw obwódki dopełnij ziemią lub kompostem i hulaj dusza ,jak jest cień to może funkie one to lubią ale też różanecznik ,albo jakiś olbrzymi rabarbar na zioła lepsze są miejsca słoneczna
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p
Od: 1 wrz 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Polecam coś takiego :
Obrazek
Wrazie pytań służe pomocą.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
maryann
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2007, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

alinaK pisze:zostaw obwódki
Kiedy to one tu sa najbardziej szkaradne; dno owszem- roślinom niepotrzebne, a płytki można gdzieś ułożyć pod kroki. A może tą beczkę zakopać?
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ale te kamienie jak dosypiesz ziemi to się schowają a rośliny okryją resztę ,pomysł martineza też jest fojowy
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”