SunFlower starzec himalajski mam z zaszczepki, pierwszy raz kwitł tej zimy ale kwiaty ma małe niepozorne. Śmiech mnie bierze jak nieraz ktoś przyjdzie i jest zdziwiony że w domu sosna rośnie. Difenbachię, mogę Ci obiecać kawałek tylko na pewno nie szybko, jak zdrewnieje pień to ją kiedyś odmłodzę. Dostałam kawałek z pnia jakieś 30cm, znajoma pociekła piłką na kawałki i trzymała w plastikowych uciętych butelkach aż wypuściła korzenie. Liście ma ładnie wybarwione i bardzo duże.
Matemax większość roślin na parapecie dobierałam ze względu na palące słonko, tym akurat to pasuje. Inne które stawiałam długo nie wytrzymywały, zapomniałam nieraz cieniować w najgorszy upał i często liście były poparzone przez słonko. Kaktusy i sukulenty rzadko podlewam, nie są takie wymagające.
igor944oprócz dwu południowych mam jedno zachodnie i wschodnie okno ale na jednym stoją koleusy i skrętniki a na drugim trzy datury, trzy doniczki z posianymi sosnami i jałowcami. Przy oknie stoją storczyki i begonie. Miejsca mi już brakuje a jest tyle innych roślinek które mi się podobają