Nasza kochana poczta
- Phragboy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2009, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nasza kochana poczta
zamówiłem z niemieckiej strony róże, które zostały do mnie wysłane 10.11.09 a dzisiaj dostałem awizo że dotarły. najlepsze jest to, że paczka 13 została przez dhl wysłana do Polski. 18 została wysłana z sortowni w Katowicach do Łazisk a dzisiaj dostałem awizo. Czyli wynika że paczka trasę z Katowic do Łazisk (19 km) pokonywała 7 dni. Obawiam się tylko jaki będzie stan krzewów po 14 dniowej wędrówce. Zawsze paczki z Niemiec otrzymywałem po góra 4 dniach od wysyłki, ale 14 ? Jutro napisze jak wyglądają krzaczory.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nasza kochana poczta
trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, do mnie paczka z Niemiec dotarła bez problemu.
Ale zauważyłam, że im krótszą trasę ma u nas przesyłka tym dłużej idzie
Ale zauważyłam, że im krótszą trasę ma u nas przesyłka tym dłużej idzie

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W takim przypadku chyba można jakoś reklamować, prawda?
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jest chłodno więc krzewom nic się strasznego zapewne nie stało... ale podeschły pewnie trochę?
Czy przesyłka była oznakowana jakoś szczególnie?
Na mojej poczcie zawsze jak coś wysyłam pan wymaga dopisku "Żywe rośliny" i ma zapewne rację bo nawet nadanie przesyłki po godz.19. spowodowało iż była już następnego dnia w domu u adresata w Rabce i w Piwnicznej a to dość daleko ode mnie .
Tak więc może ma to znaczenie...

Czy przesyłka była oznakowana jakoś szczególnie?
Na mojej poczcie zawsze jak coś wysyłam pan wymaga dopisku "Żywe rośliny" i ma zapewne rację bo nawet nadanie przesyłki po godz.19. spowodowało iż była już następnego dnia w domu u adresata w Rabce i w Piwnicznej a to dość daleko ode mnie .
Tak więc może ma to znaczenie...
- ewica65
- 50p
- Od: 15 lis 2009, o 20:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No? I co? Ciekawa jestem co się stało, dopiero teraz przeczytłam post i się przejęłam losem żyjątek...
Napisz, co?...
Napisz, co?...
ewica65