Storczyki Lidki
Storczyki Lidki
Witam wszystkich storczykowo zakręconych.Przegladam to forum juz od paru dni i postanowilam tez (jeśli mozna) dolączyc do tego wspaniałego towarzystwa. na razie nie mam zbyt duzych rezultatow poniewaz storczykami zajmuje sie od września tego roku. dy dostalam pierwszego falka na imieniny postanowilam dokupic mu towarzyszke i......wpadłam. W tej chwili moja mini kolekcja liczy 17 storczykow a w przyszlym tygodniu dojda jeszcze 3. Mam falki,dendrobium, dendrobium nobile, miltonie i epidendrum balerina w kolorze różowym.W zyciu nie sądzilam że można tak pokochac storczyki.Zarazilam tym moja córke ktora też jest na tym forum i posiada imponujaca ilość storczyków zebranych w przeciągu miesiaca. Jak córka wroci do domu wieczorem to wklei mi zdjęcia moich kwiatkow. Pozdrawiam serdecznie i licze na wskazówki dot. uprawy, chociaż juz bardzo dużo z tego forum skorzystalam.Jeszcze raz pozdrawiam cieplutko. Lidia
Re: Storczyki Lidki
Witam na forum
I oczywiście czekam na zdjęcia 

Zdjecia będą wieczorem. Obiecuje.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Lidko serdecznie 

- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Lidko i już z niecierpliwością czekam na zdjęcia ulubieńców

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ja również czekam na fotki<uwielbiam je oglądać godzinami>....Witaj wsród zakręconych storczykami 

Witaj Lidko wsrod nas
Czekam na foteczki.

Czekam na foteczki.
A oto i moje kwiatki sfotografowane przez moja Córcię.Paula, dziekuje.
Oczywiście są to tylko storczyki kwitnace, ponieważ w tych przekwitnietych na razie nic sie nie dzieje. Chociaz ostatnio zauważylam male zwiastuny życia, ale nie chcę zapeszac.Dosyc duzo storczykow pochodzi z serii tych zaniedbanych w marketach i postanowilam uratowac im życie, bo takie byly biedne i smutno na mnie spogladały. pozdrawiam
Oczywiście są to tylko storczyki kwitnace, ponieważ w tych przekwitnietych na razie nic sie nie dzieje. Chociaz ostatnio zauważylam male zwiastuny życia, ale nie chcę zapeszac.Dosyc duzo storczykow pochodzi z serii tych zaniedbanych w marketach i postanowilam uratowac im życie, bo takie byly biedne i smutno na mnie spogladały. pozdrawiam
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Uuuuuuwielbiam takie parapety - gratuluję

Pozdrawiam Dorota!
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Są piękne... Jak na tak krótki czas zbierania masz ich dużo. Kwitnący parapet wygląda przecudnie.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Przefajne storczyki. Parapet kolorowy...Ja tam nie widzę, żeby jakoś były zaniedbane....W Twoich rękach odzyskały siły żucia 

Bardzo dziekuje za zyczliwe spojrzenie na moje skromniuteńkie zbiory.Gdzie mi tam do Was, ale liczy sie zapał. Kochani, powiedzcie co mam zrobić bo przekwitlo mi dendrobium nobile a jeszcze 2 egzemplarze przekwitniete idą do mnie poczta. Wiem że powinnam wystawic w chlodne miejsce, ale czy wystawienie na balkon nie bedzie morderstwem z premedytacja. I jak dalej podlewać, zasilac itd. Licze na Wasze opinie w tej sprawie. pozdrawiam
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj, Lidko.
Dendrobium musi teraz odpocząć, więc zmniejsz częstotliwość podlewania, nie używaj nawozu, a roślinkę postaw w chłodniejszym miejscu. Oczywiście, nie na balkonie, ale np. przy często uchylanym oknie, ale nie w przeciągu! Na zewnątrz możesz ją wystawić dopiero wiosną, pamiętając o tym, by temp. nocą nie była zbyt niska. Teraz chyba jest już za chłodno, by nawet wystawiać roślinę na kilka godzin na balkon.
Piękną masz kolekcję!
Dendrobium musi teraz odpocząć, więc zmniejsz częstotliwość podlewania, nie używaj nawozu, a roślinkę postaw w chłodniejszym miejscu. Oczywiście, nie na balkonie, ale np. przy często uchylanym oknie, ale nie w przeciągu! Na zewnątrz możesz ją wystawić dopiero wiosną, pamiętając o tym, by temp. nocą nie była zbyt niska. Teraz chyba jest już za chłodno, by nawet wystawiać roślinę na kilka godzin na balkon.
Piękną masz kolekcję!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila