Wszystkich czytelników mających zwierzęta ostrzegamy przed śmiertelnie
niebezpiecznym preparatem Slimax przeciwko ślimakom.
Stosowanie go spowodowało już śmierć w straszliwych męczarniach wielu domowych
zwierząt, zwłaszcza psów, które nieopatrznie zjadły kulki o słodkim smaku, co spowodowało
u nich ciężkie i nieodwracalne uszkodzenie organów wewnętrznych powodujące śmierć.
Przyłączamy się do apelu, by ta silna i niezwykle toksyczna trucizna została wycofana ze
sprzedaży.
Uwaga na Slimax!
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uwaga na Slimax!
Przeczytałam taką informację w "Nieznanym Świecie" "
Pozdrawiam serdecznie
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jest to miesięcznik, który pokazuje nam, że świat niekoniecznie
jest taki jak myślimy. ;)
Są tam artykuły nt. naturalnych terapii, radiestezji, rozwoju duchowego, i in.
Redakcja bardzo mocno angażuje się również w sprawy krzywdzonych zwierząt:
http://www.przystanocalenie.pl/kpdz_artykuly.html
jest taki jak myślimy. ;)
Są tam artykuły nt. naturalnych terapii, radiestezji, rozwoju duchowego, i in.
Redakcja bardzo mocno angażuje się również w sprawy krzywdzonych zwierząt:
http://www.przystanocalenie.pl/kpdz_artykuly.html
Pozdrawiam serdecznie
Re: Uwaga na Slimax!
O matko!!!! Dobrze, ze przeczytalam ten post!!! Dziekuje!!!!
No i prosze o rade jak zwalczyc slimaki w ogrodku. Zjadly mi juz niezapominajki. Teraz wcinaja biala sliczna azalie, ktora ma juz takie duze nowe pedy i liscie. Od kilku dni zbieram je recznie. Moze uzyc jakiegos srodka chemicznego ale... mam w domku trzy kiciusie w roznym wieku,dziewczynka 3 i pol miesiaca, chlopczyk 7 miesiecy i blizej nieokreslonego wieku znalezionego na ulicy kocurka, ktore korzystaja z ogrodka bawiac sie w najlepsze i goniac za owadami. Nie chcialabym by ogrodek byl dla nich jakims zagrozeniem i cokolwiek by sie im stalo.
Jak zniechecic te slimory do zjadania roslinek?
No i prosze o rade jak zwalczyc slimaki w ogrodku. Zjadly mi juz niezapominajki. Teraz wcinaja biala sliczna azalie, ktora ma juz takie duze nowe pedy i liscie. Od kilku dni zbieram je recznie. Moze uzyc jakiegos srodka chemicznego ale... mam w domku trzy kiciusie w roznym wieku,dziewczynka 3 i pol miesiaca, chlopczyk 7 miesiecy i blizej nieokreslonego wieku znalezionego na ulicy kocurka, ktore korzystaja z ogrodka bawiac sie w najlepsze i goniac za owadami. Nie chcialabym by ogrodek byl dla nich jakims zagrozeniem i cokolwiek by sie im stalo.
Jak zniechecic te slimory do zjadania roslinek?
Proszę poszukaj na forum. O walce ze ślimakami jest już dość dużo. Nie powinniśmy się powielać w kolejnym wątku bo jak informacje na dany temat są porozrzucane w wielu wątkach to trudno komuś potem do nich wszystkich trafić.
-
- 50p
- Od: 13 lis 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No cóż ja stosuję ślimax w dużych ilościach od wielu lat w roślinach, wcześniej stosowałam wycofany już z użytku mezurol (czy mesurol), kotów mam co roku kilka, jeszcze żaden mi nie padł od ślimaxu, tzn. nie zauważyłam, żeby to był koci przysmak. A ślimaki leżały zawsze pokotem, zwłaszcza po deszczu majowym czy czerwcowym.
Marysia
-
- 100p
- Od: 26 lis 2008, o 20:28
Tak to jest jak informacje czerpiemy z jakiś pism, pewnie bez poparcia naukowego. No, artykuł taki wywoła reakcje czytelników i o to redaktorowi zapewne chodziło.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2008, o 18:51
Dokładniewolodi pisze:Tak to jest jak informacje czerpiemy z jakiś pism, pewnie bez poparcia naukowego. No, artykuł taki wywoła reakcje czytelników i o to redaktorowi zapewne chodziło.

Pozdrawiam serdecznie