Chaos przed ogrodzeniem...
Ja bym odradziła, z każdą rabatą jest sporo pracy, nawet jeśli będzie z roślin mało wymagających jak aksamitki, a niektóre jak np. wspomniany łubin po przekwitnięciu wręcz straszą.Przed dom trzeba wybrać ozdobne przez cały sezon.Poza tym w zimie będzie pusto.Brzózki pewnie mają przysłaniać, ale z tego szybko wyrosną wysokie drzewa zabierając wilgoć z podłoża i bez nawadniania nic nie urośnie.Jeśli jest wystarczająco dużo miejsca najlepiej posadzić niskie krzewy, jałowce płożące. irgi, ogniki.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To może obsadzić ten pas barwinkiem?
Zupełnie nie będzie roboty,żadnej .Można dla towarzystwa zielonolistnego barwinka dodać np. srebrnolistnego czyścca wełnistego .
Albo zadarnić ten pas trzmielinami...jedną odmianą lub kilkoma ,pozostanie od czasu do czasu,może jeden raz w roku strzyżenie nożycami by nie poszły zbytnio w górę ...
a może krzewy tawuł japońskich złotych lub zielonych przemiennie...

Zupełnie nie będzie roboty,żadnej .Można dla towarzystwa zielonolistnego barwinka dodać np. srebrnolistnego czyścca wełnistego .
Albo zadarnić ten pas trzmielinami...jedną odmianą lub kilkoma ,pozostanie od czasu do czasu,może jeden raz w roku strzyżenie nożycami by nie poszły zbytnio w górę ...
a może krzewy tawuł japońskich złotych lub zielonych przemiennie...

- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
@Waleria- mama by mnie ubiła, gdybym dotknął jej drzewa. Ciekawi mnie jednak co rozumiesz, pisząc, że słoną bym za to zapłacił? Chodzi ci o nowe przyrosty z korzenia?
Nie, chodzi o to,że wg przepisów, wycięcie drzewa nie owocowego wymaga zezwolenia, w przeciwnym razie grożą za to solidne kary.
Nie, chodzi o to,że wg przepisów, wycięcie drzewa nie owocowego wymaga zezwolenia, w przeciwnym razie grożą za to solidne kary.
Waleria