Mieszkam sobie:) w Małopolsce. 20 km na południowy wschód od Krakowa( koło Bochni).
Cała działka ma ok 22 arów.Jest podzielona na 2 części. Jedna z nich stanowi ogród( ok 14 arów), reszta to sad +mała cześć(co widać na ostatnim zdjęciu) na uprawę warzyw:).
Ogród ma juz spora historię. Najstarsze okazy iglaków( głównie świerków) mają ok 17 lat. A efekty widoczne na zdjęciach to już bliższa historia- ostatnie 8 lat.
Tak, to juka. Rosła tutaj jeszcze w tamtym roku zwykła wierzba (wisząca), ale jakies choróbsko ja dopadło. I w tym roku na wiosne posadziłam jukę, która niestety też coś grymasi. No ale zobaczymy jak pokona zimę
Aleś ty oszczędna w słowach
Jak zobaczyłam zdjęcia to myślałam że już nic nie szepniesz o swoim ogrodzie...
Na zdjęciu z pieskiem widać perspektywę twojego ogrodu, niejeden forumowicz będzie ci zazdrościł przestrzeni.
Kolejny piękny ogród do którego będę zaglądała. Ciekawe nasadzenia, rośliny rozrośnięte, dorodne, rabaty zadbane, aż miło popatrzeć. No i róże piękne, zdrowe.
Pozdrawiam, Danuta
Jednak jak widzicie na zdjęciach z wcześniejszych postów mam problem z trawnikiem. Soczystej zieleni to on swoim wyglądem nie prezentuje:). Ale taką mamy niestety glebę, bardzo piaszczystą. I mimo podlewania, latem zawsze tak wygląda. Ale jak popada ze 3 dni to sie zazieleni. A tu deszczu nie widać.