Wątek dla korzystających z sauny
- Admin_(do2007r.)
- ---
- Od: 19 maja 2005, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Więcej dobrego czy złego ?
Co na plus a co na minus ?
Więcej dobrego czy złego ?
Co na plus a co na minus ?
---...== Admin ==...---
Prawdopodobnie Najlepsze Forum Ogrodnicze w Polsce.
http://www.FORUMOGRODNICZE.info" onclick="window.open(this.href);return false;
- Admin_(do2007r.)
- ---
- Od: 19 maja 2005, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A może możesz...
Jeśli chodzi o naczynka - to już nie problem ==> (infrared)
Jeśli chodzi o naczynka - to już nie problem ==> (infrared)
---...== Admin ==...---
- Onak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja korzystam i gorąco polecam!
Chodzę od niedawna, ale sprawa z sauną jest super!
Czuję się jak nowonarodzona po niej.
Trzeba tylko pamiętać, że przy 1wszym razie nie nalezy wydłużać sobie czasy pobytu w saunie, a wręcz przeciwnie - nie przesadzać, aha i nie nawilżac za dużo...
Poza tym jest ok. Parzy w nozdrza - ja za pierwszym razem wytrzymałam 1 minutę...

Chodzę od niedawna, ale sprawa z sauną jest super!
Czuję się jak nowonarodzona po niej.

Poza tym jest ok. Parzy w nozdrza - ja za pierwszym razem wytrzymałam 1 minutę...

Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Jeśli chodzi o saunę, to jest to marzenie mojego męża. Odgraża się że kiedyś w domu sobie zrobi, a ja nie wiem co na to powiedzieć. Trochę to droga inwestycja. 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Onaczku - gdyby nie współwłasność majatkowa to bym się zgodziła bez mrugniecia.
Przeciez to też moje pieniądze i są ważniejsze sprawy do zrobienia, nie mam ich w nadmiarze, a szkoda.
Przeciez to też moje pieniądze i są ważniejsze sprawy do zrobienia, nie mam ich w nadmiarze, a szkoda.

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Onak
- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Kontakt:
A no tak.. :xagrazka pisze:Onaczku - gdyby nie współwłasność majatkowa to bym się zgodziła bez mrugniecia.
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Polecam zdecydowanie kabinę infrared.
W saunie infrared do ogrzewania ciała wykorzystywane są promienie podczerwone.
Niższa temperatura wewnątrz kabiny (37-54°C) pozwala korzystać z niej także osobom starszym i z kłopotami z krążeniem.
Niższa temperatura to także "mniej intensywne" doznania.
Oddziaływanie kabiny infrared jest skuteczne bez względu na temperaturę panującą w kabinie już od momenty włączenia promienników i wejścia do kabiny. Czas nagrzewania kabiny do temp.40-50 stopni wynosi ok. 30 min.
W saunie infrared do ogrzewania ciała wykorzystywane są promienie podczerwone.
Niższa temperatura wewnątrz kabiny (37-54°C) pozwala korzystać z niej także osobom starszym i z kłopotami z krążeniem.
Niższa temperatura to także "mniej intensywne" doznania.
Oddziaływanie kabiny infrared jest skuteczne bez względu na temperaturę panującą w kabinie już od momenty włączenia promienników i wejścia do kabiny. Czas nagrzewania kabiny do temp.40-50 stopni wynosi ok. 30 min.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Zdecydowanie wybrałabym saunę fińska! Oj teraz ogromnie brakuje mi sauny
Uwielbiam saunę parową w połączeniu z aromaterapią. Może kiedyś będzie szansa wybudowania takiej sauny w moim domu - to jest jedno z moich marzeń ;-) Do tej pory pozostaje mi sauna na basenie lub korzystanie z zaproszeń znajomych. Zwłaszcza teraz gdy zima i śnieg miło wspominam seanse saunowe u znajomych. W przerwach między sesjami nacieraliśmy się śniegiem... a ile zabawy przy tym było... ho, ho
Ja jakoś z reguły nie choruję ale mój "M" czasami miewa chwile słabości, jednak w okresie gdy korzystaliśmy z sauny regularnie mój "M" był zdrów jak ryba
A może ktoś ma taką saunę w swoim domu i będzie w stanie nam ją pokazać i opowiedzieć troszkę o niej?

Ja jakoś z reguły nie choruję ale mój "M" czasami miewa chwile słabości, jednak w okresie gdy korzystaliśmy z sauny regularnie mój "M" był zdrów jak ryba

A może ktoś ma taką saunę w swoim domu i będzie w stanie nam ją pokazać i opowiedzieć troszkę o niej?
- ariel
- Od: 24 paź 2006, o 22:46
- Kontakt:
Sauna sucha - beeee, parzy w zadek i w nozdrza, a to jest okropne
Sauna parowa - za mokro jak dla mnie
Sauna cedrowa - cud, miód i orzeszki! Uwielbiam, zapach drewna, wilgotność w sam raz i najlepiej się w niej mi oddycha. A potem chlup do basenu z zimną wodą (a w Aqua parku w Krakowie do brodzika z lodowatą, kto był to wie ;) )
Sauna parowa - za mokro jak dla mnie
Sauna cedrowa - cud, miód i orzeszki! Uwielbiam, zapach drewna, wilgotność w sam raz i najlepiej się w niej mi oddycha. A potem chlup do basenu z zimną wodą (a w Aqua parku w Krakowie do brodzika z lodowatą, kto był to wie ;) )
No to Arielku do dzieła! Zdolniacha jesteś... z oczkiem (w wersji mini ale jednak ;-)) poradziłeś sobie to i z sauną dasz radę!
Nie byłam jeszcze w krakowskim aquaparku i pewnie przez następne pół roku sie tam nie wybiorę a potem jak już pojedziemy na basen to z Brzuńkiem tzn dzidziem
i pewnie nie będzie szans na saunę... echhh przechlapane... no chyba, że wybierzemy sie razem i na czas sauny pobawisz forumowego bobaska? 
Hmmm... po namyśle jednak stwierdzam, że fajniejsze są takie prywatne sauny, na tych basenowych nie ma intymności... nic innego nie pozostaje jak tylko skok na bank i budowa własnej ;-) Aż jutro posprawdzam ile taka przyjemnośc może kosztować... a może lepiej bym tego nie wiedziała?
Nie byłam jeszcze w krakowskim aquaparku i pewnie przez następne pół roku sie tam nie wybiorę a potem jak już pojedziemy na basen to z Brzuńkiem tzn dzidziem

Hmmm... po namyśle jednak stwierdzam, że fajniejsze są takie prywatne sauny, na tych basenowych nie ma intymności... nic innego nie pozostaje jak tylko skok na bank i budowa własnej ;-) Aż jutro posprawdzam ile taka przyjemnośc może kosztować... a może lepiej bym tego nie wiedziała?