Ponieważ dostałam New Dawn jako NN, nie wiedziałam, że to pnąca róża dopiero po pierwszym kwitnieniu rozpoznałam co mam. Niestedy dosadziłam obok, jesienią, Rosarium bo chciałam mieć ciemniejszy kontrast z tyłu. Pani w szkółce poinformowała mnie, że to róża krzaczasta i mam problem. Jak myślicie zostawić obydwie, żeby zarosły wszystko jako okrywowe? (Ale te choróbska od ziemi
 Ponieważ dostałam New Dawn jako NN, nie wiedziałam, że to pnąca róża dopiero po pierwszym kwitnieniu rozpoznałam co mam. Niestedy dosadziłam obok, jesienią, Rosarium bo chciałam mieć ciemniejszy kontrast z tyłu. Pani w szkółce poinformowała mnie, że to róża krzaczasta i mam problem. Jak myślicie zostawić obydwie, żeby zarosły wszystko jako okrywowe? (Ale te choróbska od ziemi  ) Czy może lepiej obie podcinać na duże krzaki?
 ) Czy może lepiej obie podcinać na duże krzaki? Proszę o podpowiedź. Mam dużą działkę i w razie czego zdążę jeszcze przesadzić, chociaż szkoda, bo na pewno się już ukorzeniły. ;:104
Pozdrawiam.
Ewa

..piszesz ze RU jest ZA ND!
 ..piszesz ze RU jest ZA ND!
 Ale i tak muszę przesadzić New Dawn. Gdybym wiedziała od początku co to za róża nie sadziłlabym w pierwszym rzędzie.
 Ale i tak muszę przesadzić New Dawn. Gdybym wiedziała od początku co to za róża nie sadziłlabym w pierwszym rzędzie.   A szkoda jednej i drugiej
 A szkoda jednej i drugiej  

:o  pozdrawiam.
  :o  pozdrawiam.

i Morgengruss morning
  i Morgengruss morning