Proszę o poradę
Proszę o poradę
Witam wszystkich po długim czasie , mam pytanko nie wiem co zrobić z pąkami na kaktusach które tego lata nie zakwitły , czy po prostu je zerwać , czy czekać aż same opadaną , coś w tym roku się zbuntowały i nie wykształciły kwiatów.
A w ogóle to od niedawna zaczęłam hodować kaktusy , dopiero zaczynam się uczyć z tego forum które jest super .
A w ogóle to od niedawna zaczęłam hodować kaktusy , dopiero zaczynam się uczyć z tego forum które jest super .
Pozdrawiam Jolka
Proszę o poradę. Mam kaktusy już od ładnych paru lat ale niestety nigdy nie zakwitły, czy to zależy od gatunku czy może od czegoś innego. Moje cały rok mieszkają na parapecie, podlewam je sporadycznie. Chowają się dość dobrze, ale nigdy nie miałam na nich kwiatków... szkoda bo z tego co tu widzę niektóre potrafią pięknie zakwitnąć.
Witaj, a jakie masz dokładnie kaktusy? Podstawą do kwitnienia większosci gatunków jest zimowanie w chłodzie. Jak nie znasz gatunków swoich kaktusów to zamieść zdjęcia. Na pewno coś doradzimy. Niestety niektóre kaktusy po prostu nie zakwitają w domowych warunkach. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.
kaktusy kaktusy kaktusy i jeszcze raz kaktusy