niczym do tej pory nie nawoziłam i rosły jak szalone ale teraz coś gorzej im to idzie a co do lotosu to mój chyba wykorkuje nie wiem co mu jest może to jesień ?
Co ja mogę napisać baniaczek jest średniej wielkości ma 112litrów i to jest panorama .mam w nim brzanki sumatrzańskie sztuk 5 brzanki mszyste 2sztuki dwie rekinie. dwie to są chyba brokatowe tak mi się wydaje już nie pamiętam było ich 6 ale drogą naturalną odeszły .potem tak kiryski 3 zielone i dwie pandy dwie bocje dwa piskorki ale ich nigdy nie widać chowają się w buszu glonojad sztuk jeden kosiarki dwie i to chyba wszystko co w baniaczku pływa a i bym zapomniala niedobitki jeszcze plywają neonki czarne trzy sztuki i jeden inesa tak to już wszystko co mam .jaką najbardziej lubię rybkę to tą największą brzankę rekinią ma na imię klara i pcha się zawsze przed obiektyw jak robię zdjęcia ona tam wiedzie prym .
_________________ :P skopiowałam
dla ciebie ale jak chcesz coś się dowiedzieć nowego to pytaj
Zastanawiam się nad brzaneczkami, dlatego chcialabym byś opowiedziała o ich zachowaniu, torię znam, ale z własnego doświadczenia pewniejsze informacje. Jaki filtr pracuje w Twoim baniaczku, mój aquel ma słabą wydajność, a widzę, że rybek masz sporo, więc może skuteczniejszy sprzęt? Zastanawiam się nad dołączeniem brzanek do skalarków, ale mam troszkę obaw.
oj nie rób tego brzanki sumatrzańskie to takie diabliki poobgryzają im płetwy .To takie specyficzne rybolki mogą być z takimi rybkami co nie mają za długich płetw .Ale tak to bardzo fajnie się zachowują w baniaczku raczej trzymają się siebie pływają ławicą i nie tylko fajnie się ganiają i mają przepiękne kolorki
Ja się bym raczej bała o brzaneczki :P Moje skalcie potrafią sobie poradzić, ale może faktycznie taka ławica by im przeszkadzała. Nie wiem kogo im dodać, żeby coś odmienić w baniaczku