Idź do strony....

Pytania techniczne i organizacyjne do Admina i Moderatorów.
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Idź do strony....

Post »

Jeśli wątek ma np. 50 ston, a chciałabym coś przeczytać np, na stronie 19 to przeskakuję je po kolei. Może jest, ale ja tego nie odkryłam, funkcja, że wybieram sobie na którą stonę chcę przeskoczyć. Zawsze widoczne są 3 pierwsze i 3 ostanie strony wątku, a to co w środku to niewidoczne. Oświećcie mnie, proszę, czy można samemu wybierać, którą stronę chce się przeczytać? Jeśli nie ma takiej możliwości to może będzie?

Chciałabym też zapytac czy jest możliwość informowania (jak się wejdzie na FORUM) ile czeka Prywatnych Wiadomości w skrzynce? U góry mogłaby być np. informacja "Masz 3 nowe wiadomości".
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

Zgadzam się z powyższym ;:201
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
eMZet
1000p
1000p
Od: 7 lip 2006, o 22:17

Post »

Witaj MałaRybko!
O ile dobrze pamiętam już kiedyś na ten temat pisaliśmy. Mnie również dokucza brak takiej możliwości ale autorzy skryptu (programu) forum nie przewidzieli innej opcji.
Jest jednak sposób na usunięcie tej niedogodności. Każda strona na Forum składa się z szesnastu postów. W okienku na górze przeglądarki wyświetla się zawsze adres aktualnie przeglądanej strony. W przypadku pierwszej strony Twojego wątku adres ten jest następujący:

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0

dla czwartej strony będzie taki:

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=48

a dla dziewiątej:

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=135

Zwróć proszę uwagę, że zmienia się tylko liczba (ilość postów) na końcu adresu. Numer strony wynika więc z ilości postów podzielonych przez szesnaście, przy czym należ pamiętać iż pierwsza strona w wątku ma numer zero. Wystarczy więc z klawiatury zmienić w adresie ostatnią liczbę by dostać się na potrzebną stronę.
Mietek.
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p

Post »

Wyższa matematyka . :twisted:
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Jak tam wyższa, to tylko zwykłe mnożenie albo dzielenie, a kalkulator ma każdy komputer i jest on dostępny pod jednym klawiszem.
Wystarczy wcisnąć, a potem zostaje proste działanie arytmetyczne.

Chcesz dostać się na 53 stronę wątku? Mnożysz 16 razy 52. Wychodzi 832. W wątku, w którym chcesz się dostać na 53 stronę wpisujesz ręcznie liczbę 832 na końcu linii adresowej na górze ekranu, tuż po znaku równości i wciskasz enter, albo strzałkę po prawej stronie tego adresu. Emzet napisał ważną rzecz, pierwsza strona każdego wątku ma na końcu adresu zero, dlatego mnożysz razy 52, jeśli chcesz znaleźć się o stronę dalej, czyli na 53.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

A najbardziej zadziwiające w tym jest to, że jeśli się pomylisz w mnożeniu, to strona zacznie się wyświetlać od innego postu. Np. strona 9 powinna się zaczynać od 128. Jeśli wpiszemy zamiast tego 131, to strona nam się zacznie od 4 postu. A na górze będzie nadal, że to 9 strona. 3 posty znikną :lol: :lol: Oczywiście tylko wirtualnie, ale trzeba uważać :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p

Post »

Nalewka pisze:Jak tam wyższa, to tylko zwykłe mnożenie albo dzielenie, a kalkulator ma każdy komputer i jest on dostępny pod jednym klawiszem.
Wystarczy wcisnąć, a potem zostaje proste działanie arytmetyczne.

Chcesz dostać się na 53 stronę wątku? Mnożysz 16 razy 52. Wychodzi 832. W wątku, w którym chcesz się dostać na 53 stronę wpisujesz ręcznie liczbę 832 na końcu linii adresowej na górze ekranu, tuż po znaku równości i wciskasz enter, albo strzałkę po prawej stronie tego adresu. Emzet napisał ważną rzecz, pierwsza strona każdego wątku ma na końcu adresu zero, dlatego mnożysz razy 52, jeśli chcesz znaleźć się o stronę dalej, czyli na 53.
Powtarzam wyższa matematyka . Jak wchodzę na forum to po to by porozmawiać , znaleźć informacje , obejrzeć zdjęcia , a nie mnożyć i dzielić........ :roll:
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

To już wiem dlaczego forumkowie tak rzadko korzystają z naszej wyszukiwarki :roll: Zbyt skomplikowana :lol: :lol: :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p

Post »

Bardzooooooooooooooooooooooo :) :oops:
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

eMZet pisze: [...]Każda strona na Forum składa się z szesnastu postów. [...]
KaRo pisze:[...]Co pewien czas Admin zmienia ustawienia w wyniku czego strony wątków zawierają rózne ilości postów,raz jest to 17 , innym razem 15 postów lub może być jeszcze inna liczba postów na stronie.
[...]
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

eMZet napisał/-a :

[...]Każda strona na Forum składa się z szesnastu postów. [...]

KaRo napisał/-a :
[...]Co pewien czas Admin zmienia ustawienia w wyniku czego strony wątków zawierają rózne ilości postów,raz jest to 17 , innym razem 15 postów lub może być jeszcze inna liczba postów na stronie.
[...]
to samo miałam napisać...
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

bishop71 pisze:
KaRo pisze:[...]Co pewien czas Admin zmienia ustawienia w wyniku czego strony wątków zawierają rózne ilości postów na stronie
Czy tak trudno zrozumieć moją wypowiedź... czy powinnam pisać:
- dzis na stronie jest 16 postów ,
- 1 września będzie 19 postów .. ...
czy nie wystarczy policzyć sobie ile w danej chwili jest tych postów na stronie skoro to liczba zmienna ????
Co dała Wam konfrontacja eMzetka i mojej wypowiedzi ?
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p

Post »

tak czy siak trzeba liczyć a nie każdy to lubi , jeśli można sobie życie ułatwić to po co komplikować, można ustawić funkcję i po sprawie . Chyba że się mylę i nie da się funkcji ustawić :?:
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Tak mylisz sie...przeczytaj jeszcze raz moją i eMzetka wypowiedź...
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

KaRo pisze:[...]
czy nie wystarczy policzyć sobie ile w danej chwili jest tych postów na stronie skoro to liczba zmienna ????
Co dała Wam konfrontacja eMzetka i mojej wypowiedzi ?
Dała to, że mając dobre chęci i podejmując się mnożenia możnaby sobie metodą eMZet'a, korzystając z przepisu Nalewki skakać do dowolnej strony w wątku i... wylądować nie tam, gdzie się oczekiwało. Bo liczba 16 wcale nie jest obligatoryjnym mnożnikiem.
Nie wszyscy o tym wiedzieli, ja też nie.

Chcąc zwrócić na to uwagę zacytowałem po prostu fragmenty mówiące o tym, że trzeba uważać na 16, bo nie jest ona dana raz na zawsze. Zacytowałem autora tego odkrycia w odniesieniu do fragmentu, którego dotyczył. Być może powinienem sobie przypisać takie spostrzeżenie i wyłożyć o co w tym chodzi. Wydało mi się zbędne komentowanie, ale czasami chyba jednak trzeba kawę na ławę.

Uraziłem kogoś? Przepraszam
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
ODPOWIEDZ

Wróć do „PYTANIA do Ekipy Moderującej. Techniczne. Archiwalne KONKURSY”