Witam Serdecznie Wszystkich Forumowiczów! - jestem TU od nie dawna.
Mam prośbę/pytanie.
Pragnę ogrodzić działkę ogrodzeniem z betonu,
czy możecie mi pomóc w wyborze firmy?
Interesuje mnie kompleksowa obsługa od oferty w towarze do montażu na miejscu.
Tyle tego w necie... a potrzebuję sprawdzonych fachowców.
Najlepiej z okolic Wyszkowa lub z mazowieckiego.
PS Właśnie dowiedziałem się że wypada podać lokalizację działki
trasa Wawa - Wyszków, wieś Wysychy, jej kolonia.
Adamie, owszem, wypada, ale podać lokalizację w swoim Profilu, w okienku Skąd Wtedy w każdym poście będzie to widać, a tak jak podałeś w jednym, to przy następnych nikt nie będzie pamiętał, że już to napisałeś
Możesz napisać coś więcej o tym ogrodzeniu. Ogrodzenie betonowe kojarzy mi się jedynie z bunkrem i kilkumetrowej wysokości gładką ścianą a'la chiński mur Tak właśnie chcesz ogrodzić swoją działkę?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Nigdy chyba nie widziałam w realu takiego płotu, kiedyś może, dawno temu, jakieś lata wstecz, ale tych nowszej generacji na pewno nie. Trudno mi więc powiedzieć cokolwiek o wyglądzie i długowieczności tego typu ogrodzenia. na pewno zasłania, ale ile czasu wygląda porządnie, kiedy i jak się to konserwuje, czy się to kruszy, czy łamie - nie wiem.
Ale patrząc od strony estetyki i ceny, czy nie ma ciekawszych ofert? Chyba metalowe panele są w zbliżonej cenie, a są na pewno ładniejsze i na pewno można je podsadzić pnączami. Drewniane ogrodzenia też są zdecydowanie ładne, niemal bez wyjątków.
Trudno mi powiedzieć czym się kierujesz szukając ogrodzenia akurat z betonu. Może to ma jakieś zalety, na przykład szybkość montażu. Jeśli to właśnie jest argument, to bardziej podobają mi się gładkie prefabrykaty na podmurówkę i drewno, albo pręty, albo siatka między słupkami.
Tak naprawdę nie wiem jak wygląda okolica, w której chcesz postawić płot. Może powinieneś jakoś dopasować się do tych płotów, które już tam stoją? No i co chcesz ogrodzić? Działkę z ogrodem, czy magazyn opon? jeśli to pierwsze, to znacznie naturalniej wygląda drewno, albo siatka i żywopłot. Beton pasuje raczej do realizacji industrialnych, a najbardziej chyba do ogradzania placu budowy. Tymczasowego...
Chociaż z drugiej strony teraz na pewno są różne nowe materiały, w niczym nie przypominające przaśnych betonowych klocków z tralkami w kolorze cementu. Ale czy aby na pewno? Nawet najładniejszy porowaty beton nadal pozostaje tylko porowatym betonem.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Nalewka pisze:Nigdy chyba nie widziałam .......porowatym betonem.
i tak i nie
jak już pisałem sparzyłem się na stawianiu metalowego - siatka , słupki.
dużo własnej pracy, kilkatysięcy złotych...poszło - skradli , wycieli ....
a wzory betonu są ładne tylko trzeba poszukać, są imitujące płoty, gałęzie...itepe
do wyboru do koloru