Ogrodzenie z betonu - jakie?

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
AdamK
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 28 lip 2008, o 00:41

Ogrodzenie z betonu - jakie?

Post »

Witam Serdecznie Wszystkich Forumowiczów! - jestem TU od nie dawna.
Mam prośbę/pytanie.

Pragnę ogrodzić działkę ogrodzeniem z betonu,
czy możecie mi pomóc w wyborze firmy?
Interesuje mnie kompleksowa obsługa od oferty w towarze do montażu na miejscu.
Tyle tego w necie... a potrzebuję sprawdzonych fachowców.

Najlepiej z okolic Wyszkowa lub z mazowieckiego.
:)
PS Właśnie dowiedziałem się że wypada podać lokalizację działki
trasa Wawa - Wyszków, wieś Wysychy, jej kolonia.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Adamie, owszem, wypada, ale podać lokalizację w swoim Profilu, w okienku Skąd :lol: Wtedy w każdym poście będzie to widać, a tak jak podałeś w jednym, to przy następnych nikt nie będzie pamiętał, że już to napisałeś :D

Możesz napisać coś więcej o tym ogrodzeniu. Ogrodzenie betonowe kojarzy mi się jedynie z bunkrem i kilkumetrowej wysokości gładką ścianą a'la chiński mur :roll: Tak właśnie chcesz ogrodzić swoją działkę? :shock:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
AdamK
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

:)
bunkry...
wejdź na :
www.gesto.pl

są ładne wzory, można je malować, można stawiać różne wysokości

no i są trwałe.
no i liczę że mi je nie ukradną.
miałem kompletne ogrodzenie siatkę, wszystko do ziemi wycieli.
więc dlatego - beton.
"0p - Nowonarodzony" może być... :)
Łysy
200p
200p
Od: 22 cze 2008, o 21:27

Post »

AdamK pisze::)no i są trwałe
i kruche niestety - takie "ażurowe" wersje użyte od strony uczęszczanego chodnika to kiepski pomysł :roll:
AdamK
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Łysy pisze:
AdamK pisze::)no i są trwałe
i kruche niestety - takie "ażurowe" wersje użyte od strony uczęszczanego chodnika to kiepski pomysł :roll:
hmmm....może tak być, cóż mogę na to poradzić...:)
dzięki.
Łysy
200p
200p
Od: 22 cze 2008, o 21:27

Post »

Wiem, że marudzę :wink:

Widziałem po prostu zdewastowane płyty przez gówniarzy :?

To sprawa indywidualnego gustu ( i kasy), ale połączenie el. betonowych w umiarkowanej ilości i drewna to ciekawy kompromis.

Płoty betonowe na terenach wiejskich powinny być ograniczane i maskowane roślinnością...
AdamK
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Łysy pisze:Wiem, że marudzę :wink:

Widziałem po prostu zdewastowane płyty przez gówniarzy :?

To sprawa indywidualnego gustu ( i kasy), ale połączenie el. betonowych w umiarkowanej ilości i drewna to ciekawy kompromis.

Płoty betonowe na terenach wiejskich powinny być ograniczane i maskowane roślinnością...
....myślałem o dodaniu drzewa/drewna :)
można dać coś pnącego się?
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nigdy chyba nie widziałam w realu takiego płotu, kiedyś może, dawno temu, jakieś lata wstecz, ale tych nowszej generacji na pewno nie. Trudno mi więc powiedzieć cokolwiek o wyglądzie i długowieczności tego typu ogrodzenia. na pewno zasłania, ale ile czasu wygląda porządnie, kiedy i jak się to konserwuje, czy się to kruszy, czy łamie - nie wiem.

Ale patrząc od strony estetyki i ceny, czy nie ma ciekawszych ofert? Chyba metalowe panele są w zbliżonej cenie, a są na pewno ładniejsze i na pewno można je podsadzić pnączami. Drewniane ogrodzenia też są zdecydowanie ładne, niemal bez wyjątków.

Trudno mi powiedzieć czym się kierujesz szukając ogrodzenia akurat z betonu. Może to ma jakieś zalety, na przykład szybkość montażu. Jeśli to właśnie jest argument, to bardziej podobają mi się gładkie prefabrykaty na podmurówkę i drewno, albo pręty, albo siatka między słupkami.

Tak naprawdę nie wiem jak wygląda okolica, w której chcesz postawić płot. Może powinieneś jakoś dopasować się do tych płotów, które już tam stoją? No i co chcesz ogrodzić? Działkę z ogrodem, czy magazyn opon? jeśli to pierwsze, to znacznie naturalniej wygląda drewno, albo siatka i żywopłot. Beton pasuje raczej do realizacji industrialnych, a najbardziej chyba do ogradzania placu budowy. Tymczasowego...

Chociaż z drugiej strony teraz na pewno są różne nowe materiały, w niczym nie przypominające przaśnych betonowych klocków z tralkami w kolorze cementu. Ale czy aby na pewno? Nawet najładniejszy porowaty beton nadal pozostaje tylko porowatym betonem.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
AdamK
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Nalewka pisze:Nigdy chyba nie widziałam .......porowatym betonem.
i tak i nie
jak już pisałem sparzyłem się na stawianiu metalowego - siatka , słupki.
dużo własnej pracy, kilkatysięcy złotych...poszło - skradli , wycieli .... :cry:

a wzory betonu są ładne tylko trzeba poszukać, są imitujące płoty, gałęzie...itepe
do wyboru do koloru

ładną farbę dobiorę i myślę, że będzie ładnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”