Żółtnica pomarańczowa(Maclura pomifera )

Drzewa ozdobne
Zablokowany
Awatar użytkownika
panJawel
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 cze 2024, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Żółtnica pomarańczowa(Maclura pomifera )

Post »

Hej, to mój pierwszy post na tym forum, właściwie to założyłem konto specjalnie żeby zapytać o tą roślinę. Pytam tutaj bo to chyba największe forum ogrodnicze w Polsce (a przynajmniej pojawia się na szczycie listy zapytań w google) Wie ktoś może gdzie można dostać to cudo? Nie wiem na ile admini trzymają się własnych zasad, ale wg. regulaminu nie można linkować do zewnętrznych stron więc nie liczę żę ktoś będzie chciał się podzielić ryzykując bana. No ale chyba można podawać nazwy grupy do handlu drzewkami owocowymi, nie wiem discord, facebook?
piękno dzikiej przyrody zapiera dech w piersiach
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Re: Żółtnica pomarańczowa(Maclura pomifera )

Post »

Regulamin jest opracowany i przestrzegany przez Administrację.
Nie podajemy linków w postach. Takimi informacjami dzielimy się za pomocą Prywatnych Wiadomości, do któych dostęp mamy po napisaniu określonej regulaminem liczby postów.
Awatar użytkownika
panJawel
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 cze 2024, o 00:06
Kontakt:

Post »

A może moglibyście założyć jeden wątek(temat?) przeznaczony na odnośniki do innych stron umożliwiających handel roślinami? To normalna praktyka na wielu innych forach tematycznych. Zakładam że doświadczeni urzytkownicy wiedzą gdzie można dostać żadkie gatunki roślin i mogli by podzielić się tą wiedzą z osobami dopiero zaczynającymi swoją przygodę z ogrodem. Być może są też tacy, którzy traktują zbieranie roślin jak kolekcjonowanie znaczków i uważają że posiadanie jakiegoś rzadkiego kaktusa sprawia że są wyjątkowi i nie chcą żeby inni im to poczucie wyższości odebrali, ale pamiętajmy że popularyzacja rzadkich gatunków to zbiorowy wysiłek, im więcej osób spróbuje swoich sił w uprawie obiecujących ale na razie trudnych w uprawie roślin jak np. amerykański PawPaw, tym szybciej uda nam się wypracować skuteczne metody uprawy, ochrony przed patogenami, szkodnikami czy metody naworzenia. A tak na marginesie, skoro fora tematyczne mają służyć wymianie wiedzy, to nie rozumiem dlaczego dyskusja o tym gdzie dany gatunek można nabyć różni się od rozmowy o tym jak należy go uprawiać. Jedno i drugie jest na temat, czy nie?
piękno dzikiej przyrody zapiera dech w piersiach
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Dyskusja jest bezprzedmiotowa. :wink:
Poruszone przez Ciebie kwestie są objęte regulaminem forum i istnieją na forum.
Zapraszam do zapoznania się z naszym regulaminem viewtopic.php?t=29351
Temat wydzieliłam i zamykam dyskusję.
Zablokowany

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”