Tereniu jeszcze muszę wziąć na wstrzymanie względem działki bo nie czuję się jeszcze całkowicie zdrowo z wiekiem i wyzdrowieć po prozaicznych chorobach trudniej...Chociaż dzisiejsze słoneczko mnie woła...Ale rozsądek mówi - nie!
 A jeżeli idzie o to, czy zauważyłabyś mój brak tutaj to ja na Ciebie po cichu liczę i mam Cię w grupie "niewielu"
 A jeżeli idzie o to, czy zauważyłabyś mój brak tutaj to ja na Ciebie po cichu liczę i mam Cię w grupie "niewielu"    

Aniu-Pulpa222 nie ma tak,żeby posadzić raz a dobrze bo następnym razem można posadzić o wiele lepiej!
 A skoro jestem współwinna Twoich zakupów trawiastych to tylko się cieszyć będę i oglądać na fotkach jak rosną!  Ostatnio tak mam podczas licznych  moich rabatowych roszad , że  ustawiam roślinę  już w miejscu docelowym, oglądam , przyglądam się i sadzę, za chwilę znowu oglądam,przyglądam się, wykopuję ponownie   ...obracam przodem do tyłu  i znowu sadzę
 A skoro jestem współwinna Twoich zakupów trawiastych to tylko się cieszyć będę i oglądać na fotkach jak rosną!  Ostatnio tak mam podczas licznych  moich rabatowych roszad , że  ustawiam roślinę  już w miejscu docelowym, oglądam , przyglądam się i sadzę, za chwilę znowu oglądam,przyglądam się, wykopuję ponownie   ...obracam przodem do tyłu  i znowu sadzę  ... Fobia dosłownie! Dlatego nie stosuję na rabatach żwirków a korę przywiezioną w maju jeszcze trzymam w workach...i w tym sezonie jej nie użyję bo to już nie ma sensu...
 ... Fobia dosłownie! Dlatego nie stosuję na rabatach żwirków a korę przywiezioną w maju jeszcze trzymam w workach...i w tym sezonie jej nie użyję bo to już nie ma sensu... 
I Ty twierdzisz ,że ja Ciebie strofuję
 ...to samo mi mówi moja najbliższa przyjaciółka także ogrodowa! Muszę się zastanowić nad tym...
 ...to samo mi mówi moja najbliższa przyjaciółka także ogrodowa! Muszę się zastanowić nad tym...  

e-babcia Jadziu to smutno Ci na dzień dzisiejszy z powodu ogródka
 ale wiosną przyjemnie Ci będzie projektować i zakładać  od nowa tylko o pomocnikach nie zapomnij!
 ale wiosną przyjemnie Ci będzie projektować i zakładać  od nowa tylko o pomocnikach nie zapomnij!   

Aniu- anym Pinky Vinky rośnie w pełnym słońcu , czasem dostanie wiadro wody stoi wyprostowana i dumna...że wszyscy ją podziwiają i sąsiedzi się też nią zarazili!
 Za słowa otuchy bardzo dziękuję!
 Za słowa otuchy bardzo dziękuję!  

dorcia7wszyscy wkoło narzekają ale w innych wątkach przemykamy cichaczem nie odzywamy się a chcielibyśmy mieć u siebie tabuny gości bo skrytoczytaczy pomijam , tych to chyba nigdzie nie brakuje bo jednak po forum się szwendamy...
 .
  .Ale ogólnie spowszedniało nam chyba..i dość tych wywodów moich ...skoro inni się nie wypowiadają .../znacznie skracam tę wypowiedź bo mnie poniosło ale po co mi to..?/

Ellaa miło,że wpadłaś z takim ciepłym słowem! bardzo dziękuję!

Barwy w ogrodzie lubię , nimi żyję i się raduję w sezonie.Zarówno u siebie jak i u innych . Ale nie mam zamiaru z tego powodu nikogo przekonywać jak czasem przychodzi mi czytać ma FO o wyższości takiego czy innego ogrodu nad innymi stylami... Każdy ma wolny wybór i swoisty styl i smak .. A skoro się innym osobom podoba ten mój to tylko się cieszę!I za pochwałę w kwestii zdjęć jestem Ci wdzięczna , nie silę się na ps.artystyczne fotki ale lubię,żeby było cokolwiek na nich widać.

Na razie definitywnie nigdzie się nie wybieram to takie smędzenie starszej pani...w chwilach zwątpienia w sens tego co robię...

Comcia - Mariolkowłaśnie i Ciebie rzadko widać u mnie ! Zostaw częściej chociaż odcisk palca!
 bo skrytoczytaczy u mnie nie brakuje!
 bo skrytoczytaczy u mnie nie brakuje!  
 Krzewuszka i u mnie wypuściła długaśne pędy ale teraz chyba nie pora na jej cięcie.Powtarza bardzo ładnie i ma coraz więcej kwiatów..eM ją przyciął "niechcący" przed kwitnieniem i dopiero teraz właściwie to jej podstawowe...

bwoj54 - Bogusiu witaj z rewizytą miło,że nie zapomniałaś!
 Cieszą mnie Twoje słowa, właścicielki pięknego ogrodu względem mojego ogródka!
 Cieszą mnie Twoje słowa, właścicielki pięknego ogrodu względem mojego ogródka!   
 Z góry się cieszę na obietnicę powrotów do mnie!

Ja ubiegłej zimy, nie wiem, czy pamiętasz moje jęczenie, jak trzy miesiące siedziałam w domu, zaczęło się od zapalenia gardła, krtani, oskrzeli, a skończyło na półpaśćcu, no ale ja dopóki dałam radę, jeździłam do wnuczka.
 Ja ubiegłej zimy, nie wiem, czy pamiętasz moje jęczenie, jak trzy miesiące siedziałam w domu, zaczęło się od zapalenia gardła, krtani, oskrzeli, a skończyło na półpaśćcu, no ale ja dopóki dałam radę, jeździłam do wnuczka.  

. Faktycznie są piękne
 . Faktycznie są piękne  . A ile masz moich ulubionych zawilców!. Mnie, jak jedenej zimy wymarzły, to muszę teraz poczekać na ich rozrośnięcie
 . A ile masz moich ulubionych zawilców!. Mnie, jak jedenej zimy wymarzły, to muszę teraz poczekać na ich rozrośnięcie  .
 . . Zdjęcia jak zwykle piękne
 . Zdjęcia jak zwykle piękne 

...byłam na działce ...fotki zrobiłam ...trochę wysokich bylin podparłam bo wiatr i deszcz je przewrócił, zerwaliśmy wiadro aronii i koszyczek borówki  i wróciłam do domu. Było ciepło , trochę mokrawo...nie robiłam nic...
 ...byłam na działce ...fotki zrobiłam ...trochę wysokich bylin podparłam bo wiatr i deszcz je przewrócił, zerwaliśmy wiadro aronii i koszyczek borówki  i wróciłam do domu. Było ciepło , trochę mokrawo...nie robiłam nic...

Trawom wszędzie ładnie tak jak i wszystkiemu co ładne...
 Trawom wszędzie ładnie tak jak i wszystkiemu co ładne... 

Takie jest moje zdanie.
  Takie jest moje zdanie. . Dlatego, dokąd się da, rób zdjęcia, którymi będziesz cieszyć nasze oczy i dusze, czekające na  wiosnę
 . Dlatego, dokąd się da, rób zdjęcia, którymi będziesz cieszyć nasze oczy i dusze, czekające na  wiosnę  .
 . mam czas i klikam ... jak ten świstak
 mam czas i klikam ... jak ten świstak  Zgadzam się , z tymi naszymi "stylami"
  Zgadzam się , z tymi naszymi "stylami"  trzeba tylko " czuć" bez oglądania się ..A że różnie to nam wychodzi...no cóż nikt nie jest idealny także i ogrody nasze ! Dlatego tak często robimy w nich różne roszady ... Zaprogramowane rabaty i mieszanina wszystkiego ze wszystkim co po drodze w oko wpadnie ...też można ...tylko wtedy to nie byłoby 'moje'!
  trzeba tylko " czuć" bez oglądania się ..A że różnie to nam wychodzi...no cóż nikt nie jest idealny także i ogrody nasze ! Dlatego tak często robimy w nich różne roszady ... Zaprogramowane rabaty i mieszanina wszystkiego ze wszystkim co po drodze w oko wpadnie ...też można ...tylko wtedy to nie byłoby 'moje'! Ale pewnie się nie znam, świat idzie z postępem a ja nie nadążam..
  Ale pewnie się nie znam, świat idzie z postępem a ja nie nadążam..  

Mnie także i wyraźnie zwolniłam. Tak bywa. Ale rezygnować nie chcę, bo jestem na 100% pewna, że będzie mi Was wszystkich brakowało
 Mnie także i wyraźnie zwolniłam. Tak bywa. Ale rezygnować nie chcę, bo jestem na 100% pewna, że będzie mi Was wszystkich brakowało