Zenek zawsze jeżdzi z panem i pokazuje dokąd ma odśnieżać .Cieszy się na te przejażdżki jak mały dzieciak
Pod Jesionem cz.2
- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod Jesionem cz.2
Ale popatrzeć możesz
.Ja też na razie patrzę
A dali tyle zurawek żę wymiękłam
.
Zenek zawsze jeżdzi z panem i pokazuje dokąd ma odśnieżać .Cieszy się na te przejażdżki jak mały dzieciak
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też dostawa lodu w płynie
i dosłownie drzwi mi zabetonowało. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- mamafrania

U mnie tez pada i marznie
.Własnie przestałam lubić zimę 
Dziewczynki ale czemu Wy tak narzekacie , zimę mamy od 2 tygodni
a co by było jak by była od 2 miesięcy
Teraz to już z górki
a co by było jak by była od 2 miesięcy
Teraz to już z górki
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- mamafrania

Bebeluszku , ja dopiero dziś zaczęłam
.Pochwal mnie za wytrwałość 
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

A ja od tygodnia jestem uwięziona we własnym domu.
Dobrze, że mam naturę chomika i zapasy jeszcze mi się nie skończyły. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Obie Anie i ja mieszkamy na Mazowszu i u nas zima trwa już od początku stycznia, a przez ostatni tydzień byłyśmy praktycznie odcięte od świata i dlatego to marudzenie!
Renatko zima zimie nie równa!
Ja proszę bardzo: Spada odpowiednia warstwa śniegu, najlepiej stopniowo, coby rośliny przykryć, a drogowców do zawału nie doprowadzić. Następnie utrzymuje się mrozek ot góra -5 do -10 stopni C, po 3 tygodniach znów z parę centymetrów śniegu itp. Rośliny zaopiekowane, pola nawodnione, robactwo lekko przetrzebione (wariant, że porządnie też nie interesuje, ale bez pożytecznych i zapylaczy). Dzieci się cieszą i robią bałwanki, śnieżki itp, drogowcy nie rwą włosów na głowie, a politycy nie ogłaszają klęski żywiołowej lub nie wygłaszają innych mało pożytecznych komunikatów. A! najlepiej gdy śnieg spadnie w okresie świąt właściwych, coby śniegowych zajączków i kurczaczków nie lepić.
Renatko zima zimie nie równa!
Ja proszę bardzo: Spada odpowiednia warstwa śniegu, najlepiej stopniowo, coby rośliny przykryć, a drogowców do zawału nie doprowadzić. Następnie utrzymuje się mrozek ot góra -5 do -10 stopni C, po 3 tygodniach znów z parę centymetrów śniegu itp. Rośliny zaopiekowane, pola nawodnione, robactwo lekko przetrzebione (wariant, że porządnie też nie interesuje, ale bez pożytecznych i zapylaczy). Dzieci się cieszą i robią bałwanki, śnieżki itp, drogowcy nie rwą włosów na głowie, a politycy nie ogłaszają klęski żywiołowej lub nie wygłaszają innych mało pożytecznych komunikatów. A! najlepiej gdy śnieg spadnie w okresie świąt właściwych, coby śniegowych zajączków i kurczaczków nie lepić.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
Pochwalammamafrania pisze:Bebeluszku , ja dopiero dziś zaczęłam.Pochwal mnie za wytrwałość
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- tomaszkowa
- 500p

- Od: 28 paź 2013, o 17:39
Uffffff wróciłam z miasta. Głód mnie przyparł bo zapasy wyżarte, chleba od środy nie dowieźli. Najwyższy czas było do cywilizacji zawitać. Mówie mojemu eM że moim malutkim autkiem pojedziemy bo zawsze je można w 2 chłopa pod pachą przenieść. Ale nie. Trzeba było jechać krową eMa
. Pojechaliśmy do "A" No i na pierwszy rzut poszły nasionka
. Kupiłam arbuza i melona. Ambitnie
. POzazdrrościłam Marginetce.
Pare kwiatuszków, sałatę ......
. Po zakupach lecimy ślizgiem do auta. Wsiadam a tu nic nie widać. Cały samochód oblodzony. Pytam się eMa.... gdzie skrobaczka.... nie ma
. Stoimy czekamy aż się krowa rozgrzeje i lód się sam roztopi. 30 minut i już coś widać
. Jedziemy, brniemy ..... i z 80metrów od domu sruuuuuu. I wisimy na zaspie
Krowa 2 tony i ruszyć jej nijak się nie da. Podkopy nie pomagają. Lece do szwagra. Wyciągnął swoim autem .
Mówiłam, mówiłam żeby jechać moim autkiem! I przenieść łatwo a i skrobaczka jest na stanie
Renata moje małe dziecie przemyciło mi w zakupach nasionka niecierpka. Niecierpie niecierpków. Chcesz?
Mówiłam, mówiłam żeby jechać moim autkiem! I przenieść łatwo a i skrobaczka jest na stanie
Renata moje małe dziecie przemyciło mi w zakupach nasionka niecierpka. Niecierpie niecierpków. Chcesz?
Pozdrawiam. Beata.
- renzal

Beatko! A ja lubię Niecierpki! najlepiej takie zwykłe, ale chętnie odkupię lub wymienię na coś innego
Bartuś zrobił cioci zakupy 
- tomaszkowa
- 500p

- Od: 28 paź 2013, o 17:39
I tak to potraktujmyrenzal pisze: Bartuś zrobił cioci zakupy
A z niecierpkiem jakiejś monstrualnej odmiany miałam przyjemność i pewnie dlatego nie jestem w stanie ich ścierpieć
Otóż. Moja ciocia przyjechała do mnie na roweże ściskając w garści malutkie siewki kwiatuszków niewiadomych. Possadziłam pod płotem tam gdzie wilgotno. Się przyjeły bez żadnych problemów. Rosły, rosły, owady wabiły... przerosły 2 letnie wiśnie, płot, dach sąsiada z mojej perspektywy
Pozdrawiam. Beata.
- mamafrania

Betako miałaś przyjemność z niecierpkiem gruczołowaym.Moje dzieci, małe siewki nazywają samolotami, duże rośliny zaś "bambusami".Wiosną to pierwszy chwast który usuwam z ogródka 
- renzal

Aniu!
Beatko! Ja też wiem o jakim niecierpku mówisz! To "krzaczun" przeogromny
A ja kocham ciutkę inne...

Beatko! Ja też wiem o jakim niecierpku mówisz! To "krzaczun" przeogromny
A ja kocham ciutkę inne...

- Lady-r
- Przyjaciel Forum

Te bambusy to moja babcia miała w ogródku faktycznie rewelacyjnie strzelały
ja zadobyłam seledynową marunę do ogróka jest śliczna, ale też mam ją wszędzie chyba lepiej się sieje niż chwasty. 
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- renzal

Ja spotkałam ,,bambusy" w czasie wyprawy na grzyby w zdziczałym ogrodzie. W tamtej scenerii bardzo mi się spodobały, ale nie widzę tej roślinki w moim bałaganie...