Rewelacja.
Mój ogród
- slotys
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lut 2012, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród
Karolinko witaj...
Zajrzałam do Ciebie i szczęka opadła mi na widok Twoich pomidorków. Ile odmian i jakie zdrowiutkie. A landrynki jakie apetyczne...
Gratulacje , zdolna z Ciebie babka...
Zajrzałam do Ciebie i szczęka opadła mi na widok Twoich pomidorków. Ile odmian i jakie zdrowiutkie. A landrynki jakie apetyczne...
Gratulacje , zdolna z Ciebie babka...
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolinko
Ale masz ładniutkie,dorodne pomidorki
Piękne lilie,,,chyba takie same jak moje
Śliczna hortensja 
Ale masz ładniutkie,dorodne pomidorki
Piękne lilie,,,chyba takie same jak moje
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Rany Julek, ale Cię "zasypało" pomidorami
Pewnie nie wychodzisz z kuchni.
Nawet nie przypuszczałam, że jest tyle odmian, ale tak to jest, kiedy kupuje się na miejskim ryneczku
Nawet nie przypuszczałam, że jest tyle odmian, ale tak to jest, kiedy kupuje się na miejskim ryneczku
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Tak! Polecam! Moje suszone zrobiły furorę! Sama wcześniej nie jadłam dopiero swoje
A co do podlewania to muszę pokazać jak rozwiązał to H u nas. Bez większych kosztów - przekręcam zawór i każdy krzaczek podlewa się ładnym strumyczkiem, a ja mogę działać w innym miejscu.
A co do podlewania to muszę pokazać jak rozwiązał to H u nas. Bez większych kosztów - przekręcam zawór i każdy krzaczek podlewa się ładnym strumyczkiem, a ja mogę działać w innym miejscu.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Reniusia i tak trzymać
.
Renatko dziękuję, chętnie przyjmę
. Bo ja już myślę, co wybiorę na następny sezon. A ile bym nowości jeszcze chciała wyprobować
Grażynko skoro tak mówisz, to koniecznie muszę zrobić. Poeksperymentuję trochę. Znalazłam właśnie zdjęcia i przepis w internecie. Mam ślinotok
.
Małgosiu witam Cię i dziękuję
. Jak miło, że ktoś tak mówi. Bo domownicy, po tygodniu moich wakacji, gdy musieli mnie zastąpić i podlewać to ( tylko podlewać!) mówili, że za rok nie ma mowy o takiej ilości. Tylko folia. Ja oczywiście przytaknęłam. A i tak będzie ile jest:P.
Aniu dzięki. Lilia wsadzana chyba w czerwcu. Kupiona jako zupełnie inna. I pytałam sprzedawcę, czy gwarantuje mi, że wyrośnie to co było na zdjęciu. A ten : "oczywiście". No i jest różowa a miała być pomarańczowa. Ale nawet zła nie jestem, bo każdą lilię kocham. A takie jak ta zwłaszcza, za zapach:).
Iwonko odmian to ja mam kilka. A ile ich jest można przekonać się zerkając na ofertę akcji wymiany jak będzie.
Matko!
Na razie robię przeciery, ale trzeba urozmaicić nieco to przetwórstwo. Suszone zrobię, Grażynka przekonała a i Renatka zachwala. Nie ma siły, musza być. To idę działać:).
Jeszcze pochwalę sie tortem niedzielnym, bezowym. Słuchajcie robiłam pierwszy raz, AGNESS mnie przekonywała, że to prościzna, dała wskazówki. I niebo w gębie. Wyszedł wielki i bałam się kto to zje. A dziś nie ma ani kawałka. Polecam.

No i winna jestem jeszcze kilka zdjęć z odpoczynku w Bieszczadach

Robił ktoś z Was jakieś przetwory kiedyś z megagroniastego?

Renatko dziękuję, chętnie przyjmę
Grażynko skoro tak mówisz, to koniecznie muszę zrobić. Poeksperymentuję trochę. Znalazłam właśnie zdjęcia i przepis w internecie. Mam ślinotok
Małgosiu witam Cię i dziękuję
Aniu dzięki. Lilia wsadzana chyba w czerwcu. Kupiona jako zupełnie inna. I pytałam sprzedawcę, czy gwarantuje mi, że wyrośnie to co było na zdjęciu. A ten : "oczywiście". No i jest różowa a miała być pomarańczowa. Ale nawet zła nie jestem, bo każdą lilię kocham. A takie jak ta zwłaszcza, za zapach:).
Iwonko odmian to ja mam kilka. A ile ich jest można przekonać się zerkając na ofertę akcji wymiany jak będzie.
Na razie robię przeciery, ale trzeba urozmaicić nieco to przetwórstwo. Suszone zrobię, Grażynka przekonała a i Renatka zachwala. Nie ma siły, musza być. To idę działać:).
Jeszcze pochwalę sie tortem niedzielnym, bezowym. Słuchajcie robiłam pierwszy raz, AGNESS mnie przekonywała, że to prościzna, dała wskazówki. I niebo w gębie. Wyszedł wielki i bałam się kto to zje. A dziś nie ma ani kawałka. Polecam.

No i winna jestem jeszcze kilka zdjęć z odpoczynku w Bieszczadach

Robił ktoś z Was jakieś przetwory kiedyś z megagroniastego?

- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mniam mniam ale słodkośći!!!
a widoki śliczne wgl góry są bajkowe te wszystkie górki,pagórki i wzniesienia 
- jode22

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Karolinko, ja w zeszłym roku zamieszczałam tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=728 mój przepis na keczup (nr 176). Jest praco i czaso - chłonny, ale przepyszny
.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A gdzie ten przepis na tort bezowy można znależć ?
Może podrzucisz mi na pw ?
Może podrzucisz mi na pw ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Reniusia dzięki.
Jolu dzięki, wypróbuję
.
Grażynko masz pw:).
Suszone pomidorki w zalewie olejowej zrobione. Kurcze wyglądają pysznie. Wyszły mi 2 słoiczki, obawiam się, że trzeba więcej:).
Znalazłam też dużo fajnych przepisów - na pomidory w sosie własnym czy koktajlowe marynowane w zalewie. Do dzieła
.

Mam też wypróbowany przepis nie pomidorowy, a z cukinii. Jakby ktoś miał dużo a nie miał co zrobić to służę. To przepis na sos słodko-kwaśny i sos curry.
Jolu dzięki, wypróbuję
Grażynko masz pw:).
Suszone pomidorki w zalewie olejowej zrobione. Kurcze wyglądają pysznie. Wyszły mi 2 słoiczki, obawiam się, że trzeba więcej:).
Znalazłam też dużo fajnych przepisów - na pomidory w sosie własnym czy koktajlowe marynowane w zalewie. Do dzieła

Mam też wypróbowany przepis nie pomidorowy, a z cukinii. Jakby ktoś miał dużo a nie miał co zrobić to służę. To przepis na sos słodko-kwaśny i sos curry.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Karolinko, przetwry bardzo smakowite, aż unosi się zapach świeżych pomidorów z ekranu
Czy Twoje ketmie też mają podgryzione listki? Coś mi je zjada, zostawia ażurowe dziury
Pokażesz całe krzaczki? Zastanawiam się jak je przycinać żeby zbudowały kształtne krzaczki.
Pozdrawiam
Czy Twoje ketmie też mają podgryzione listki? Coś mi je zjada, zostawia ażurowe dziury
Pozdrawiam
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Karolinko
wyglądają mniam,mniam ! Na zimę jak znalazł.
Ooo to czeka Cię troszki pracy przy przetworach ...
Ooo to czeka Cię troszki pracy przy przetworach ...
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Bieszczady to chyba jedno z tych miejsc które chciałabym jeszcze zobaczyć.
Powiedz mi w jakiej miejscowości byliście?
Powiedz mi w jakiej miejscowości byliście?
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aż mi slinka pociekła.......a moje jeszcze zielone bo bardzo póżno sadziłam.
Ale do mrozów dojrzeją bo w szklarni rosną, wiec potem też sobie takie zafunduję.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
No to masz robotę! Nie mam tylu pomidorów, zeby robić przetwory - zjadamy na bieżąco. Ale te suszone fajne, może ja kilka wrzuce na suszarkę!
Piękne Bieszczady!
Piękne Bieszczady!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6