Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2

Post »

Witaj Lucynko ...Ciasteczka jak malowane ;:122
Zbierałaś nasionka ;:63 ja niestety nie mam czasu ;:145 .Muszę to zmienić ....
Szkoda jeżyka :( .Mój ojciec przyniósł jeżyka do domu po kilku dniach odniósł go z powrotem do lasu
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko ;:196
Masz może zdjęcie niebieskiego hibiskusa? bo może wysiałabym ;:oj a może lepiej nie ;:223
Dzień ponury wietrzny i deszczowy świetny na robienie porządków w domu, bo nijak nie ciągnie do ogrodu :;230
Jedziesz dzisiaj do mamy? Na pewno radość będzie ogromna!
Dobrego i wesołego dnia Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dario - ;:180 ;:196

Alicjo - w sezonie letnim i wczesnojesiennym spędzam całe dni na działce, więc mam czas na zbieranie nasion.
Gdybym pracowała zawodowo, prawdopodobnie też nie miałabym na to czasu. ;:108

Marysiu - ależ Ty jesteś niezdecydowana! ;:224
Lepiej się pośpiesz, bo na PW napływają zamówienia.

Hibiskus niebieski - na życzenie

Obrazek

Przy okazji dodam też zdjęcie białego, bo białe hibiskusy mają różne środeczki i nimi się różnią.

Mój jest taki:

Obrazek

Ja mam ładną pogodę. Trochę słońca, tylko troszeczkę chmur, ale wiatr dość mocno wieje.
Ale co mi tam! Siedzę w domu przy garach i przygotowuję na jutro obiad dla maminych gości. Narobiłam 38 gołąbków, które teraz się gotują.
Do mamy jedziemy jutro z rana.
Buziaki dla Was wszystkich. ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko jakie piękne hibiskusy ;:215 ;:215 ;:215
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O rany jakie ładne ;:oj kcem! proszem a myślisz że wyjdą? nie masz siewek?

Lucynko! melduję, że przepis na pierniczki zniknął z wyspy za to na ganku dojrzewa micha ciasta pierniczkowego, bo parę dni mają dojrzewać ;:180 a ja chyba upiekę w poniedziałek. Strasznie dużo tego ciasta, musze się tylko postarać i jakoś ładnie udekorować :lol: Stawiam aroniówkę ;:304 bo muszę uspokoić moje emocje :D
Spokojnego wieczoru i buziaki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj pracowita kobietko :wit Świąteczne przygotowania idą u Ciebie pełną parą ;:333
A ciasteczka dla mamy aż kuszą żeby coś skubnąć,lecz silna wola zwyciężyła, bo okrągłych kształtów nie będę miała w co przyodziać. ;:306 :;230 Jakież piękne masz te hibiskusy. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Pracowite dni u Ciebie Lucynko...skończyłaś remonty, kąty wysprzątane teraz pieczenie ciasteczek , nasionkami się bawisz , wątki aktywnie odwiedzasz :roll: ...podziwiam i leniuchuję jeszcze... ;:131 Świątecznej weny jeszcze nie czuję a przydałoby się już to i owo przemyśleć ;:7 Kończę zabiegi więc może wnet zacznę coś tam działać...Ciasteczka jeszcze niedawno piekły u mnie wnuczki a teraz już nie wyraziły zainteresowania ;:oj ...więc wypada mi coś tam przygotować ale bez przesady i z daleko idącym umiarem . Coraz mniej chętnych u mnie na świąteczne wiktuały..Ale aby tradycji stało się zadość jak prawił mój Dziadek wypada mi świątecznym nastrojom sprostać... ;:131 Ktoś musi :roll: ...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale dzisiaj miałyśmy pogodę :roll:
Nawet nosa nie wytchnęłam za drzwi
Tylko Flesza wpuszczałam i wypuszczałam
Jak ja się cieszyłam, że mogę posiedzieć w domu
Ciekawe jak będzie jutro?
Jakie Ty masz szczęście, że sprzątanie masz już z głowy
Ja zajęłam się bombkami i ani myślę o sprzątaniu, znowu potem będę na łeb na szyje pędziła ze wszystkimi pracami
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu jak ja to znam :;230
Lucynko przyszłam poprawić kołderkę! śpij kochana i niech Ci się przyśni wiosna, ona naprawdę będzie lepsza ;:196
Mamuśce ciasteczka smakowały?
Dobrego tygodnia ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witajcie, Kochane Dziewczynki! ;:196
W sobotę nijak nie mogłam wejść na FO - na zmianę z pocztą. ;:222
Wczoraj spędziłam cały dzień u mamy na imieninach, a wieczorem już mi się nie chciało pisać. Co tu dużo mówić: byłam ciutkę niedysponowana. :;230
Dzisiejsze przedpołudnie spędziłam na działce. Miałam tam jeszcze trochę do zrobienia. Poprzycinałam stare pędy jeżyny bazkolcowej, wsadziłam przywiezione chryzantemy drobno kwitnące - podobno zimują .... Opatuliłam kartonowymi pudłami moje wrażliwce i po powrocie obiadek.
A! "Poszedłam" sobie jeszcze do fryzjera i kazałam się ostrzyc na chłopaka czy chłopczycę ... jak zwał, tak zwał, ale teraz mam króciutkie włoski i bardzo mi z tym wygodnie. Już mnie nie 'gryzą' w kark. ;:333

A na działeczce coś nie coś jeszcze pokazuje kwiatuszki. Malutkie, bo malutkie, ale dobre i to.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marysiu [Maska] - możesz sobie chcieć, ale jak nie podasz adresu, to dostaniesz figę z makiem.
Aroniówka pychota. Lubię. Poczęstuję, gdy przyjedziesz. ;:303
Pierniczkami, mam nadzieję też się podzielisz ... Ja takich ciasteczek nie piekę. Nie mam cierpliwości czekać aż ciasto dojrzeje. Wystarczy, że czekam na dochodzące roślinki. :;230
Emocje - mam nadzieję - ukojone. Jeśli nie bardzo, to pozwól, że Cię ;:168
Ciasteczka smakowały wszystkim. Połowę mamie wyżerli, ale ona i tak była szczęśliwa. Najbardziej jednak ucieszył ją nowy telefon, co mnie z kolei dało satysfakcję.
Spałam jak młody bóg grecki, a rano zastanawiałam się, kto mnie tak pookrywał. Teraz już wiem i dzię-ku-ję!! ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Staszko - było się poczęstować ciachem, dołożyłabym do pudełka. Mam tego dużo za dużo. Jeszcze by zostało. ;:306
Jestem po remoncie, to porządki świąteczne już mam z głowy. Ciacha upieczone. Zostało mi tylko konkretne żarełko przygotować, ale na to jeszcze ciut za wcześnie. Chociaż śledziki już by można marynować. Dzisiaj już mi się nie chce, to może jutro - pojutrze. Ze dwa dni jeszcze wolnego mieć będę. ;:303

Teraz takie trochę inne kwiatki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maryniu - gdyby nie ta tradycja, miałybyśmy zbyt dużo wolnego czasu i jeszcze by nam się od tego w głowach poprzewracało ;:306 :;230
Po sprzątaniu - takim w każdym kątku dokładnym - pozostało mi na ten czas już tylko wspomnienie. O mięcho tudzież inne frukta jeszcze za wcześnie się martwić. Trochę wolnego przed świętami mi się przyda na głębszy oddech. ;:303

Te kwiatki o tej porze roku muszą się zadowolić jedynym wybiegiem, jaki jest im dany - wolierą.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gosiu [Margo] - kochana, a ja w tę pogodę jechałam. Najpierw w deszczu - rano, potem podczas wichury - wieczorem.
Po drodze widzieliśmy powalone drzewa, aż strach nas ogarniał na myśl, że któreś z nich mogłoby nam na maskę spaść. ;:222
Udało się jednak szczęśliwie wrócić, a w nagrodę dzisiaj słoneczko i działeczka.
Co do sprzątania, masz rację. Teraz Wam będę kibicować. ;:108 ;:108

Dodam jeszcze, tak na koniec, obrazki sprzed działkowej świetlicy, z tzw. 'Placu magnolii'

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Buziaki i buziole dla Wszystkich. ;:196 ;:79 ;:cm
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Witaj, Lucynko!
Jaki ładny zwierzyniec! :)
A ogniki na placu jakie obsypane kolorowymi owocami.

Wpadłam na chwilkę, bo mam od wczoraj problem z przeglądarkami, zwłaszcza z Mozillą, zaraz muszę popytać o poradę w dziale technicznym.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko z powrotem na łonie FO!
Miałaś wczoraj miły dzień, zrobiłaś radochę mamie, a i wyluzowałaś się co wprawiło Cię w drobną niedyspozycję :;230
Kiedyś mi zazdrościłaś kwitnących roślin, dzisiaj mogłabym ja Ci zazdrościć, bo tylu oznak wiosny w ogrodzie to ja nie mam. W ostatnich dniach mokro, a nad ranem temperatura koło zera sponiewierała moje ostatnie kwiatki. Co prawda chryzantemy wypuszczały nowe przyrosty ale je przycięłam z letka i wsadziłam do doniczek, zobaczymy co z tego będzie ;:306
Koteczkę masz milutką `o czym już nieraz pisałam, ale czarnulek też zasługuje na pochwały i głaskanie. Gołąbki w wolierze jak moje kurecki ...ten biały z żółtym dziobkiem wygląda jak mewka :D Jak się zobaczymy będzie aroniówka i pierniczki i czego dusza zapragnie, a teraz śnij o wspólnej wyprawie i spotkaniu! Dobranoc ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko te inne kwiatki bardzo milusie :D
Plac magnolii bardzo ładny ;:333
Idę spać głowa mnie boli :(
Zdróweńka ;:196
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dobry wieczór. ;:196
Wczoraj miałam głowę zajętą różnymi ważnymi sprawami i nie zdążyłam zajrzeć na FO.
Dzisiaj dzień luźniejszy, już odpoczywam.

Dario - mam nadzieję, że kłopoty z przeglądarką odeszły w niebyt.
Menażeria się rozrosła, naturalnie mam na uwadze mężowskie gołębie. Stadko zrobiło się dość pokaźne, aż się boję, co będzie się działo wiosną, gdy całe ptactwo na moje wysiewy się rzuci. Trudno będzie to ogarnąć. ;:224 ;:224

Marysiu [Maska] - :;230 :;230 Ależ to są kwiatki, które ledwo widać. Niemalże z lupą trzeba ich szukać. Tylko na zdjęciach całkiem nieźle się prezentują.
Aroniówką to ja będę podejmować gości, pierniczków nie piekę, ale cuś słodkiego też się znajdzie. Już się nie mogę doczekać spotkania.
Dzisiaj robiłam śledziki, połaziłam po mieście w poszukiwaniu brakujących wiktuałów, tylko nie wiem, po co, skoro po powrocie na swoje osiedle wszystko kupiłam u "Piotra i Pawła". ;:223

Alicjo - Plac magnolii pięknie prezentuje się w lecie. ;:215 Co dzień obok niego przechodzę w drodze na działkę i z powrotem, ale jakoś nie przyszło mi do głowy, by go sfotografować. ;:222
Mam nadzieję, że ból głowy minął i dzisiaj poprawiło się Twoje samopoczucie.

A na działce bez lupy można spokojnie sfotografować rośliny zachowujące kolory liści przez cały rok.
Zrobiłam im zdjęcia, bo tylko one teraz zdobią działkę. Ciut, ciut, ale dobre i tyle.

Szałwia muszkatołowa
Obrazek

Starzec mrozy. Przy niezbyt dużych mrozach przetrwa trzecią zimę.Obrazek

Jukki karolińskie.Obrazek

Miodunka plamista.
Obrazek

Młodziutkie goździki brodate.Obrazek

Nazwy tej zielonej poduszeczki nie znam. Rośnie sobie na skalniaku.
Obrazek

Żurawki jakieś marne.Obrazek

Ciemierniki obficie nakarmione jajecznymi skorupkami.
Obrazek

Obrazek

To byłoby na tyle.
Teraz pomaszeruję do Was.
;:65 ;:65 ;:65 Idę! otwierajcie furteczki i bramy!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko!
Biegasz po ogrodach, a ja buszuję u Ciebie :D roślinka o którą pytasz to chyba gęsiówka? Śliczne kępy ciemierników :D
U mnie tak brzydko, że nawet nie chce mi się aparatu wynosić do ogrodu, chyba wolałabym już zimę ze śniegiem. Rośliny odkrywam, bo temperatura sporo powyżej zera i bałam się że wegetacja ruszy.
Ja jutro jadę na uzupełniające zakupy do Krakowa i mam nadzieję, że nie skończy się to tak jak u Ciebie ;:306
Miłego wieczoru Lucynko ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”