agnieszka72 a kto kusi i takie pięknotki pokazuje ....no i proszę mam i ja :P liska Izo bez złapany końcówka maja nawet widać że zaczął już przekwitać - wtedy to się do niego doczłapałam by pokazać i oczywiście nawąchać się jego aromatu Moja rabatka powstaje między kostkami więc raczej ślimaczory nie powinny jej tam znaleźć hihi jak robiłam zakupy to języczki stały między żurawkami dopiero w domku wyczytałam co to takiego ja nie schodzę do parteru więc poczytać sobie w ogrodniczym nie dałam rady O języczce też marzyłam więc trafiona ....
Beatko a ja mam rabatkę pod oknem kuchennym a dookoła baaardzo dużo kostki...
i co? i posadziłam sałatę..a na drugi dzień jej nie było.. ślimaki zjadły wrrrr
one wszędzie wejdą!
Liska Izo ale ty masz ślimaki- chwila i już wypatrzyły sałatę ja nie zaobserwowałam na szczęście ślimaków pod domem więc mam cichą nadzieje że host nie wywąchają
Wszystkie bylinki już posadzone na nowej rabatce oczywiście pod moim nadzorem, całkowite wykonanie M z niewielkim udziałem syna w tle rabatka zeszłoroczna pod domem i z drugiej strony domku
Ostatnie kwitnienie bratków i iryska i zobaczcie kto mnie wczoraj wieczorem odwiedził
Beatko, żurawki masz cudne! Jak te nowe podrosną, to będziesz miała zurawkowy raj!
Na pewno wszystko będzie dobrze rosło, skoro spod Twoich rąk wychodzą tak zdrowe i piękne okazy Nawet jeżyk docenił Twój ogród
Piękny kolor powojnika
A ja naj, naj, najbardziej to Twoje różowe różyczki
Masz zdyscyplinowaną grupę ogrodników domowych. Grzecznie się słuchali i rabatka wyszła Ale będzie kipiało jak się rozrosną nowe nabytki
chatte Izo bardzo mi się podobają wszelkie kolorowe listeczki więc takie małe chciejstwo żurawkowe i jeszcze są całym rokiem aleb-azi a różyczki zaczynają coraz ładniej się rozkwitać jeszcze dzień ....dwa i będzie widoczek różowego krzaczka Lady-r Aniu no co ty to umiejętne pstryknięcie foteczki .....nowa rabatka to jeszcze nic nie wychodzi ale gdzie indziej troszeczkę słabej to wygląda choć moi panowie dzielnie walczą z chwaścikami Ja na razie opieliłam rabatki na podwyższeniu na kamienie użyje roundap jakoś trzeba sobie radzić no nie Powój to trzeba ciągnąć a i tak wyłazi szkodnik jeden - mi obłazi tuje płożącą
Dziś zapraszam na skalniaczek ale się zażółciło z małym akcentem bieli
Witaj Beatko!
Długo mnie tu nie było, ale nadrobiłam zaległości.
Przede wszystkim życzę zdrówka!
Ogrodnicy widzę nie próżnują pod bacznym okiem nadzorczyni.
Również zachwyciłam Cię Twoimi orlikami. Piękne!
A irysy mają ciekawe kolorki.
Fajnego miałaś tuptusia na działce. Na mojej jeszcze go nie widziałam.
Cieszę się, że różyczka, o którą się martwiłaś, jednak przeżyła.
Wisienko Witaj wszystko ładnie rośnie no z małymi wyjątkami Różyczka malutka ale kwitnie i ma sporo kwiatków muszę pomyśleć o jej przesadzeniu pewnie to miejsce jej nie służy ...
Jest słoneczko no i braki deszczu więc podlewanie to nie lada wyzwanie dla mnie no i pielenie to dopiero gimnastyka więc wybaczcie jak gdzieś się pojawi nie proszony gość na fotce ....
Walkę po części z mszycami wygrałam teraz mam nadmiar mrówek brrr
To mnie martwi :Coś dzieje się z moimi choinkami były spryskane od przędziorków - duży świerk gubi stare igły a na młodych świerkach nowe przyrosty tak jakby zamierały ...a przyczyna leży w sosnach złapały coś i teraz rozsiewają chorobę ....hmmm nie wiem co zastosować jeszcze może Topsin
To już było czyli dzwonek był niesamowity och jaka szkoda że tak krótko kwitł , goździki nadal kwitną
I co nieco ze skalniaczka
Poducha z ostatniego zdjęcia świetna-ach człek chętnie by się przytulił(no chyba że tam są mrówki akurat ).
Na delospermę sie obraziłam -miałam ją 3 razy i nie przeżyły.
A tak podobają mi się te mięsiste odnogi .
EdytaB agnieszka72 hihi podusia bez mrówek w pełni kwitnięcia akurat ....o ale to chyba nie jest delospermę były 2-3 kwiatki to fakt bardzo podobne tylko ta roślinka się rozchodzi a delosperma siedzi tak w zbitej kupce ale mi dałaś zagadkę aż pójdę obniuchać te dwie roślinki czym się różnią