Witam, rozpoznaje może jakaś dobra duszyczka co to za różyczka? Miała być Ombre Parfait. Wyszła pomyłka. Chciałabym ją zidentyfikować żeby wiedzieć jak się nią opiekować. Miałam podejrzenia o New Dawn ale raczej to nie ona.
Zuziu dzięki. Wygląda faktycznie jak ona. Mam jednak małe wątpliwości bo na niektórych zdjęciach jest mocniej wybarwiona. Napisałam do Ewy, zobaczymy co ona powie na ten temat.
Mam New Dawn i dlatego najpierw właśnie ją obstawiałam. Ale porównałam te liście i one mi się nie zgadzają. Obsypuje się szybko i to też dało mi do myślenia. Zwłaszcza że ND w pierwszym roku wyglądała mniej ciekawie, bardziej była pusta. Dopiero w drugim roku (teraz) jest bardziej pełna. Liście się nie zgadzają ale teraz jak tak patrzę na Twoje zdjęcie, to widzę że te pręciki w środku są bardzo podobne.
Tej nn gniją pąki. Nie wszystkie ale ze trzy już zgniły.
Obok tej róży NN mam posadzoną Papageno ( jest biało-czerwone), odmiany Papagena nie znam
Oranges'n'Lemons też mi trochę nie pasuje, ale pogogluję ... poszukam fotek
Zobiłam fotę w pąku - mocno widać kolor żółty, w rozkwicie tego żółtego jest mało.
Może ktoś kojarzy taką różę wielkokwiatową, kupiłam ją opisaną tylko "róża niebieska". Ma duże i piękne kwiaty. Pączki są bordowe, kwiaty w miarę rozkwitania robią się coraz jaśniejsze i wpadają w chłodny fiolet-róż.
Zdjęcia tylko z telefonu, bo zgubiłam ładowarkę do aparatu :/