Kochani 
dziękuje ślicznie, że o mnie pamiętacie i bardzo przepraszam, że tak długo nie zaglądałam
Powód, dużo pracy i brak czasu. Na działeczkę wyjeżdżałam wcześnie rano, a wracałam po 22 tak zmęczona, że tylko resztkami sił robiłam, to co konieczne i do łóżeczka.
Rodzice przyjechali w tą sobotę i będą do końca września, tak więc już teraz wszystko się ustatkuje i będę miała więcej czasu dla siebie i na forum

W ogrodzie kwitną moje ukochane piwonie, maki, irysy, liliowce; cudnie pachnie jaśminowiec i akacja.

mak ''dwostr'

mak 'Orange Picotie'

mak 'Orange Picotie'
Te dwa maki kupiłam o tej samej nazwie, a zakwitły inaczej, ciekawe.

mak syberyjski

maczek kalifornijski.

mak polny
Z nowo zakupionych piwonij w tym roku, zakwitły dwie

piwonia 'Felix Crousse'

piwonia 'Krinkled White'
Jutro nadrobię zaległości w Waszych wątkach i odpowiem na wszystkie pytania, a dzisiaj tylko częściowo
Danusiu - dwostr 
maki bylinowe od Ciebie ślicznie kwitną w moim ogrodzie, są urocze, dziękuję.
Krysiu - christinkrysia 
dziękuję, ale się uśmiałam, fajnie to wymyśliłaś.
Co do wymiany, to 11-go, w poniedziałek wyślę roślinki. Poproszę tylko o fotkę liści gaury, bo niestety nie wiem, która to, a jeszcze nie zechciała zakwitnąć.
Olu - AAleksandra 
cieszę się, że paulownia daje znaki życia, to bardzo silna roślina, tu na jej temat
http://www.florlang.pl/paulowniap.html
Jacku - JacekP 
dziękuję, miło mi, że maczek Ci się podoba.
Ja, maków jednorocznych ani żadnych kwiatków nie pikuję, nie znoszę pikowania iii u mnie rosnę te silniejsze siewki, a słabsze nie maja szansy.
Basiu - Barabella 
dziękuję.
Dorotko - korzo_m 
żal mi bardzo tego żółtego chabra, ale mam nadzieję, że do kupie na rynku.
Maki bylinowe już ładnie kwitną, a mam nadzieję, że niedługo zakwitną te wysiane w tym roku.
Izuniu - chatte 
orliki u mnie też pięknie kwitną, żałuje tylko, że nie mam czasu, żeby je odpowiedni sfocić.