Nadal jesteś zainteresowana? Będę miała chyba wkrótce okazję podać, będzie "wizytacja"
Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
-
elsi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
Ewa, chyba pora zajrzeć do kompostownika, sprawdzić, jak się mają dżdżownice.
Nadal jesteś zainteresowana? Będę miała chyba wkrótce okazję podać, będzie "wizytacja"
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Nawet nie wiedziałam, ze jest tyle wzorów i kolorów rzodkiewek
a te szałwie, dotąd wiedziałam o niebieskiej. Pogoda coraz bardziej sprzyja wyjściu na ogródek - nareszcie 
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewuniu ja tyle się nakombinowałam gdzi kupić nasiona szałwi omonczonej a tu prosze widzę że ty kupiłaś pewnie w ogrodniku.Ta szałwia bardzo mi się podoba ja ją widziałam w zeszłym roku na klombie kwiatowym na plantach i przy zamku właśnie w Krakowie. Szałwia wygląda ślicznie ma niebiekie kwiaty i piękne niebieskie łodygi. No i kupiłam na allegro ale cena szkoda gadać. U mnie w przyblokowym już zakwitły krokusiki, biały ciemiernik i wyłażą pączki hiacyntów. pozdrawiam wiosennie.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie w znowu mroźny i trochę nieoczekiwanie śnieżny poniedziałek!Kupiłam dalię pierwszą w życiu.Nazywa się Evelyn i nasionka astrów o nazwie Janina.Zastanawiam się nad pełnymi stokrotkami,też obecnie nasionka dostępne-mieszanka:białe,blado rózowe i wiśniowe.Zaniosłam braciom nasiona bobu,fasoli,grochu i rzodkiewek.Kupiłam też nasiona takiej spłaszczonej cebuli borettana,podobno świetnej na przetwory.
Miłka już nie było,ale może jeszcze będzie.
Wysłałam nasionka i do Priama i do Tulipana,zwykłym,pani w okienku twierdziła,ze dojdą na poniedziałek.
Eukomis-natrafiłam na szałwię omączoną w pierwszym sklepie ogrodniczym szukając nasion fasoli,grochu, bobu i rzodkiewek dla braciszków.Kosztowała 1zł 40 chyba.Już ją wysłałam znajomemu.W razie czego pisz na pw,przed sezonem łatwo trafić na różne poszukiwane nowości.Mam nadzieję,że moja w Podwórkowym przetrwała i mrozy i czterołapnego,a jak nie to kupię kolejną z rozsady.U mnie wyłażą chyba krokusy,na pewno szafirki,śnieżniki?Dawałam tabliczki z nazwami lecz znikły,muszę poszukać na jesiennych zdjęciach.
Izabell-no i mamy zapowiadany nawrót zimy,szczęśliwie mniej śnieżnej.A ja sobie kupiłam chodaki ogródkowe,będą musiały jeszcze poczekać na użycie.
Elsi-dżdżownice pewno dały nura w ciepły głąb kompostownika?Brat jest bardzo zainteresowany,on kocha wszystkie zwierzątka poza kuną samczykiem po którym musi sprzątać.W czwartek przekazałam wraz z nasionami olejek pomarańczowy dla odstraszenia,kocury odstrasza,tu będzie eksperyment.
Elżbietko G.-naturalnie chętnie się podzielę przepisami na nalewki.

Miłka już nie było,ale może jeszcze będzie.
Wysłałam nasionka i do Priama i do Tulipana,zwykłym,pani w okienku twierdziła,ze dojdą na poniedziałek.
Eukomis-natrafiłam na szałwię omączoną w pierwszym sklepie ogrodniczym szukając nasion fasoli,grochu, bobu i rzodkiewek dla braciszków.Kosztowała 1zł 40 chyba.Już ją wysłałam znajomemu.W razie czego pisz na pw,przed sezonem łatwo trafić na różne poszukiwane nowości.Mam nadzieję,że moja w Podwórkowym przetrwała i mrozy i czterołapnego,a jak nie to kupię kolejną z rozsady.U mnie wyłażą chyba krokusy,na pewno szafirki,śnieżniki?Dawałam tabliczki z nazwami lecz znikły,muszę poszukać na jesiennych zdjęciach.
Izabell-no i mamy zapowiadany nawrót zimy,szczęśliwie mniej śnieżnej.A ja sobie kupiłam chodaki ogródkowe,będą musiały jeszcze poczekać na użycie.
Elsi-dżdżownice pewno dały nura w ciepły głąb kompostownika?Brat jest bardzo zainteresowany,on kocha wszystkie zwierzątka poza kuną samczykiem po którym musi sprzątać.W czwartek przekazałam wraz z nasionami olejek pomarańczowy dla odstraszenia,kocury odstrasza,tu będzie eksperyment.
Elżbietko G.-naturalnie chętnie się podzielę przepisami na nalewki.

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ciekawa jestem tego eksperymentu z olejkiem pomarańczowym.
Ewuniu masz piękną wiosnę na oknie.
U mnie nadal bardzo zimno /-10/ ale słonko prześwieca a śniegu tyci, tyci - dobrze, że nie trzeba odśnieżać.
Cieplutko pozdrawiam.
Drapanko dla sennego pewnie Kostusia.
Ewuniu masz piękną wiosnę na oknie.
U mnie nadal bardzo zimno /-10/ ale słonko prześwieca a śniegu tyci, tyci - dobrze, że nie trzeba odśnieżać.
Cieplutko pozdrawiam.
Drapanko dla sennego pewnie Kostusia.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Ewuniu jak nie nazbieram nasion z szałwi z tegorocznej posianej, to w przyszłym roku na wiosnę się do ciebie uśmiechnę.pozdrawiam
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Kiedy pisałam o dżdżownicach to była jeszcze wiosnaEwa Janina Sadowska pisze: dżdżownice pewno dały nura w ciepły głąb kompostownika?
a teraz zima wróciła i chyba dam im spokój, będzie jeszcze okazja podać,
dzieci na święta będą, potem wesele, oj....... będzie się działo
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- EwkaEs

Elsi-naturalnie ,że trzeba poczekać na różowe,wijące się i robotne!U mnie też mróz,ale słonecznie,więc pokazuję zielone kiełki w Podwórkowym. Zamarzły i tak tkwią zadziwione.

Oprócz wspomnianej już dalii Evelin i nasion astrów Janina nabyłam także moją pierwszą kannę,nazywa się Gucio i ma być płomiennie ruda oraz mocno piegowata. Chciałabym by rosła przy języczkach,będą się dobrze komponowały kolorystycznie,a na razie chyba trzeba ją zasadzić w doniczce celem podpędzenia?

Oprócz wspomnianej już dalii Evelin i nasion astrów Janina nabyłam także moją pierwszą kannę,nazywa się Gucio i ma być płomiennie ruda oraz mocno piegowata. Chciałabym by rosła przy języczkach,będą się dobrze komponowały kolorystycznie,a na razie chyba trzeba ją zasadzić w doniczce celem podpędzenia?

-
KDanuta

- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Śliczna ta Evelin, już zapisałam nazwę , poszukam w naszych
ogrodniczych, z reguły nie sadzę dalii w ogrodzie , bo kłopot
z przechowywaniem , ale ta mi się podoba
ogrodniczych, z reguły nie sadzę dalii w ogrodzie , bo kłopot
z przechowywaniem , ale ta mi się podoba
- EwkaEs

Danusiu,kupiłam z uwagi na nazwę w sklepie firmowym Polanu jeszcze są,więc proszę daj znać na pw gdybyś miała problemy z nabyciem to prześlę.Ale trzeba działać szybko-znikają w oczach taki ruch w ogrodniczych.
W oczekiwaniu na czosnek niedźwiedzi (Kogra napisała,że winien się ujawnić końcem marca/w kwietniu) pocieszam się serkiem z takimże czosnkiem.

W oczekiwaniu na czosnek niedźwiedzi (Kogra napisała,że winien się ujawnić końcem marca/w kwietniu) pocieszam się serkiem z takimże czosnkiem.

- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Ewuś piękne zakupy
i piekna wiosna !!
. Ale ta canna mi wyglada na picasso
, mam taka od naszego cannowego eksperta Janusza
.
U mnie śnieg.. i zimno strasznie..
Odbierz PW
U mnie śnieg.. i zimno strasznie..
Odbierz PW
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- EwkaEs

Arturze,nie jest to kanna Picasso,tamta jest ciemniejsza i grubiej cętkowana,zastanawiałam się nad nią także,w końcu nie jest droga a warunki jakie mogę jej zapewnić,mówię tu o warunkach naturalnych Podwórkowego czyli dobra ziemia,lecz cień,a nie o niekontrolowanym nawożeniu przez zwierzę mięsożerne,powinna znieść dobrze.
- ElzbietaaG

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Urocza nazwa tej kanny - Gucio
i aster Janina też super !!
- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Chyba , że tak , ale bardzo podobna na moje oko
.
No na pewno jakoś by sobie radziły , ja miałem w zeszłym roku 1 w zacienionym miejscu pod altanką , Miss Atacama czy jakos tak...
i kwitła pięknie . A zawsze też może rosnąć w jakiejś donicy
.
No na pewno jakoś by sobie radziły , ja miałem w zeszłym roku 1 w zacienionym miejscu pod altanką , Miss Atacama czy jakos tak...
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A jak smakował serek z czosnkiem niedżwiedzim ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki