Ogród Marty cz.VIII
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz.VIII
Martuś tylko westchnę, cudne ostróżki i tak idealnie wpasowane w rabaty.
Te mocno fioletowe z białymi prześliczne. Mam nadzieję, że moje też w tym roku wreszcie ładnie zakwitną. Czy dzielisz je co kilka lat, jak podpowiadają fachowcy. Dzwonek brzoskwiniolistny tak pięknie wygląda na tle zieleni. Zamówiłam go już, czy się nie pokłada.
O żadnych rewanżach nie chcę słyszeć, jak coś wypatrzę wiosną, to się upomnę.
Siewki ślazu przeżywają bez problemu, tylko ja swoich nie przesadzam, więc są dobrze ukorzenione. Najwyżej wiosną poszukam kolejnych. 
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto, przepiękne ostróżki
Na pewno ślicznie wyglądają jak kwitną, czy one pachną?
Pozdrawiam - Justyna
- Przemekt23

- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale piękne ostróżki aż mi się słabo zrobiło z wrażenia. Rośliny Cię kochają to widać
. Pamiętaj o mnie wiosną 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Cudowne, wspaniałe, przepiękne ostróżki
W tym roku zamówiłam kilka, ale poszukuję jeszcze błękitnej.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu to się w pale nie mieści że jest tyle pięknych ostróżek, oj nie wiem w którym miesiącu odwiedzić Cię tej wiosny bo wszystko chciałoby się na własne oczy zobaczyć
Zima ustępuje, ale u mnie prószy śnieg więc może odwilży nie będzie? Dobrego nowego tygodnia i pozdrawiam 
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martusiu! ostróżkowy zawrót głowy. Cudowne!!! Nieomal wlazłam
w monitor
Uwielbiam Twój ogród,Twoje wielkie
i przepiękne kwieciste

Uwielbiam Twój ogród,Twoje wielkie
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Z przyjemnością pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie Martusiu.
Widać, że potrafisz wykorzystać dobrą ziemię na piękne uprawy.

Widać, że potrafisz wykorzystać dobrą ziemię na piękne uprawy.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Takie widoki tak "wypasionych" ostróżek niezbyt często udaje się zobaczyć!

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Oj wypasione, wypasione, cudne ostróżki Martusiu 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Soniu,ostróżki trzeba dzielić i odmładzać tym zabiegiem ,te pokazane jeszcze nie dzieliłam ,ale w tym roku na wiosnę pójdą do roboty one mają u mnie 2 lata,mam nadzieję ,że pięknie przetrwają ,te odmiany są tak dobite kwiatami ,jak żadne inne,dzwonek brzoskwiniolistny nie pokłada się ,super stoi w grupie ,mam nasionka ślazu to wysieję pozdrawiam
Justynko,ostróżki chyba nie pachną ,ale ja ich uwielbiam
Przemku,nie słabnij kocham piwonie ,ostróżki ,lilie róże ,floksy ,dalie to wszystko rosło w ogródku u mojej babci ,więc i u mnie musi być obowiązkowo,pozdrawiam
i zapraszam znowu
piękne masz te hortensje ,niech sobie siedzą,ja zresztą nie mogę ich wykasować ,bo nie ja wstawiłam,pozdrawiam
ostróżki kocham i zawsze będą w moim ogrodzie.
Ewuniu,czy Ty też tak kochasz ostróżki,dla mnie mogły by kwitnąć cały rok,mają tyle uroku osobistego
fajnie ,że zamówiłaś ,bo warto misć te rośliny u siebie
Marysiu,to przyjeżdżaj raz w miesiącu ,to chyba trafisz,i mnie praktycznie nie ma śniegu ,wczoraj padał deszcz dzisiaj w miarę było sucho ,ale ziemia zamarznięta ,bo woda stoi,teraz suszę dolane kurtki po kolei
mój dzisiejszy dzień na załatwieniach przeszedł,jutro i pojutrze też takie będą ,pozdrawiam
Bogusiu,miło to czytać ,cieszę sie ,ze podobają sie ostróżki ,właśnie piszę dziewczynom ,że je uwielbiam ,ale przyjemnie ,ze lubisz mój ogród i go odwiedzasz ,pozdrawiam
Elu,dziękuję za spacerek ,moja ziemia to ciężka glina .taka na cegły,niestety musiałam to zmienić ,żeby coś rosło przyzwoicie
Maryniu,to cieszę się ,że mnie odwiedzasz,jak sadzę rośliny ,to natychmiast wiem ,czego od nich oczekuję ,w oczach je widzę ,a one jakby mnie rozumiały i spełniają moje marzenia,a kupiłam po jednym marnym pędziku,na zdjęciu mają drugi rok
Iwonko,jakoś tak wyszły ,może mnie lubią ?bo ja ich bardzo kocham
Justynko,ostróżki chyba nie pachną ,ale ja ich uwielbiam
Przemku,nie słabnij kocham piwonie ,ostróżki ,lilie róże ,floksy ,dalie to wszystko rosło w ogródku u mojej babci ,więc i u mnie musi być obowiązkowo,pozdrawiam
piękne masz te hortensje ,niech sobie siedzą,ja zresztą nie mogę ich wykasować ,bo nie ja wstawiłam,pozdrawiam
Ewuniu,czy Ty też tak kochasz ostróżki,dla mnie mogły by kwitnąć cały rok,mają tyle uroku osobistego
Marysiu,to przyjeżdżaj raz w miesiącu ,to chyba trafisz,i mnie praktycznie nie ma śniegu ,wczoraj padał deszcz dzisiaj w miarę było sucho ,ale ziemia zamarznięta ,bo woda stoi,teraz suszę dolane kurtki po kolei
Bogusiu,miło to czytać ,cieszę sie ,ze podobają sie ostróżki ,właśnie piszę dziewczynom ,że je uwielbiam ,ale przyjemnie ,ze lubisz mój ogród i go odwiedzasz ,pozdrawiam
Elu,dziękuję za spacerek ,moja ziemia to ciężka glina .taka na cegły,niestety musiałam to zmienić ,żeby coś rosło przyzwoicie
Maryniu,to cieszę się ,że mnie odwiedzasz,jak sadzę rośliny ,to natychmiast wiem ,czego od nich oczekuję ,w oczach je widzę ,a one jakby mnie rozumiały i spełniają moje marzenia,a kupiłam po jednym marnym pędziku,na zdjęciu mają drugi rok
Iwonko,jakoś tak wyszły ,może mnie lubią ?bo ja ich bardzo kocham
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witajcie ,wiosna się nam zrobiła,śnieg zniknął,ptaszki pięknie dzisiaj śpiewały,temperatury dodatnie ,jak dalej tak będzie ,to zaczniemy ryć pod nasadzenia,ale tymczasem jeszcze wspomnienia ze słonecznego ogrodu.

Żmijowiec

takie tam polanki

łuki z grabu i buka

History

różanka przed domem ,posadzona w marcu tamtego roku tak pięknie kwitła

Żmijowiec

takie tam polanki

łuki z grabu i buka

History

różanka przed domem ,posadzona w marcu tamtego roku tak pięknie kwitła

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Martuś
gdzieś mi zginęłaś - nie dostawałam powiadomień ale już jestem i nadrabiam zaległości z otwartą buzią
Oj cudnie masz , cudnie
Ostródzki , tawułki , róże i wszystkie inne - trudno dobrać słów żeby opisać ich piękno
Dzięki za wszystko i że chcesz nam pokazywać takie piękności
posyłam i pozdrawiam z całego serca .
Oj cudnie masz , cudnie
Dzięki za wszystko i że chcesz nam pokazywać takie piękności
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu Twój ogród rok temu wzbogacił się o wiele wspaniałych róż, które kwitły już w ostatnie lato ale na pewno w tym roku dopiero pokażą swój potencjał. Piszesz o odwiedzinach co miesiąc u Ciebie należałoby rozbić namiot w ogrodzie, żeby nic nie przegapić
Sprawdzę jakie miesiące mam zaliczone i na jakąś podróż na pewno mojego M namówię
Za oknem mocny wiatr ale i słońce błyska, śnieg w postaci wody stoi nadal w ogrodzie bo ziemia dalej nie puszcza. Dobrego dnia i buziaki zostawiam 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu Ty kochasz wszystkie rośliny widzę, a one odwzajemniają Ci się należycie 
- alka
- 200p

- Od: 3 paź 2006, o 23:08
Witaj Marto. Jestem tu pierwszy raz i cieszę się, że trafiłam do Twojego ogrodu. W wolnej chwili na pewno zwiedzę więcej, bo już po kilku stronach widzę, że to piękny, dojrzały ogród i muszę po nim pospacerować dłużej. Na razie zapytam o maki. Rosną pierwszy rok, czy wysiewają się już same od kilku lat? Chyba się nie mylę - są jednoroczne?
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka