Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22
Marysiu i ta też śliczna z czerwonymi kwiatuszkami 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dorotko Witam Cię w Nowym Roku i dziękuję za życzenia, które odwzajemniam
U miodunek to jest najzupełniej prawidłowe, większość tak kwitnie a ta plamista z różnokolorowymi kwiatuszkami u mnie jest i była jako pierwsza, znałam jeszcze tą z lasu (ćma) a resztę poznałam już dzięki FO.
Tereniu bardzo ładnie rośnie
już ją wielokrotnie dzieliłam 
U miodunek to jest najzupełniej prawidłowe, większość tak kwitnie a ta plamista z różnokolorowymi kwiatuszkami u mnie jest i była jako pierwsza, znałam jeszcze tą z lasu (ćma) a resztę poznałam już dzięki FO.
Tereniu bardzo ładnie rośnie
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
witaj Marysiu,dzisiaj na etapie miodunek jesteś widzę ,bardzo podoba mi się ta z pomarańczowymi kwiatkami ,nie mam takiej,ale myślę ,że będę miała,dzisiaj skończyłam okopywać róże ,aż jestem z siebie dumna ,wszystkie mają kopczyki ,jak dalej tak będzie ,to obłożę rośliny nawozem gołębim ,a potem będę robić nowe rabaty i byle do wiosny,bo teraz bardzo wieje ,ale nie pada,pozdrawiam i buziaki przesyłam 
- Maska

- Kontakt:
Oj Martusiu dzisiaj to najwyżej ulepisz bałwana
bo zima wróciła i sypie cały czas! U Ciebie pewnie też bo to niedaleko
Więc grzej się przy piecu i nabieraj sił na następną falę wiosenną. Ściskam i miłej niedzieli życzę
Więc grzej się przy piecu i nabieraj sił na następną falę wiosenną. Ściskam i miłej niedzieli życzę
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu to ja miałam szczęście u mnie krwawnik zakwitł, wprawdzie tylko jednym kwiatem- żółtym, bo to przecież młodziutka sadzonka siewka z wiosny, ale w przyszłym roku będzie moją dumą. Nie rozumiem jak można mieć do osoby, która nas czymś obdarowuje pretensje, mnie jak coś nie wychodzi to wtedy zastanawiam się co ja w tym zepsułam, że nie wyszło.
Miodunka cudna, ja mam tylko jedna odmianę o kropkowanych liściach, ładna jest wczesną wiosną kiedy kwitnie, fajnie się rozsiewa.
Miodunka cudna, ja mam tylko jedna odmianę o kropkowanych liściach, ładna jest wczesną wiosną kiedy kwitnie, fajnie się rozsiewa.
- Maska

- Kontakt:
Dorotko krwawnik dostał dobrą miejscówkę
A miodunki niektóre będzie można uszczknąć po kwitnieniu czyli w lecie
Chyba ktoś miał pretensje, że wyrosło co innego czy nic nie pamiętam. A ja akurat do tych nasion byłam na 100 % pewna, bo z tego samego zbioru wysiewałam i są rośliny tylko nie mają kwiatków więc nieznany jest kolor. A wcale nie muszą powtarzać
c.d. niebieskości

cdn... Miłej niedzieli!
A miodunki niektóre będzie można uszczknąć po kwitnieniu czyli w lecie
Chyba ktoś miał pretensje, że wyrosło co innego czy nic nie pamiętam. A ja akurat do tych nasion byłam na 100 % pewna, bo z tego samego zbioru wysiewałam i są rośliny tylko nie mają kwiatków więc nieznany jest kolor. A wcale nie muszą powtarzać
c.d. niebieskości

cdn... Miłej niedzieli!
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu super podsumowanie zrobiłaś
Myślę, że opisując 2015 będziesz mnie mogła tam uwiecznić ale jeszcze nie wiem w jakim miesiącu, może w maju.... Bardzo ładne zestawienia kolorystyczne pokazujesz, co jest na pierwszym i ostatnim zdjęciu w ostatniej serii? Barwinek z poprzedniej strony zawsze tak na ciemno fioletowo kwitnie? Życzę Ci w Nowym Roku zdrówka , żebyś mogła spędzać w ogrodzie tyle czasu ile zapragniesz oraz nowych roślin , żeby Ci się nie nudziło
Któryś już dzień tak okropnie wieje, że nawet strach przez okno patrzyć , widzę, że u Ciebie śnieżyce przychodzą
Któryś już dzień tak okropnie wieje, że nawet strach przez okno patrzyć , widzę, że u Ciebie śnieżyce przychodzą
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A wydawałoby się, że niebieskich kwiatów nie jest dużo...
- Maska

- Kontakt:
Michale bardzo dziękuję za życzenia, które bardzo mi pasują
Na Twoją (Waszą) wizytę bardzo liczę i to nie w drodze gdzieś tylko do mnie, żeby był czas na wszystko. Maj byłby bardzo dobry, bo w maju i w czerwcu ogród wygląda najkorzystniej. U mnie wieje od wczoraj a dzisiaj od rana sypie i żeby nie było tylko wiosenno-letnio to wklejam zdjęcia zimowe. Na pierwszym zdjęciu jest zawilec wieńcowy od Lidzi, który mam nadzieję przetrwa zimę
, na ostatnim kupiona na placu od mojego młodego ogrodnika aster pełny co do którego mam takie same nadzieje
Jak jeszcze będą to wiosną zamówię u niego kilka takich astrów, bo mam na niego zamówienia

Kot zewnętrzny, którego regularnie dożywiam, a który myszy łowi u Kargula i czasem mi jakąś podrzuca

I jeszcze pies śnieżny. Młodzi ulepili mu psa-bałwana, chciałam zrobić zdjęcia ale rozwalił go szybciej niż pomyślałam o tym

Aniu jest ich wbrew pozorom bardzo dużo, a przecież nie mam pewnie nawet połowy
Alu i pewnie jeszcze coś znajdę

Kot zewnętrzny, którego regularnie dożywiam, a który myszy łowi u Kargula i czasem mi jakąś podrzuca

I jeszcze pies śnieżny. Młodzi ulepili mu psa-bałwana, chciałam zrobić zdjęcia ale rozwalił go szybciej niż pomyślałam o tym

Aniu jest ich wbrew pozorom bardzo dużo, a przecież nie mam pewnie nawet połowy
Alu i pewnie jeszcze coś znajdę
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Marysiu u Ciebie znów piękna zimna, niebieskie kwiatki są cudowne, zresztą chyba lubię wszystkie kolory kwiatów (nawet żółte, co normalnie nie lubię żółtego koloru).
Kiciuś i piesio super wyglądają w śniegu.
Kiciuś i piesio super wyglądają w śniegu.
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu Lola siedzi na zewnątrz a nasze psisko leży w budzie i nawet do jedzenia nie ma zamiaru wyleźć i to ma być pies do sań 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu ale masz piękną zimę
U nas mniej śniegu , w dzień co napadało to ginęło ale teraz co chwile dosypuje
Śliczny piesio i kotek zewnętrzny też
Dużo masz niebieskiego w ogrodzie
lubię ten kolor .
Pozdrawiam cieplutko
Śliczny piesio i kotek zewnętrzny też
Pozdrawiam cieplutko
- Maska

- Kontakt:
Asiu ja tez wszystkie kolory w ogrodzie lubię i nie ma że mniej lub bardziej, bo potrzebne są wszystkie do kompozycji
Lola nieraz leży w śniegu aż ją przysypuje
Alu może i u Ciebie zacznie padać, bo to w końcu zima
Marysiu Lola zmyka do budy jak leje i wtedy nieraz dajemy jej jedzenie do budy, a śnieg to jej żywioł
Tereniu sypie i jutro też ma sypać
W końcu śnieg ma pozytywny wpływ bo ogrzewa glebę, rośliny i nawadnia a przy tym tak ładnie wygląda
Tak się składa że mam coraz więcej gąb i dziobów do wyżywienia
A tez śliczny kotek zjadł śniadanie i nabył sił stojąc pod karmnikiem patrząc na lądujące sikorki
ale obszedł się smakiem
Ściskam 
Lola nieraz leży w śniegu aż ją przysypuje
Alu może i u Ciebie zacznie padać, bo to w końcu zima

Marysiu Lola zmyka do budy jak leje i wtedy nieraz dajemy jej jedzenie do budy, a śnieg to jej żywioł
Tereniu sypie i jutro też ma sypać