Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Post »

Witaj Izo forsycja, gloksynia i hiacynty czyli wiosennie, kolorowo i pachnąco ... dbasz o siebie i rozpieszczasz.
Dla ludzi wrażliwych każdy drobiazg się liczy a jak dusza cierpi to trzeba jej jakoś pomóc.
Moją forsycję sarny juz na początku stycznia dokładnie objadły, chyba się całkowicie z nią pożegnam i będzie miejsce na krzew którego one nie lubią ale jak się o tym dowiedzieć...:;230
Avatorek super - widziałam go też na Skypie, dobry wybór.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Zwrocilem uwage na zolte krokusy super- i nowy awatar :wink:

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witajcie Kochani prawie wiosennie :!:
Nie wiem jak to się stało, ale w piątek była jeszcze zima ze śniegiem a od wczoraj wiosna dobija się do drzwi. Sama nie wiem czy się cieszyć czy raczej smucić, bo to przecież początek lutego! Z tego co się orientuje Elbląg nie zmienił położenia...A takie cudeńka znalazłam dziś na działce, że aż trudno w to uwierzyć:

Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek - to moja "rekordzistka" przeżyła zimę i szykuje się do kwitnienia :tan
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo - współczuję straty. A szczerze mówiąc to nie moja forsycja. Przed ogródkami rośnie ogromny krzaczor i co roku tam sobie skubię kilka gałązek do wazonu. Moja jest mak mała i mizerna, że jeszcze nie ma co ciąć. W zeszłym roku kwitła po raz pierwszy i miała chyba ze 3 kwiatki :(
Dzięki Agness! Dla mnie też forsycja jest ważnym wyznacznikiem wiosny. Z tymi cebulami to tak czasem bywa... Moje hiacynty zaczynają już przekwitać :( , ale dla ciągłości kupiłam następne. Wiosna i tak wszystkie pójdą do ziemi tzn. na działkę ( mam taką nadzieję )
Witaj Ado! Dziękuję za troskę i odwiedziny ( na NK też ) ;:196 . To był dla mnie trudny czas. Teraz też nie będzie łatwo, ale trzeba żyć dalej. Gałązki forsycji w wazonie rozkwitają szybciej niż piszą fachowcy. Ja staram się co tydzień przynieść 1-2 świeże by wciąż mieć wiosnę na stole.
Krysiu dziękuję! ;:196 Życie składa się z drobiazgów. Trzeba je tylko zauważać i nauczyć się doceniać. Forsycji szkoda - kwitnaca to jest taki niesamowity widok. Nie wiem czy istnieją krzewy niesmaczne dla głodnych saren czy zajęcy.
No cóż byłam poniekąd "zmuszona" do zmiany awatarka na NK i pomyślałam, że warto go wykorzystać i tu, i na Skype.
Markus wielkie brawa za spostrzegawczość! To nie częsta cecha u facetów :wink: Dziękuję i pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza,czy u ciebie też tak wieje?
Za oknem świeci słoneczko,miałam zrobić krótki obchód,ale jestem przeziębiona i boję się wyjść do ogrodu. :roll:
Zaklepuje kawałeczek primulki rekordzistki,jak się rozrośnie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Jak fajnie ;) Parapet już jest różowy więc i ogród niebawem będzie kolorowy ;)
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Obrazek

śliczny ten kwiatek, nie pamiętam nazwy miałam taki kolorek i bardziej fiolet, nie wiem czy to prawda ale ma jakies uboczne działanie na oczy,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taro - to gloksynia. Ta moja ma dziwną i ciekawą historię. Nigdy dotąd nie słyszałam o "skutkach ubocznych" tej rośliny. Muszę chyba zgłębić temat. Dzięki - Aniu!
Przemku ja niestety mieszkam w takim rejonie, że kolorowo to dopiero w kwietniu się robi :( Co roku dosadzam jakieś wczesnowiosenne by to przyśpieszyć, ale efekt wciąż niezadowalający :wink:
Aniu kuruj się, bo pogoda sprzyja infekcjom. Nie wiem czy ona się rozsiewa, czy rozrasta, ale jak będzie czym to się podzielę - przecież wiesz...Mam nadzieję, że znów będą w NOMI te pełne odmiany. Chciałabym dokupić ich więcej.

W zasadzie tyle się dzieje na działce, że można byłoby już pomyśleć o nowym wątku. Postanowiłam jednak, że otworzę go dopiero gdy będę pewna istnienia działki. Dzwoniłam do Zarządu Okręgowego i wiem już tyle, że zmiany czekają nasz ROD. Na szczegóły każą czekać jeszcze kilka tygodni. Przed zakupami znacznie trudniej jest mi się powstrzymać niż przed nowym wątkiem, więc kupiłam kolejne nasiona ;:223 Nie wiedząc nawet czy będę miała je gdzie wysiać.

Obrazek

Żeby nie było, że wiosna to same plusy pokażę stronę ujemną.
Obrazek, Obrazek - jak co roku mam zryte rabaty wzdłuż dłuższych boków działki :evil:
Grzegorz B

Post »

Wiosna :shock: Cudnie, wreszcie, nareszcie ... i kolejne nasiona ... i kret ... Wiosna Piękna Jest ;:138 Mimo wszystko ;:108
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzegorz - myślisz, że to kret..? Ja obstawiałam nornicę. Żadnych kopców nie mam na działce, tylko takie tunele i dziury :?
Grzegorz B

Post »

Wiesz nie zastanawiałem się, ale jak nie masz kopczyków, to może nornice, albo może myszy. U mnie to myszy takie tunele robiły, uwidaczniały się one jak śniegi topniały. A cebule masz zabezpieczone ?
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nornica,nornica jak nic mam to samo :( .
Izuś co ja czytam-mają jakieś plany do terenu działek?
Trzymam kciuki żebyś mogła w ziemi nadal grzebać :D .
A tą żółtą pełną prymulkę to i ja mogę podpisać :D .
Na działce dawno nie byłam bo synuś chory a tak mi się chce ;:144 .
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u mnie to samo to jest nornica, kret robi kopczyki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iza, wiosna dobija się do furtki Twojej działki ;:3 Ostatnie ciepłe dni sprawiają, że wszystko budzi się do życia. Dziś zobaczyłem liliowce od Ciebie, że wystawiły łebki. Nie okryłem ich jesienią więc teraz się poprawiłem, by fala mrozu ich nie zniszczyła.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku a ja naprawdę moich liliowców nigdy nie okrywałam świetnie sobie dają radę a przecież np.ubiegłą zima była ostra.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”