Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

Ojejjj ależ tu miłych słów czekało na mnie :oops: dziękuję Wam kochane,że jesteście ;:196
Trzynastkocórcia to rocznik 98 :wink: Wygrzebałam jej stare zdjecie jak była taka słodziutka i absolutnie niepyskata ;:306
Ewciuu mnie na szczęście podtopień nie ma,no może troszkę mi zalało piwnicę,ale skoro dziura wyrąbana w murze i niczym nie zabezpieczona,bo M ,,robi ,,drugi spad do kanalizy już rok,to nikogo nie dziwi ,że karpie można było hodować :? U mnie teren suchy i ile by się nie lało to susz...Kociaste już w tej chwili dostały dzwonki na szyje i udają owce na łące.Musze być wszędzie,a najbardziej u sąsiadów i ich psów.Niczego się nie boją.Brak psa przy płocie to ,,nuda i trza zabierać puchate dupska do domu,,
Przedwczoraj zdechł nam szczurek FLORUŚ :cry: Miał 4 lata więc jak na wiek szczurzy żył podwójnie studiując z córką,podrużując pociagami i autokarami,jeżdząc z nami nad morze,goniąc koty po mieszkaniu.To najbardziej inteligentne i kochane zwierzątko jakie mieliśmy.Dostał paraliżu tylnych łapek.Rehabilitacja i zastrzyki nie pomogły.Mimo smutku cieszę się ,że nie cierpi,a ja nie musze patrzeć bezsilnie,chociasz srasznie nam go brak :|
Sylvio fuksji wszedzie pełno.U nas za 4 zł można kupić spory krzaczek.Jak wsadzisz odrazu do większej donicy będziesz miała taki krzak jak ja.One uwielbiają ogromną ilość ziemi w korzeniach.
Madziu ;:oj czy to jest ta z oferty?Byłam przekonana ,że będzie różowa.Na zdjęciu wygląda na białą.Chyba zmyliła mnie nazwa hihi.Piękna jest.Chaberek pojedzie do Ciebie w poniedziałek.Tak będzie najbezpieczniej.Po co ma bidulek leżeć przez weekend na poczcie,i ja muszę na spokojnie.Od poniedziałku latam na rehabilitację kręgosłupa i do lekarzy więc wszystko do góry nogami postawione.Madziu sprzedających z sercem chwalić trzeba.Niech kupujący wiedzą na co mogą liczyć,a i niech inni się uczą,bo to przecież FO ludzi z pasją dzielących sie z sercem tym co mają,a nie zarobkowe ALL...Przynajmniej tak powinno być :wink: :wink:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

PESTKA@ pisze:Trzynastkocórcia to rocznik 98 :wink: Wygrzebałam jej stare zdjecie jak była taka słodziutka i absolutnie niepyskata ;:306
no to idealna panna dla mojego z 97 :) moj wtedy tez był słodki kochany, teraz pyszczy hehe
Awatar użytkownika
bettysolo
500p
500p
Od: 12 paź 2010, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

PESTKA@ pisze: Sylvio fuksji wszedzie pełno.U nas za 4 zł można kupić spory krzaczek.Jak wsadzisz odrazu do większej donicy będziesz miała taki krzak jak ja.One uwielbiają ogromną ilość ziemi w korzeniach.
:
Szkoda że u nas nigdzie nie widziałam takich tanich fuksji
Duże są po 45 zeta z małych nie widziałam
Szkoda bo moje zimy nie przeżyły a miałam kilka pięknych okazów
Pozdrawiam Beata :)
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Pesteczko podkradłam Ci przepis gofrowy i lecę piec bo już późno ;:224 ;:306
Dobrze, że zreanimowałaś pompę i podlewanie, ale chyba teraz wody nie brakuje...przynajmniej u mnie :( . Fuksja cudowna..przylecę sępić o patyki. Tamaryszki też mam z patoli, ale u mnie w gruncie prawie co zimę przemarzają.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzynastkooj to coś musimy zadziałać,,rocznikowo,, :wink: i wszystkie rodzinne imprezy na ogrodach hihi
bettysolokurcze...u nas na ryneczku w takich cenach sprzedawane są i zwisające i takie ,,na drzewko,, w tych samych cenach.Są różniste jeśli chodzi o kwiaty.W piątek postaram się przytargać jedną do domu,bo musze wymienić już zwisające bratki,to wstawię fotkę.Są też oczywiście droższe ,takie już dość pokażnych rozmiarów , zwisające o ogromnych kwiatach i typowe drzewka fuksjowe na pniu,ale te kosztują już 15 zł.Miałam kiedyś takie drzewko na pniu,wygladało przepięknie,ale u nas przychodzi taki czas wiatrów i wichur w czasie kiedy właśnie fuksje kwitną najpiękniej,a niestety dzrewka są bardzo kruche i delikatne mimo podpór.Złamała mi się caluteńka korona :twisted: Z patyczka odbiły nowe pędy ,ale to już nie było to.Do oszklonego patio są wymarzonymi drzewkami.
Judkajestem ciekawa wypieku hihi.Moje dzieciaki dostały ,,wścieku,,i co drugi dzien do obrzydzenia smarzę im gofry.Przejadły się bitą śmietana to teraz wcinają na sucho w biegu.No lepsze to niż chipsy czy tam inne chemie,a o szczepki mi się przypomnij ,bo ja stara już i takie tam.....hihi
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wkońcu dotarły długo oczekiwane dechy na grillownię.Dechy jak dechy,ale problem był,bo wymarzyliśmy sobie cięte z drzewa i koniecznie krzywe.Do tartaku znajomy zamawia proste,bo takie ludzie chcą,a my DZIWAKI nagle krzywe i powyginane ;:306 Wyglad ,,domku grillowego,,w tej chwili zakrawa na śmiech.Ot wymyślili coś co jak na razie przypomina Bożonarodzeniową stajenkę lub domek letni dla osła ;:306 Już zapowiedziałam moim dzieciom,że będą całe wakacje zamieszkiwać tam jak świadectwa będą marne :wink: Obrazek Obrazek :oops:
Teraz troche kolorków;róża z BIEDRY ObrazekDwie skrzynki z pelaśkami trafiły sie mieszane;czerwono rózowe,ale też ładnie to wygląda Obrazekzapomniane przeze mnie kosaćce.Mami ich sporo Obrazekczosnki olbrzymie zaczynają się rozwijaćPrzywiozłąm je z Francji i co roku jest ich więcej.Cebulki u nas kupione giną po dwóch sezonach Obrazekanemonki wielkokwiatowe.Uwielbiam je Obrazekwielka kępa gożdzików cieszy oczy i nosy zwłaszcza wieczorem Obrazekastry alpejskie :D Bardzo wdzięczne Obrazekokrywowe bratki Obrazekmój balkon na dziś Obrazek..a to miejsce może mało ciekawe,ale dla mnie dość urokliwie wygladające,zwłaszcza ,że zakrywa mało atrakcyjną psią budę Pod gałęziami jarzębiny wiszą sobie donice z pelargoniami kaskadowymiObrazekBluszcz rósł jakieś 3 latamarnie,nie chciał śię piąć na śliskim pniu jarzębiny,więc w tym roku wymyśliłam patent i przytwierdziłam go delikatnie zszywkami takerem czy jakoś tak...
A to mój powojnik :D Obrazek i na koniec pomidorki ;:138 ObrazekRosną bez okrycia na powietrzu i już mają owocki :D Zdjęcia robione w słońcu telefonem więc mało wyrażne
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ciekawie tu u ciebie ładne kwiatuchy ;:3
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Na tyle wyraźne ,że zzieleniałam z zazdrości ;:196
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

ALDONKO :wit To wspaniale ,że omineły Cię podtopienia nie mówiąc o powodzi. :D U mnie też bez większych problemów . Deski jak pokazałaś bokiem całkiem fajne i mają sęki i nie takie równe jak na meble ,będzie wymarzone miejsce na gilowanie i inne biesiady rodzinne ;:333 . Pomidorki już rosną -będzie co pałaszować. Sklepowe to sama chemia ;:oj Do miłego ;:168
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
magduska81
500p
500p
Od: 11 wrz 2012, o 22:16

Post »

Pestka, biała to jest na początku i tylko brzegi,a potem róż i róż :)a jak podkwasisz to i może fiolet wyjdzie :) a wiata spoko przybywa.Jak masz czosnki to dorzuć mi do paki..bo jakoś na nie wcześniej nie zwracałam uwagi a to całkiem ładne kwiatki (niedawno dostrzeżone w przyrodzie ogrodowej:)
Przez mo­j ogród prze­wineło się wiele osób... po każdym zos­tała ja­kaś pa­miątka. Naj­droższe są te, które po­zos­tały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj ileż ja dostrzegam w przyrodzie ogrodowej :roll: Czasem mam wrażenie ,że chodziłam ślepa przez kilkanaście dobrych lat ;:306
Wiata pewnie nabierze charakteru jak dostanie podmurówkę i podłogę(kamień ,albo marmur tłuczony)kratki ,pierdółki,malowanie i takie tam...No ,ale z racji takiego a, nie innego budżetu nie da się zrobić wszystkiego na ,,JUŻ,,a kredytu budowlanego na ,,szopę,,brac nie będę ;:306 Madziu czym zakwaszasz ziemię do hortensji???
Dziewczynki wpadnę do Waszych ogrodów wieczorkiem więc tam psy pozamykać ;:306
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Ubawiłaś mnie tą ,,stajenką'' :;230 Pomidorki, już niedługo będziesz się zajadać. Powojnik gęsty i śliczny kolorek, u mnie kwitnie jednym kwiatkiem tylko JP II.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko powojników mam kilka i tylko ten jak na razie się ,,wysilił,,zresztą jak co roku można na niego liczyć.Reszta jakaś dziwna.Liście coraz mniejsze poplątane strasznie.Nie wiem to jakaś choroba czy co???Nawożone są regularnie przerobioną gnojówką,podlewane PLANTON-em,opryskane EMA-mi .Nie mam pojęcia co im nie tak :?
Zdążyłam z rehabilitacji wrócić i zaczeło lać.Mamy burzę.Z planowanych sianokosów nici.A tak chciałam mieć choć jedną sobotę wolną bez koszenia trawy....
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aldonko powojniki tak mają u mnie ten sam na razie ma kwiaty a też mam kilka to jest ville de lyon i tak ma więcej niż u mnie bo ja mam tylko dwa kwiaty na razie , a przycinasz je w lutym _marcu ?
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak przycinam je kiedy zaczynają puszczać oczka.Jedne wyżej inne niżej w zalezności od odmiany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”