Mój pas startowy, czyli wąska działka :)
Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :)
Dominiko widzę, że jakieś większe zakupy jeszcze zrobiłaś
co to za klon
nie zawsze rośliny przebarwiają się "zgodnie z opisem", to kwestia nasłonecznienia, a nie wiesz w jakich warunkach stał na szkółce. Ważna jest zgodność odmiany, kolorków nabierze u Ciebie, a w przyszłym roku dopiero pokaże na co go stać 
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Sylwuś, ja muszę większe zakupy jeszcze nie raz zrobić, bo mam jeszcze sporo do obsadzenia (np. rabaty wzdłuż ogrodzenia), poza tym ciężko się czasem opanować, jak coś w oko wpadnie, no wiesz
Drzew już chyba mi wystarczy, ale przecież to głównie te mniejsze, byliny, krzewy, itd. robią "tłok"
Klon jest zwykły, czerwony - czyli zielony wiosną/latem, jesienią pomarańczowo- czerwony:

Faktycznie przyszło mi do głowy, że to może kwestia warunków w szkółce i w doniczce. Zobaczymy
Klon jest zwykły, czerwony - czyli zielony wiosną/latem, jesienią pomarańczowo- czerwony:

Faktycznie przyszło mi do głowy, że to może kwestia warunków w szkółce i w doniczce. Zobaczymy
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A co to są "pańskie skórki" ?dominikams pisze: Najadłyśmy się pańskich skórek - ale niestety to już są podróby, nie mogę trafić tych prawdziwych, których smak pamiętam z dzieciństwa
No tak... teraz pod cmentarzami jak na odpuście
słodycze - choć to jeszcze można jakoś wytłumaczyć, gawiedź umęczona wędrówkami od grobu do grobu, posilić się musi
, ale baloniki itp.?
Kiedyś to można było kupić znicze, kwiaty...
O rany, coś ostatnio ciągle wraca śpiewka, co było dawniej...
starzeję się, czy jak?

O rany, coś ostatnio ciągle wraca śpiewka, co było dawniej...
- dominikams

Pańska skórka:
http://miastodzieci.pl/dla_rodzicow/75: ... mentarzach
To nie jest wynalazek ostatnich lat, one były zawsze odkąd pamiętam, tylko lepsze - teraz to już nie to samo, niestety
A wracając do tematów ogrodowych - dziś Rysiek dokończył wkopywanie rury drenażowej - bagatela 20m. Czeka nas teraz zasypywanie i sadzenie tujek, a potem wkopujemy dalej (chyba)
http://miastodzieci.pl/dla_rodzicow/75: ... mentarzach
To nie jest wynalazek ostatnich lat, one były zawsze odkąd pamiętam, tylko lepsze - teraz to już nie to samo, niestety
A wracając do tematów ogrodowych - dziś Rysiek dokończył wkopywanie rury drenażowej - bagatela 20m. Czeka nas teraz zasypywanie i sadzenie tujek, a potem wkopujemy dalej (chyba)
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O moje słabe serce ;-)dominikams pisze:ja muszę większe zakupy jeszcze nie raz zrobić, bo mam jeszcze sporo do obsadzenia (np. rabaty wzdłuż ogrodzenia), :
Ale masz fajnie, zazdroszczę...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Ja czytałam, ze niedługo kiełbaski na gorąco będa sprzedawać... ponoc w zeszlym roku w Rzeszowie hitem był popcorn i orzeczki prażone...gorzata76 pisze:No tak... teraz pod cmentarzami jak na odpuściesłodycze - choć to jeszcze można jakoś wytłumaczyć, gawiedź umęczona wędrówkami od grobu do grobu, posilić się musi
, ale baloniki itp.?
![]()
O rany, coś ostatnio ciągle wraca śpiewka, co było dawniej...starzeję się, czy jak?
![]()
nie chce mi sie nawet komentować
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Dziewczyny, komercja goni jak ....
Polecam książkę Małgorzaty Kalicińskiej pt." Fikołki na Trzepaku".
To literacki patchwork wspomnień zatrzymanych w kadrze,okraszony zdjęciami z najmłodszych lat autorki.
To wspomnienia inne niż dzieciństwo naszych pociech. Wszystko opisane w prosty ale bardzo ciekawysposób
Liseczko nie starzejemy się, z czułością dostrzegamy dobre strony "naszych czasów"
Polecam książkę Małgorzaty Kalicińskiej pt." Fikołki na Trzepaku".
To literacki patchwork wspomnień zatrzymanych w kadrze,okraszony zdjęciami z najmłodszych lat autorki.
To wspomnienia inne niż dzieciństwo naszych pociech. Wszystko opisane w prosty ale bardzo ciekawysposób
Liseczko nie starzejemy się, z czułością dostrzegamy dobre strony "naszych czasów"
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Zawsze uważałam, zeby dzieciom nie mówić... "a za moich czasów"...empuza pisze: Liseczko nie starzejemy się, z czułością dostrzegamy dobre strony "naszych czasów"
ale masz rację... inaczej byliśmy wychowywani...
Ja dzieciom pozwalam na wszystko! ale (!!!!!!) one wiedza na co mogą sobie pozwolic ...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Myślę, że z klonem to kwestia jednak warunków jakie ostatnimi czas miał na szkółce skąd trafił do Ciebie 
- aguskac

Domiśka
Tak mnie to nurtowało... góra liści .. aż szkoda. No i doczytałam , na szczęście
Liście jesionu jak najbardziej nadają sie do kompostowania i ściółkowania. Taka góra złota szła co roku z dymem ... ech... tym razem zrobię z nich pożytek
No i mam jeszcze masę liści lipowych 
Tak mnie to nurtowało... góra liści .. aż szkoda. No i doczytałam , na szczęście
hmmm...balony sprzedają??? hmm
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No, ja rok temu w samo Święto Zmarłych byłam w Rzeszowie na komunalnym i popcorn odchodził aż miło.
Też mi się nie chce komentować....
Też mi się nie chce komentować....
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- dominikams

U nas bez balonow i popcornu, przynajmniej nie zauwazylam
Kielbasek tez nie bylo
Zasypalismy te 20 m rury drenarskiej (glebokosc chyba z 60 cm, bagatela
). Wisnia Kiku posadzona, Kanzan jeszcze czeka. Przyznam, ze Kiku miala slabo przerosnieta bryle korzeniowa, hmmm...
Ciekawe jak bedzie rosla 
Prawdopodobnie jutro zaczne sadzic tuje na zywoplot
Zasypalismy te 20 m rury drenarskiej (glebokosc chyba z 60 cm, bagatela
- aguskac

Widzę, że u Ciebie sezon w pełnidominikams pisze:U nas bez balonow i popcornu, przynajmniej nie zauwazylamKielbasek tez nie bylo
![]()
Zasypalismy te 20 m rury drenarskiej (glebokosc chyba z 60 cm, bagatela). Wisnia Kiku posadzona, Kanzan jeszcze czeka. Przyznam, ze Kiku miala slabo przerosnieta bryle korzeniowa, hmmm...
Ciekawe jak bedzie rosla