Mój pas startowy, czyli wąska działka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój pas startowy, czyli wąska działka :)

Post »

Dominiko widzę, że jakieś większe zakupy jeszcze zrobiłaś :) co to za klon :?: nie zawsze rośliny przebarwiają się "zgodnie z opisem", to kwestia nasłonecznienia, a nie wiesz w jakich warunkach stał na szkółce. Ważna jest zgodność odmiany, kolorków nabierze u Ciebie, a w przyszłym roku dopiero pokaże na co go stać :)
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Sylwuś, ja muszę większe zakupy jeszcze nie raz zrobić, bo mam jeszcze sporo do obsadzenia (np. rabaty wzdłuż ogrodzenia), poza tym ciężko się czasem opanować, jak coś w oko wpadnie, no wiesz :wink: Drzew już chyba mi wystarczy, ale przecież to głównie te mniejsze, byliny, krzewy, itd. robią "tłok" 8-)

Klon jest zwykły, czerwony - czyli zielony wiosną/latem, jesienią pomarańczowo- czerwony:

Obrazek

Faktycznie przyszło mi do głowy, że to może kwestia warunków w szkółce i w doniczce. Zobaczymy :roll:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

dominikams pisze: Najadłyśmy się pańskich skórek - ale niestety to już są podróby, nie mogę trafić tych prawdziwych, których smak pamiętam z dzieciństwa :cry:
A co to są "pańskie skórki" ?
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No tak... teraz pod cmentarzami jak na odpuście :roll: słodycze - choć to jeszcze można jakoś wytłumaczyć, gawiedź umęczona wędrówkami od grobu do grobu, posilić się musi :wink: , ale baloniki itp.? :roll:
Kiedyś to można było kupić znicze, kwiaty...
O rany, coś ostatnio ciągle wraca śpiewka, co było dawniej... :lol: starzeję się, czy jak? :oops: :wink:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pańska skórka:
http://miastodzieci.pl/dla_rodzicow/75: ... mentarzach

To nie jest wynalazek ostatnich lat, one były zawsze odkąd pamiętam, tylko lepsze - teraz to już nie to samo, niestety :roll:

A wracając do tematów ogrodowych - dziś Rysiek dokończył wkopywanie rury drenażowej - bagatela 20m. Czeka nas teraz zasypywanie i sadzenie tujek, a potem wkopujemy dalej (chyba) :roll:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

dominikams pisze:ja muszę większe zakupy jeszcze nie raz zrobić, bo mam jeszcze sporo do obsadzenia (np. rabaty wzdłuż ogrodzenia), :
O moje słabe serce ;-)
Ale masz fajnie, zazdroszczę...:-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

gorzata76 pisze:No tak... teraz pod cmentarzami jak na odpuście :roll: słodycze - choć to jeszcze można jakoś wytłumaczyć, gawiedź umęczona wędrówkami od grobu do grobu, posilić się musi :wink: , ale baloniki itp.? :roll:
Kiedyś to można było kupić znicze, kwiaty...
O rany, coś ostatnio ciągle wraca śpiewka, co było dawniej... :lol: starzeję się, czy jak? :oops: :wink:
Ja czytałam, ze niedługo kiełbaski na gorąco będa sprzedawać... ponoc w zeszlym roku w Rzeszowie hitem był popcorn i orzeczki prażone...

nie chce mi sie nawet komentować
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Dziewczyny, komercja goni jak ....

Polecam książkę Małgorzaty Kalicińskiej pt." Fikołki na Trzepaku".
To literacki patchwork wspomnień zatrzymanych w kadrze,okraszony zdjęciami z najmłodszych lat autorki.
To wspomnienia inne niż dzieciństwo naszych pociech. Wszystko opisane w prosty ale bardzo ciekawysposób

Liseczko nie starzejemy się, z czułością dostrzegamy dobre strony "naszych czasów" :)
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

empuza pisze: Liseczko nie starzejemy się, z czułością dostrzegamy dobre strony "naszych czasów" :)
Zawsze uważałam, zeby dzieciom nie mówić... "a za moich czasów"...
ale masz rację... inaczej byliśmy wychowywani...

Ja dzieciom pozwalam na wszystko! ale (!!!!!!) one wiedza na co mogą sobie pozwolic ...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Myślę, że z klonem to kwestia jednak warunków jakie ostatnimi czas miał na szkółce skąd trafił do Ciebie :)
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Domiśka :)
Tak mnie to nurtowało... góra liści .. aż szkoda. No i doczytałam , na szczęście :) Liście jesionu jak najbardziej nadają sie do kompostowania i ściółkowania. Taka góra złota szła co roku z dymem ... ech... tym razem zrobię z nich pożytek :) No i mam jeszcze masę liści lipowych :)
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

hmmm...balony sprzedają??? hmm
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

No, ja rok temu w samo Święto Zmarłych byłam w Rzeszowie na komunalnym i popcorn odchodził aż miło.
Też mi się nie chce komentować....
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas bez balonow i popcornu, przynajmniej nie zauwazylam :roll: Kielbasek tez nie bylo :lol:

Zasypalismy te 20 m rury drenarskiej (glebokosc chyba z 60 cm, bagatela ;:224 ). Wisnia Kiku posadzona, Kanzan jeszcze czeka. Przyznam, ze Kiku miala slabo przerosnieta bryle korzeniowa, hmmm... :roll: Ciekawe jak bedzie rosla :roll:

Prawdopodobnie jutro zaczne sadzic tuje na zywoplot :roll:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:U nas bez balonow i popcornu, przynajmniej nie zauwazylam :roll: Kielbasek tez nie bylo :lol:

Zasypalismy te 20 m rury drenarskiej (glebokosc chyba z 60 cm, bagatela ;:224 ). Wisnia Kiku posadzona, Kanzan jeszcze czeka. Przyznam, ze Kiku miala slabo przerosnieta bryle korzeniowa, hmmm... :roll: Ciekawe jak bedzie rosla :roll:

Prawdopodobnie jutro zaczne sadzic tuje na zywoplot :roll:
Widzę, że u Ciebie sezon w pełni :) Działasz pilniej niż na wiosnę :) Jak Ci ruszy to wszystko w kwietniu, no i trawnik.... hhoho mam nadzieję, że masz fotki jak to było w tym roku wiosną i sobie porównasz :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”