Piękne konie i wiosna u Ciebie - widać wszystko rośnie i słoneczko świeci. U nas dzisiaj też pada deszcz więc pewnie nam wszystkim podleje rośliny. Miłego odpoczynku na działce
Działka na Kaszubach - 2014
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Działka na Kaszubach - 2014
Witaj Marysiu,
Piękne konie i wiosna u Ciebie - widać wszystko rośnie i słoneczko świeci. U nas dzisiaj też pada deszcz więc pewnie nam wszystkim podleje rośliny. Miłego odpoczynku na działce
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
ale Ci na tych drożdżach piękne kwiatki wyrosły.
To teraz chyba powinnaś korzystać z okazji i fotografować konie. Piękne modele masz niemal za miedzą.

To teraz chyba powinnaś korzystać z okazji i fotografować konie. Piękne modele masz niemal za miedzą.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko - deszcz bardzo potrzebny! Teraz naprawdę wszystko rośnie i zielenieje w oczach. Brzozy za moim oknem w najpiękniejszym, majowym odcieniu zieleni
Pobytem na działce cieszę się jak dziecko, chociaż pracy przede mną mnóstwo - do posadzenia cebulki i mnóstwo sadzonek jednorocznych, które przywiozłam z Gdańska.

Krysiu - konie Madzi są niesamowite! Jak tylko zobaczyły nas zza płotu - to natychmiast zaciekawione przyszły z pastwiska i pozowały do fotek
Na rabatkach wiele roślin w pączkach. Najbardziej wyczekiwane przeze mnie są irysy pumila od naszej Anitki-Anitaa, które będą kwitły pierwszy raz. Pączki już prawie na wierzchu
Ale emocje!

Pobytem na działce cieszę się jak dziecko, chociaż pracy przede mną mnóstwo - do posadzenia cebulki i mnóstwo sadzonek jednorocznych, które przywiozłam z Gdańska.

Krysiu - konie Madzi są niesamowite! Jak tylko zobaczyły nas zza płotu - to natychmiast zaciekawione przyszły z pastwiska i pozowały do fotek
Na rabatkach wiele roślin w pączkach. Najbardziej wyczekiwane przeze mnie są irysy pumila od naszej Anitki-Anitaa, które będą kwitły pierwszy raz. Pączki już prawie na wierzchu

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Nawet kiciuś się zachwycił pięknymi kwiatami.
KONIE - JAKIE CUDNE! CZY ONE TEŻ NALEŻĄ DO CIEBIE? ZAZDROSZCZĘ.
KONIE - JAKIE CUDNE! CZY ONE TEŻ NALEŻĄ DO CIEBIE? ZAZDROSZCZĘ.
- amba19

- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu piszesz, że mnóstwo pracy przed Tobą, ale Ty to lubisz. Dla tej pracy przecież "pognałaś" na Kaszuby
Całe lato jeszcze przed Tobą. Pierwiosnek zarzyczkowy (bo to chyba on na zdjęciu ) ładnie Ci się rozrósł. U mnie coś słabo rośnie. Chyba za mało słonka i wody ma.
Piękne konie! I towarzyskie. Moja córcia byłaby zachwycona.
Piękne konie! I towarzyskie. Moja córcia byłaby zachwycona.
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Witam ranczowiczkę w wiosennej odsłonie
Sporo kwiatów w rezydencji,MARIO
A korona żółta dorodna i piękna ...
U mnie tylko jedna pomarańczowa
Konie majowe
Ładny zwrot
Pozdrawiam,
Sławek
Sporo kwiatów w rezydencji,MARIO
U mnie tylko jedna pomarańczowa
Konie majowe
Pozdrawiam,
Sławek
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Witaj
Wracając do nowoczesności mam na mysli blokowiska,szklane/metalowe/betonowe straszydła,których w Gdyni wciąż przybywa.
To przytłacza.Wystarczy wyskoczyć na łono przyrody i wyraźnie widać wręcz morderczy oddech miast.Przyroda jest w tym zestawieniu dosłownie jak butla tlenowa i życiodajny akumulator.
Zdjęcia u Madzi pokazują jej wielki,piękny ogród z innej perspektywy
Konie dostojne i piękne,a prezes poważny jak Bubek
Fajny kotik
Biały pierwiosnek śliczny.
Super,że masz działkę ,na której możesz być dłuuuugo,to jak skarb

Wracając do nowoczesności mam na mysli blokowiska,szklane/metalowe/betonowe straszydła,których w Gdyni wciąż przybywa.
To przytłacza.Wystarczy wyskoczyć na łono przyrody i wyraźnie widać wręcz morderczy oddech miast.Przyroda jest w tym zestawieniu dosłownie jak butla tlenowa i życiodajny akumulator.
Zdjęcia u Madzi pokazują jej wielki,piękny ogród z innej perspektywy
Konie dostojne i piękne,a prezes poważny jak Bubek
Biały pierwiosnek śliczny.
Super,że masz działkę ,na której możesz być dłuuuugo,to jak skarb
- amba19

Kochani moi goście - napisałam wszystkim odpowiedzi i.....wcięło mi internet a wraz z nim zaginęła moja pisanina
Nie mam już siły pisać dzisiaj po raz kolejny. Po uczciwie przepracowanym dniu marzę o łóżku
odpowiem jutro - jak internet będzie chętny do współpracy.
Posprzątałam wreszcie po zimie Werandę, która wyglądała jak składowisko rupieci przysypane opadłym listowiem
Przygotowałam skrzynki na pelargonie i wiszące donice na ganek i na taras. Teraz tylko trzeba przeczekać Ogrodników oraz Zimną Zośkę - i będzie można sadzić pelargonie i petunie
Muszę się pochwalić, że w tym roku mam sadzonki pelargonii z własnego chowu. Czerwone pelargonie - pochodzą z rośliny, którą w zeszłym roku dostałam od przyjaciółki, białe są z wysiewu. Zapowiada się więc sezon w barwach patriotycznych
Dzisiaj pierwszy raz nocują na dworze. Do tej pory wystawiałam rano na dwór a wieczorem chowałam pod dach.
oprócz tego odchwaściłam Białą Rabatę i Długą Rabatę pod Płotem. Nie musiałam podlewać - po południu Matka Natura zrobiła to za mnie

Nie mam już siły pisać dzisiaj po raz kolejny. Po uczciwie przepracowanym dniu marzę o łóżku
Posprzątałam wreszcie po zimie Werandę, która wyglądała jak składowisko rupieci przysypane opadłym listowiem
Przygotowałam skrzynki na pelargonie i wiszące donice na ganek i na taras. Teraz tylko trzeba przeczekać Ogrodników oraz Zimną Zośkę - i będzie można sadzić pelargonie i petunie
oprócz tego odchwaściłam Białą Rabatę i Długą Rabatę pod Płotem. Nie musiałam podlewać - po południu Matka Natura zrobiła to za mnie

- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Piękne zdjęcie
Jak wysiewałaś petunie bo moje super wzeszły,ale nie udało mi się ich nie "obalić"podlewaniem jak wschodziły.Moje podlewanie przeżyło tylko kilka szt 
- Anitaaa

- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Kontakt:
Mario pamiętam jak się poznałyśmy przez małego iryska błękitnego
.
Ile to już minęło czasu
Uroczy ogród co roku coś nowego masz z roślin.
Zastanawia mnie czy Twój kot łapie myszy bo jest taki wielki jak tygrys
Pani dobrze dba 
Ile to już minęło czasu
Uroczy ogród co roku coś nowego masz z roślin.
Zastanawia mnie czy Twój kot łapie myszy bo jest taki wielki jak tygrys
- amba19

Asiu .... chyba nieprecyzyjnie napisałam, z własnego wysiewu mam tylko pelargonie. Suficie kupię jak co roku w ogrodnictwie w Liniewie.
Anitko .... muszę poszukać, bo na pewno mam zdjęcia tych zakupów
Kot łapie myszy. Gorzej, że ostatnio poluje głównie na działce sąsiada zwanego przeze mnie Kargulem. Siedzi u niego za barakowozem i pilnuje mysiej dziury
Anitko .... muszę poszukać, bo na pewno mam zdjęcia tych zakupów
Kot łapie myszy. Gorzej, że ostatnio poluje głównie na działce sąsiada zwanego przeze mnie Kargulem. Siedzi u niego za barakowozem i pilnuje mysiej dziury
- Anitaaa

- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Kontakt:
Dobry kot nawet u sąsiadów pracuje
jak z filmu 
- amba19

Anitko - ja go kiedyś uwiązałam jak filmowy Pawlak, bo bardzo się martwiłam że wychodzi poza działkę. Bestia zerwała smycz albo parciane szelki(już nie pamiętam) więc zrezygnowałam - bo to nie ma sesnsu. Chodzi kocisko swoimi drogami, ale wraca do domu.
======================================
Co wczoraj zakwitło?
taki śliczny maczek
i letnia śnieżyca
======================================
Co wczoraj zakwitło?
taki śliczny maczek
i letnia śnieżyca- amba19

Zapomniałam pochwalić się wczorajszymi zakupami. Naoglądałam się pierwiosnków w ogrodzie Madzi i po prostu musiałam sprawić sobie nowe prymulki

============================================
Posiałam dzisiaj jednoroczne: dmuszek jajowaty, aksamitki, wilec, tujałki, pełne kosmosy, godecję, balsaminę, maciejkę....Wiem, że to trochę późno, ale wcześniej nie wyrobiłam
Tak to jest, kiedy rabatki znajdują się 60 km od domu. Dobrze, że już jestem na miejscu na dłużej.
Posadziłam końcówkę dymki, która nie zmieściła się na kopcu kompostowym, posiałam fasolkę szparagową.
Zostały do posadzenia mieczyki i sadzonki przywiezione z Gdańska. Ale to już raczej po Zośce.
Powinnam wziąć się za koszenie ale dzisiaj nie mam już siły....

============================================
Posiałam dzisiaj jednoroczne: dmuszek jajowaty, aksamitki, wilec, tujałki, pełne kosmosy, godecję, balsaminę, maciejkę....Wiem, że to trochę późno, ale wcześniej nie wyrobiłam
Posadziłam końcówkę dymki, która nie zmieściła się na kopcu kompostowym, posiałam fasolkę szparagową.
Zostały do posadzenia mieczyki i sadzonki przywiezione z Gdańska. Ale to już raczej po Zośce.
Powinnam wziąć się za koszenie ale dzisiaj nie mam już siły....