Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Post »

aguniada pisze:Na razie hasłowo się wypowiem, bom zarobiona:

Nie gadajcie tyle, bo z tym wątkiem chcę dojechać do 21 marca, a strony się kończą :lol:
A kuku, chyba nic z tego :;230
Jak tam dzionek!!!
Wysuszyłam pranie na tarasie , dasz wiarę? Jest 15 stopni!!!a w słońcu jeszcze więcej.
Kobea i piwonia hartują się ;:138 Ale coś czuje, że jutro trzeba będzie z nimi zmykać .... ;:14
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

aguniada pisze:Na razie hasłowo się wypowiem, bom zarobiona:

Nie gadajcie tyle, bo z tym wątkiem chcę dojechać do 21 marca, a strony się kończą :lol:
o przepraszam, ja ostatnio mało gadam :evil: choć pewnie tym wpisem przeniosę wątek na kolejną stronę.... :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pati się nie udało, więc mnie przyjdzie byc na nowej kolejnej stronie, Aguniu ;:167 . Podczytałam u Ciebie, że chcesz płynnie przejść kolorami z czerwonego (wręcz purpury) przez róże do białości. Świetny pomysł i podobnie chciałam zrobić u siebie. Muszę jednak wszystko zacząć od płotków p/psowych. Młody gryzie wszystko co napotka. Oj, nauczy mnie porządku :wink:
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Jak zawsze wszelkie moje achy i ochy roztaczane nad Twoim ogrodem są wielki , teraz widzę, że macie cavisia :) pochwalam wybór chociażby z tej racji, że sama mam rudą a b&t to moje 2 ukochane umaszczenie w tej rasie.
Mogę spytac o hodowcę? Mi sie marzy mieć 2giego pieska z Pomeranian Beauties. póki co to zostaje w swerze marzeń.
Ogródek EdytyB

zapraszam
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Edyta, witam serdecznie - dawno nie miałyśmy kontaktu! W kwestii ciepłych słów pod adresem ogrodu - bardzo dziękuję. Cavisia mamy od niedawna... hodowca spod Kielc, ale mamy tylko kontakt telefoniczny - jeśli będziesz zainteresowana, to podam. Pozdrowienia!
Marzenko, mam w planie właśnie taką kolorystykę na rabacie, o której pisałyśmy... zobaczymy jak to wyjdzie i czy uda się osiągnąć efekt o jakim myślę. Psiego powodzenia!
Pat, tak mało nie gadasz, a na pewno więcej ode mnie ;-) Nie przerzuciło Cię :)
Kasiu, czy muszę pisać jak bardzo zazdroszczę Ci spędzenia dnia w domu i ogrodzie? Ja dziś wróciłam przed 17stą, ale zrobienie obiadu i jego spożycie spowodowało, że do ogrodu wyjść nie zdążyłam. Pranie suszone na tarasie brzmi bosko :)
Małgosiu, te przemyślane według Twojej opinii rabaty wynikają z mojego usposobienia - ja zwyczajnie źle się czuję w chaosie, chociaż sielskie rabaty pełne kolorów jak np. u Ciebie bardzo lubię oglądać. Sama muszę mieć max dwa kolory plus ewentualnie ich odcienie - inaczej gubię się w nasadzeniach. Ten typ tak ma ;-) Ty masz ogród zrobiony - w tym roku po prostu się nim ciesz i wypoczywaj na leżaku ;:167
Aguś, jakoś ten dzień zleciał, ale jestem wykończona, a Ty?
Ewa, fajnie, że dostałaś nasiona i lilie... Co Ci się dzisiaj udało zrobić z zaplanowanych czynności? Mnie nic - ściemniło się...
Fiwonko, tęsknota za ciepłymi dniami ogromna, dotyka wszystkich nas... zwłaszcza, że dzisiejszy dzień powinien być zapowiedzią prawdziwie wiosennych dni, a tu trzeba jeszcze przeczekać ochłodzenie, oby nie zimę...
Hortensje i miskanty na tej rabacie za murkiem sadziłam w kwietniu ubiegłego roku - rośliny bardzo się rozrosły, ale były nawożone... myślę, że sypnij od serca swoim, wiosną. Pozdrawiam!
Jolu, dziękuję za miłe słowa... wspominki są ok, ale ileż je można pokazywać - człowiek tęskni za aktualnymi soczystymi widokami... jeszcze trochę cierpliwości! Mówisz, że dużo zmieniłam w ubiegłym roku... w tym będzie jeszcze więcej udoskonaleń :)
Iwona, PanM twierdzi, że proporcje robi tak jak jest napisane na opakowaniu danego środka... jeśli mieszasz dwa (Promanal i Miedzian), to po prostu stosujesz miarkę z opakowania i mieszasz z wodą (ilość L w zależności jaki masz opryskiwacz).
Kasiu, dociągnęłyśmy jakoś do końca dnia, ale ja już nic nie zrobiłam w ogrodzie... nawet nie zdążyłam zrobić obchodu... jestem zmęczona ;:219
Justynko, dziękuję za miłe słowa!
Justi, mnie złoty odcień iglaków nie przeszkadza - bardziej chyba szpalery tuj gryzą w oczy, ale czymś w końcu trzeba się odgradzać od ciekawskich spojrzeń... myślę, że podejdź do nich na luzie i daj im spokój, póki są ładne :) Zresztą, jak pisze Ewa-rozalka, one szybko nie zbrzydną :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja ostatnio tak malo pisze, ze az wstyd zebym musiala sie jeszcze ograniczac :twisted:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jule, a po co się ograniczać? Wątek i tak dobije siedemdziesiątki do weekendu ;:306
Aguś, ja dzisiaj zdążyłam coś zrobić bo mi się odwołały zajęcia i byłam w domu wcześniej niż planowałam :D
Martwią mnie te zapowiadane mroziska...kto to widział takie syberyjskie mrozy w marcu? :evil:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Julek, no dobra, Ty możesz gadać, ale raz na dzień :lol:
Kasik, do weekendu, powiadasz? :lol: Ograniczać się nie należy tyle, że ja nie mam koncepcji na nowy wątek - nie chcę bez końca wstawiać zdjęć wspominkowych, a aktualnej wiosny wciąż za mało, by tylko ją pokazywać... i co tu robić?
Pochwal się, co zdążyłaś zrobić w ogrodzie? Ja po skończeniu obiadu nie miałam już po co wychodzić...
Perspektywa mrozów mnie przeraża ;:oj
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Dobry wieczór, Zubilewicz mówił że nawet do -17 w nocy. Przecież jak tak będzie, to wszystko zmarznie. Może się mylą...
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, Twoich wspominków nigdy za wiele ;:131
Zdążyłam ciachnąć pięciorniki, dokarmić ptaki i cyknąć kilka fotek ;:172 Czeka mnie jeszcze grabienie trawnika, ale jak będzie tak zimno w weekend to nie wiem czy się zmuszę... ;:218
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Bogna, dobry wieczór... ostatnio unikam oglądania pogody... -17st?? u nas? niemożliwe ;:185
Kasiu, wobec tego, co pisze Bogna, wymiękłam... rośliny nam pomarzną jak nic ;:185
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Z przerażeniem czytam takie prognozy ;:202 ...... oby to się nie sprawdziło.... a po takim pięknym dniu jak był dziś, to aż trudno uwierzyć, ze może być jeszcze tak zimno..... niestety to dopiero początek marca....a i w kwietniu wszystkiego możemy się spodziewać..... toż to plecień :(
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mnie te przymrozki też przerażają, bo róże pięknie wyglądają i nie tylko one
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Teraz to jestem z ''mojego'' śniegu na działce zadowolony. ;:108 ;:108 Chociaż do mrozóów yo raczej stopnieje . Po drodze ma być deszcz , rozpuści go . Ale jak mówił Zubilewicz , ma i śnieg padać. Niechby padał i to dużo.
Aguś , może i dobrze , ze nie udało się nic zrobić . Jak takie prognozy , można tylko zaszkodzić roślinom. Ja myślę dołożyć okrycia , tam gdzie rośliny zaczęły rosnąć. ;:215 ;:108
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

ja chyba też doloże okrycia ,zapłacze sie jak mi cos zmarznie
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Zablokowany