Hacjenda Anego
- Ewiczka52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hacjenda Anego
ANY
Rozkręć mały biznesik z tymi ozdobymi butelkami i serwetkami z dawnych lat ,bo są w modzie
Zbyt masz murowany 
Pozdrawiam Ewula
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jatro! myślimy podobnie - właśnie dzisiaj napiłem się po raz pierwszy (wcześniejsze próbowanie nastawu się nie liczy
) trzymiesięcznej nalewki z tarniny ..... niebo w gębie
niech stoi dalej i dojrzewa - w przepisie było ....pić po 6 miesiącach
Ewiczko biznes się kręci - nie żebym na tym zarabiał, ale .... są oszczędności
- oto baryłeczka zrobiona na pobliskie urodziny (nie muszę kupować prezentu) a ta druga jeszcze nie ma przeznaczenia - pewnie też pójdzie w inne ręce przy okazji wyjazdu do rodziny.
Tylko nie pomyślałem, że to .... 0,7 l - oj wmieści się tam trochę mojej nalewki

Ewiczko biznes się kręci - nie żebym na tym zarabiał, ale .... są oszczędności
Tylko nie pomyślałem, że to .... 0,7 l - oj wmieści się tam trochę mojej nalewki

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No nie mogę nawet takie piękne butelki robisz ,kurcze też bym chciała być taka zdolna
Gratuluję pomysłu 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Ewiczka52

Any
Ale te butelki w różyczki cudne
Sama butelka może być super prezentem 
Pozdrawiam Ewula
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Andrzeju! witam ...i posyłam
Kolejny objawiłeś nam talent...wiem, wiem,ze technika decoupage przejawiała się już w Twoim wątku i pokazywałeś prace.Są rewelacyjne
Pozdrawiam serdecznie!
Kolejny objawiłeś nam talent...wiem, wiem,ze technika decoupage przejawiała się już w Twoim wątku i pokazywałeś prace.Są rewelacyjne
Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Ewiczka52

ANY
Dzisiaj w markecie T...ko widziałam emaliowane białe garnki w takie róże i napisy jak Twoje butelki. Any otwieraj manufakturę zdobienia butelek na różne okazje ,bo możliwości i okazji sporo.Jeśli nie - zmarnujesz talent

Pozdrawiam Ewula
- any57

Jadziu, Elu, Ewiczko i Bogusiu ależ dziękuję Wam za miłe słowa
nie wiem co mam powiedzieć - pewnie będzie tak jak z farbami do malowania na szkle - malowałem dopóki były, a jak się skończyły to... przestałem robić witrażyki
chociaż decupage jest bardziej wszechstronne - można zdobić pudełka, butelki, inne różności - np. drobiazgi domowe jak przywieszki do kluczy, nawet wieszaki drewniane itp, itd
puszka farby i lakieru starcza na długo - koszt więc rozkłada się na ilość zrobionych przedmiotów .... może więc po wyczerpaniu ... dokonam ponownego zakupu?
Teraz nie w głowie mi zabawy - nie będę opowiadał ze szczegółami, ale .... co innego siedzi mi w głowie
A dzisiaj od rana w terenie - oddałem krew (ciekawe ja długo jeszcze - żyły już mają duże zrosty i jest problem) zrezygnowałem z telefonowania i zajrzałem do mojego operatora internetu - mimo iż spokojny byłem, to użyłem mocnych dosadnych słów, bo znowu 3 dni byłem bez netu (jak widzicie - pomogło)
Potem sprawy obowiązkowe na mieście, robienie obiadu i ... uciekłem w końcu na ogród - trochę pomajsterkowałem, posprzątałem na pięterku i ... cieszyłem się słoneczkiem - było w cieniu +8 a pod folią +18
Pozdrowionka ciepłe dla Was wszystkich bo wszyscy mi kraczą że ... ma być nadal zimno
muszę sprawdzić prognozę pogody.
Aha! wczoraj złomiarze zrobili nalot na ogrody - w mojej okolicy wykręcili 9 kranów (w tym i mój) dzisiaj okazuje się, że dużo więcej ogrodów jest bez kranów - całe szczęście, że jeszcze nie puszczono wody z magistrali .... może dlatego tak się śpieszyli?
nie wiem co mam powiedzieć - pewnie będzie tak jak z farbami do malowania na szkle - malowałem dopóki były, a jak się skończyły to... przestałem robić witrażyki
chociaż decupage jest bardziej wszechstronne - można zdobić pudełka, butelki, inne różności - np. drobiazgi domowe jak przywieszki do kluczy, nawet wieszaki drewniane itp, itd
puszka farby i lakieru starcza na długo - koszt więc rozkłada się na ilość zrobionych przedmiotów .... może więc po wyczerpaniu ... dokonam ponownego zakupu?
Teraz nie w głowie mi zabawy - nie będę opowiadał ze szczegółami, ale .... co innego siedzi mi w głowie
A dzisiaj od rana w terenie - oddałem krew (ciekawe ja długo jeszcze - żyły już mają duże zrosty i jest problem) zrezygnowałem z telefonowania i zajrzałem do mojego operatora internetu - mimo iż spokojny byłem, to użyłem mocnych dosadnych słów, bo znowu 3 dni byłem bez netu (jak widzicie - pomogło)
Potem sprawy obowiązkowe na mieście, robienie obiadu i ... uciekłem w końcu na ogród - trochę pomajsterkowałem, posprzątałem na pięterku i ... cieszyłem się słoneczkiem - było w cieniu +8 a pod folią +18
Pozdrowionka ciepłe dla Was wszystkich bo wszyscy mi kraczą że ... ma być nadal zimno
Aha! wczoraj złomiarze zrobili nalot na ogrody - w mojej okolicy wykręcili 9 kranów (w tym i mój) dzisiaj okazuje się, że dużo więcej ogrodów jest bez kranów - całe szczęście, że jeszcze nie puszczono wody z magistrali .... może dlatego tak się śpieszyli?
- Ewiczka52

Any
Oby farby i inwencji starczyło jak najdłużej
Ciekawe co Ci siedzi w głowie - jaki nowy SUPER pomysł
U mnie o tej porze zawierucha śnieżna ,w ciągu dnia deszcz i chłodno okropnie . Co będzie jutro ??? Może WIOSNA przypomni sobie o nas
No z tymi złomiarzami to macie kłopot 
Pozdrawiam Ewula
- any57

tak to już jest - pracy nie ma a pić się chce
łążą po ogrodach bo ... mała szkodliwość czynu (o ile ktoś zgłosi)
a teraz jeszcze chcą podnieśc wysokość szkody uznawanej za wykroczenie z 250 zł na 1 000 zł.
Dopiero będa mieli eldorado ... naszym kosztem.
Pisałem o 9 kranach - było ich kilkadziesiąt
Ewiczko nie chce mi się nawet myśleć - byłem na ogrodzie siedziałem na pięterku (majsterkowałem) światło zapalone i kiedy schodziłem to się zdziwiłem (no - nareszcie rym
) zobaczyłem, że już ciemno.
A to nie było ciemno, że zmierzch, lecz ulewa deszczowo-śniegowa
z temperatury 6 stopni gdy wyszedłem po obiedzie zrobiło sie 1 .....
ech! wytrzymać ten tydzień .... pomyśleć, że w ub.r. 17 marca było +20 ...no dobra - mamy 21go więc w ub.r. w ten dzień było +15
łążą po ogrodach bo ... mała szkodliwość czynu (o ile ktoś zgłosi)
a teraz jeszcze chcą podnieśc wysokość szkody uznawanej za wykroczenie z 250 zł na 1 000 zł.
Dopiero będa mieli eldorado ... naszym kosztem.
Pisałem o 9 kranach - było ich kilkadziesiąt
Ewiczko nie chce mi się nawet myśleć - byłem na ogrodzie siedziałem na pięterku (majsterkowałem) światło zapalone i kiedy schodziłem to się zdziwiłem (no - nareszcie rym
A to nie było ciemno, że zmierzch, lecz ulewa deszczowo-śniegowa
ech! wytrzymać ten tydzień .... pomyśleć, że w ub.r. 17 marca było +20 ...no dobra - mamy 21go więc w ub.r. w ten dzień było +15
Andrzeju z zaciekawieniem przeczytałam 10 stron, jak na pierwszy raz wystarczy. powrócę tutaj wkrótce ponieważ bardzo mnie zachwyciło to jaką metamorfozę przeszedł twój ogródek i ile pracy nie mówiąc o finansach Cię to kosztowało. Wiem bo sama to przeszłam 20 lat temu. Teraz z upływem czasu jest niby lepiej ale ja jestem osobą niespokojną i lubię zmiany więc ciągle mam co robić.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Andrzeju!..."telepki" człowiek dostaje , gdy czyta o kradzieżach.
...jeden ciężko pracuje....inny wyciąga "łapy"...i jest bezkarny...tak jak piszesz...mała szkodliwość czynu.
Pozdrawiam cieplutko!
...jeden ciężko pracuje....inny wyciąga "łapy"...i jest bezkarny...tak jak piszesz...mała szkodliwość czynu.
Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Ewiczka52

ANY
U NAS WCZORAJ WIECZOREM BYŁA TAKA ZAWIERUCHA ŚNIEŻNA ,ŻE ŚWIATA NIE BYŁO WIDAĆ TYLKO BIEL
Dzisiaj rano drzewa w białym puchu -bajecznie
. Pozostało nam tylko cierpliwie czekać - gdzie tu ocieplenie klimatu 
Pozdrawiam Ewula
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Any super te Twoje zdobione butelki ,prezenty dobre tylko jak chcesz wręczać pełne
to musisz nie mało narobić tej nalewki
Wielkie mrozy będą aż strach się bać
to musisz nie mało narobić tej nalewki
Wielkie mrozy będą aż strach się bać
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA