Hacjenda Anego

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Hacjenda Anego

Post »

ANY :wit Rozkręć mały biznesik z tymi ozdobymi butelkami i serwetkami z dawnych lat ,bo są w modzie :;230 Zbyt masz murowany ;:333
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jatro! myślimy podobnie - właśnie dzisiaj napiłem się po raz pierwszy (wcześniejsze próbowanie nastawu się nie liczy :wink: ) trzymiesięcznej nalewki z tarniny ..... niebo w gębie ;:138 niech stoi dalej i dojrzewa - w przepisie było ....pić po 6 miesiącach

Ewiczko biznes się kręci - nie żebym na tym zarabiał, ale .... są oszczędności :D - oto baryłeczka zrobiona na pobliskie urodziny (nie muszę kupować prezentu) a ta druga jeszcze nie ma przeznaczenia - pewnie też pójdzie w inne ręce przy okazji wyjazdu do rodziny.
Tylko nie pomyślałem, że to .... 0,7 l - oj wmieści się tam trochę mojej nalewki ;:oj

Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:180 ;:303 Any trzeba pustą dać, a obdarowany niech sobie sam naleje odpowiedniego extraktu :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No nie mogę nawet takie piękne butelki robisz ,kurcze też bym chciała być taka zdolna ;:180 Gratuluję pomysłu ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Any :wit Ale te butelki w różyczki cudne ;:333 ;:215 Sama butelka może być super prezentem ;:333
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju! witam ...i posyłam ;:180
Kolejny objawiłeś nam talent...wiem, wiem,ze technika decoupage przejawiała się już w Twoim wątku i pokazywałeś prace.Są rewelacyjne ;:215
Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANY :wit Dzisiaj w markecie T...ko widziałam emaliowane białe garnki w takie róże i napisy jak Twoje butelki. Any otwieraj manufakturę zdobienia butelek na różne okazje ,bo możliwości i okazji sporo.Jeśli nie - zmarnujesz talent :;230 :;230
Pozdrawiam Ewula
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, Elu, Ewiczko i Bogusiu ależ dziękuję Wam za miłe słowa :oops:
nie wiem co mam powiedzieć - pewnie będzie tak jak z farbami do malowania na szkle - malowałem dopóki były, a jak się skończyły to... przestałem robić witrażyki :(
chociaż decupage jest bardziej wszechstronne - można zdobić pudełka, butelki, inne różności - np. drobiazgi domowe jak przywieszki do kluczy, nawet wieszaki drewniane itp, itd
puszka farby i lakieru starcza na długo - koszt więc rozkłada się na ilość zrobionych przedmiotów .... może więc po wyczerpaniu ... dokonam ponownego zakupu?

Teraz nie w głowie mi zabawy - nie będę opowiadał ze szczegółami, ale .... co innego siedzi mi w głowie :-(
A dzisiaj od rana w terenie - oddałem krew (ciekawe ja długo jeszcze - żyły już mają duże zrosty i jest problem) zrezygnowałem z telefonowania i zajrzałem do mojego operatora internetu - mimo iż spokojny byłem, to użyłem mocnych dosadnych słów, bo znowu 3 dni byłem bez netu (jak widzicie - pomogło)
Potem sprawy obowiązkowe na mieście, robienie obiadu i ... uciekłem w końcu na ogród - trochę pomajsterkowałem, posprzątałem na pięterku i ... cieszyłem się słoneczkiem - było w cieniu +8 a pod folią +18 :D
Pozdrowionka ciepłe dla Was wszystkich bo wszyscy mi kraczą że ... ma być nadal zimno :( muszę sprawdzić prognozę pogody.

Aha! wczoraj złomiarze zrobili nalot na ogrody - w mojej okolicy wykręcili 9 kranów (w tym i mój) dzisiaj okazuje się, że dużo więcej ogrodów jest bez kranów - całe szczęście, że jeszcze nie puszczono wody z magistrali .... może dlatego tak się śpieszyli?
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Any :wit Oby farby i inwencji starczyło jak najdłużej :;230 Ciekawe co Ci siedzi w głowie - jaki nowy SUPER pomysł ;:202 U mnie o tej porze zawierucha śnieżna ,w ciągu dnia deszcz i chłodno okropnie . Co będzie jutro ??? Może WIOSNA przypomni sobie o nas ;:306 No z tymi złomiarzami to macie kłopot ;:oj
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tak to już jest - pracy nie ma a pić się chce
łążą po ogrodach bo ... mała szkodliwość czynu (o ile ktoś zgłosi)
a teraz jeszcze chcą podnieśc wysokość szkody uznawanej za wykroczenie z 250 zł na 1 000 zł.
Dopiero będa mieli eldorado ... naszym kosztem.
Pisałem o 9 kranach - było ich kilkadziesiąt ;:oj

Ewiczko nie chce mi się nawet myśleć - byłem na ogrodzie siedziałem na pięterku (majsterkowałem) światło zapalone i kiedy schodziłem to się zdziwiłem (no - nareszcie rym :wink: ) zobaczyłem, że już ciemno.
A to nie było ciemno, że zmierzch, lecz ulewa deszczowo-śniegowa :( z temperatury 6 stopni gdy wyszedłem po obiedzie zrobiło sie 1 .....
ech! wytrzymać ten tydzień .... pomyśleć, że w ub.r. 17 marca było +20 ...no dobra - mamy 21go więc w ub.r. w ten dzień było +15
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Andrzeju z zaciekawieniem przeczytałam 10 stron, jak na pierwszy raz wystarczy. powrócę tutaj wkrótce ponieważ bardzo mnie zachwyciło to jaką metamorfozę przeszedł twój ogródek i ile pracy nie mówiąc o finansach Cię to kosztowało. Wiem bo sama to przeszłam 20 lat temu. Teraz z upływem czasu jest niby lepiej ale ja jestem osobą niespokojną i lubię zmiany więc ciągle mam co robić.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:223 Te dziady ohydne!!! Ja już jestem na ryczałcie z wody, bo nie nadążałam z licznikami. Krany mam plastikowe i teraz szukają innych rzeczy. Mam ogródek jako drugi od bramki, więc mam częstych gości. Teraz zaczęli kraść róże. Żeby im łapy poodpadały!!! Muszę porobić deski z gwoździamy tam gdzie przeskakują. W tym roku im nie daruję!!! Do końca marca zima, niestety!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju!..."telepki" człowiek dostaje , gdy czyta o kradzieżach.
...jeden ciężko pracuje....inny wyciąga "łapy"...i jest bezkarny...tak jak piszesz...mała szkodliwość czynu.
Pozdrawiam cieplutko! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANY :wit U NAS WCZORAJ WIECZOREM BYŁA TAKA ZAWIERUCHA ŚNIEŻNA ,ŻE ŚWIATA NIE BYŁO WIDAĆ TYLKO BIEL ;:202 Dzisiaj rano drzewa w białym puchu -bajecznie :;230 :;230 . Pozostało nam tylko cierpliwie czekać - gdzie tu ocieplenie klimatu ;:222
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Any super te Twoje zdobione butelki ,prezenty dobre tylko jak chcesz wręczać pełne
to musisz nie mało narobić tej nalewki ;:224
Wielkie mrozy będą aż strach się bać :shock:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”