Działka na Kaszubach 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2011

Post »

Ewo -uczciwie mówiąc , to niewiele. Nie widuję tutaj srok :oops: Za to dzisiaj rano na tarasik zawędrowała wiewiórka z piękną rudą kitą. Jeszcze nigdy wiewióra nie zaglądała mi do "salonu" :;230

Obrazek Obrazek

Moja Rabatka Przy Tarasie po liftingu :wink:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Faktycznie zjawiskowy orlik :D i portret jego zacną ręką czyniony w przerwie rabatek powiększania :lol: Usiedziałaś choć te przepisowe 5 minut z książką, Wiercipięto? :;230 Pozdrowienia dla wiewiórek, ja ostatnio też już pierwszą "sąsiadkę" wypatrzyłam, mam nadzieję, że się wprowadzą, gdy tylko wyniuchają leszczyny :D
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wprowadzą się oczywiście, nie miej złudzeń. U mnie czyszczą dwie leszczyny z orzechów ino furczy. Pamiętam jak powiedziałam sadząc te leszczyny - albo będę miała orzeszki, albo wiewióreczki na działce :;230

Obrazek

Kota Mikolina odpoczywa na działce, znalazła sobie niezłe miejsce - prawda?
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu,masz chyba nowe nabytki na działce,super.A orlik kupiony w ogrodnictwie czy w kwiaciarni?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Owszem, Grażynko mam nowe nabytki. Pierwszy raz zdecydowałam się na rośliny w donicach. Teraz jak przyjeżdżam na dłużej mają szansę przetrwania... Orlik zakupiony w ogrodnictwie za całe 2,50 :tan
Przed chwilą mieliśmy tutaj ulewę i straszną wichurę. Ponieważ siedzę na górze to miałam podgląd na wierzchołek brzozy, którym wichura miotała jak szalona....A teraz już spokój i cisza...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale widzę też łóżeczka i stolik.O nich myślałam.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko - stolik z odzysku i mam go już na pewno trzeci sezon, bo przywoziliśmy go jeszcze Skodą z synem, tylko niespecjalnie był używany. Leżaczki zakupiłam - bo jestem na emeryturze i mam zamiar się byczyć w tym roku. Już chyba dwa albo i trzy razy udało mi się posiedzieć, tylko nie za długo bo coś mnie podnosi i gna w rabatki....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Te zdjęcia, które wstawiłaś, są kwintesencją poburzowego "spokoju i ciszy"... Ja natomiast od trzech dni wyglądam burzy - i nic :D A tak chciałabym, żeby powietrze się oczyściło i uspokoiło. Naprawdę czuje się dzikie wakacje, a nie słodką majówkę :twisted:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anulko -takiej prawdziwej burzy z piorunami , to jeszcze w tym roku nie było. Wczoraj tylko mocno wiało i bębniło deszczem w mój nieocieplony( i nie wygłuszony) dach Wieczorne niebo wczoraj wyglądało tak.....

Na dworze zimno i wieje, termometr pokazuje 9 stopni. No to można bez wyrzutów sumienia posiedzieć przy kompie.

Obrazek

Z 9-go maja

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda dzisiaj w kratkę... trochę wiało, trochę padało a chwilami świeciło słonko i wówczas robiło się naprawdę cieplutko.
Mimo to dzionek pracowity. Ciąg dalszy walki z bałaganem pod wiatą. Trochę przejrzało...
Zupełnie tego nie planowałam na dzień dzisiejszy, ale wzięłam się za lifting zwłok po huśtawce. Obdarłam ją z odłażącej farby za pomocą papieru ściernego. Zobaczymy - może jutro wezmę się za malowanie, ale czy muszę to robić akurat w niedzielę? Przecież to dopiero maj, a huśtawka potrzebna dopiero na sierpień, kiedy przyjadą wnuczki :lol: :lol:

Zdjęcie wstawię później bo mi się komp ładuje a na górze nie mam prądu.
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Co ja pacze - "Lato leśnych ludzi" :) Moja obowiązkowa lektura co roku w lutym/marcu, kiedy już nie mogę doczekać się wiosny... i tak od kilkunastu lat :lol: Pogoda naprawdę wariuje, ja już nie nadążam, nawet nie zerkam na prognozy. Dobre dni są na malowanie i lakierowanie :lol: przynajmniej tak twierdzi kalendarz biodynamiczny ;:173
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pierwiosnkowa rabatka wspaniała,uffff.......O i bez masz?Marysiu pstryknij coś u mnie ,pewnie sa orliki,może coś jeszcze potem od Ciebie zgram,PROSZĘ
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anulko - jestem wzruszona, myślałam że oprócz mnie już nikt tego nie czyta. To ukochana książka mojego dzieciństwa. Jak byłam mała czytał mi ją tata, Potem wracałam do niej prawie w każde wakacje. Moje "prawdziwe" Lato Leśnych ludzi - wydanie bodajże z 1955 roku oprawiona u introligatora stoi obok Tajemniczego Ogrodu na honorowym miejscu na półce z książkami.
I nie ma się co dziwić, że człowiek wychowany na takich lekturach chce mieć domek w lesie i ogródek, prawda?
Grażynko - obiecuję, że dzisiaj podejdę, czy ja Ci odpisałam, że internet mam z Ery? Wtedy jak mnie pytałaś internet nie chciał współpracować....
A w kwestii bzu - to dwa wielkie krzaczory mam za barakowozem. Przesadziłam je zza płotu, ze starego siedliska obiecując im, że będą miały u mnie dobrze. I chyba są zadowolone - bo pięknie kwitną i pachną :lol:

To oto zdjęcie nosi tytuł: "Fidel to się umie urządzić"
W taki właśnie sposób kocisko spędziło wczorajszy chłodny wieczór :lol:

Obrazek

Huśtawka obdarta ze skóry....o przepraszam - z farby :;230

Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Marysiu,tak mi smutno,że mnie tam nie ma.Czasem tak bywa,że młodzi chcą wyjść razem i potrzebna jest babcia.A dzisiaj mam jeszcze synka z rodziną na obiedzie.Za tydzień Renk,pamiętasz?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-też mam to stare wydanie Lata Leśnych Ludzi.Zaraz go zdejmę z półki robiąc front pracy panom malarzom na poniedziałek,to będę wiedzieć z którego dokładnie roku,z dedykacją dziadka Frania na pewno.
Fidel to ma cesarskie życie,zawsze umie co najlepsze wyrwać dla siebie...Kostek znacząco ułożył się na cała długość na kaloryferze gdzie teraz grzeje go słońce przez szybę.Ale to na krótko,chmury suną mocno kłębiaste i ciemne.
A tę huśtawkę jeszcze bym w poniedziałek nieco poobdzierała ze starych powłok lakierniczych.Pooglądalam Twój stolik,ten pod którym Mikolina chroniła futra czerń i chyba wykonam coś podobnego,mniejszego z surowców wtórnych do Podwórkowego.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”