Działka korzo_m
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko, pięknie kwitną Ci kwiatki
Róża jest cudna!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- anulka
- Przyjaciel Forum

- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Dorotko juz którys raz piszę ,ze wszystko pięknie u Ciebie kwitnie i tak szybko?U mnie wszystko w pączkach.Niektóre liliowce pogniły
Musiały byc porazone.
Róza przepiękna.Ja mam o pojedyńczych kwiatach.Czy Twoja tworzy odrosty?
U mnie na działce duzo roslin poginęło i nie wiem dlaczego?Łubin,len,akant-rosły tyle czasu a w tym roku ani sladu po nich
Róza przepiękna.Ja mam o pojedyńczych kwiatach.Czy Twoja tworzy odrosty?
U mnie na działce duzo roslin poginęło i nie wiem dlaczego?Łubin,len,akant-rosły tyle czasu a w tym roku ani sladu po nich
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu u mnie rośnie teraz po deszczach wszystko pięknie. Dużo roślin straciłam przez te gryzonie, teraz mam wątpliwości czy mam nornice, czy jakiegoś większego gada. W piątek musiałam spalić 2 róże ,tak korzenie obciachane ,że ja pierwszy raz coś takiego widziałam, tulipany też wykopałam, bo inaczej zostałyby mi puste koszyki z dziurami. Dziury i kanały w ziemi ogromne, chodzę trawnikiem,a tu się zapada, kret przynajmniej ziemię wyrzuca, a to świństwo chyba ją żre. U mnie liliowce jakoś się trzymają,ale cały czas o nie drżę, chyba w tym roku nie zakwitną ,może pojedyncze sztuki, dalie rosną jeszcze trzech nie widać nad ziemią, ale czekam cierpliwie, liczę ,że one zakwitną. Aniu , tawułki wszystko mi wynagrodzą,są takie piękne.
Wiadomość wysłałam ci na pw.
Madziu ja posiałam tydzień temu całą torebkę nasion łubinu, więc jak będą takie kolory jak na opakowaniu to......
będę sie bardzo cieszyła. Róża na pewno jest starsza niż ja , pochodzi z ogródka mojej babci, a tu rośnie myślę ponad 20 lat, sadził ją mój tata, wszyscy sąsiedzi naobkoło mają takie same
dziwię sie temu bardzo, super konfitury z nich robię. Spróbuję pozbierać płatki i zalać spirytusem (chyba to zrobię salicylowym), bo Krzychu by się zezłościł gdyby nie wyszło i poszedłby w straty.

Madziu ja posiałam tydzień temu całą torebkę nasion łubinu, więc jak będą takie kolory jak na opakowaniu to......
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Dorotko, wspaniała kolekcja host. Na forum wystąpiła chyba jakaś zaraza hostowa, bo prawie każdy powiększa i pokazuje swoją kolekcję tych pięknych roślin.
Mi najbardziej spodobała się ta

może dlatego, że jej nie mam
Poza tym wspaniałe jednoroczne, piwonia i róża od której nie mogę oderwać oczu
Jest wspaniała i pewnie wspaniale pachnie 
Mi najbardziej spodobała się ta

może dlatego, że jej nie mam
Poza tym wspaniałe jednoroczne, piwonia i róża od której nie mogę oderwać oczu
Dorotko, piękne kwiaty, róża przesłodka, a ja zinwentaryzowałam stan po ulewach i jedną z najsmutniejszych strat jest łubin, niestety błoto całkowicie go zmiażdżyło i w tym roku już na pewno nie zakwitnie a tak sie ślicznie zapowiadał. Mam nadzieję, że korzenie przetrwały i w przyszłym roku sie odrodzi... 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu jak ja się cieszę ,że Tobie podoba się moja róża
. To co pokazałam dopiero zwiastuje kwitnienie, cała obsypana jest pączkami, a kwitnie obficie do lipca. Póżniej obrywam przekwitłe pąki kwiatowe, nieraz powtórzy kwitnienie we wrześniu,ale są to pojedyncze kwiatki. Pachnie pięknie słodko, różanie, mogę porównać do nadzienia w pączkach. Jest to duży rozłożysty krzak, ja mam go związany dołem,a jak będzie pełnia kwitnienia to obwiążę jeszcze raz wyżej, gdyż pędy nie są sztywne i pod ciężarem kwiatów wyginają się do dołu. Bardzo przeszkadza to podczas koszenia.
Moniko my taką różę kopaliśmy na starej działce, powinnaś ją mieć u siebie. Nie martw się łubinem ,on odbije i na pewno u Ciebie zakwitnie póżniej ,łubin tworzy kilka kwiatów. Szkoda go,ale jak pojedziesz to trochę go oczyścić z ciężaru ziemii na pewno odbije i jeszcze nacieszysz oczy.

Moniko my taką różę kopaliśmy na starej działce, powinnaś ją mieć u siebie. Nie martw się łubinem ,on odbije i na pewno u Ciebie zakwitnie póżniej ,łubin tworzy kilka kwiatów. Szkoda go,ale jak pojedziesz to trochę go oczyścić z ciężaru ziemii na pewno odbije i jeszcze nacieszysz oczy.