Ogród Moni cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Ogród Moni cz.3

Post »

Oj śliczna ta ostatnia! Jak z zapachem? Wytrzymałością na mróz?
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asia0809- po co studiować przez lupę różnice pomiędzy WC i Leo. ..Leo jest zdrowszy i to powinno przemówić za tą własnie różą...
Nie wiem po co... może w celu poszerzania wiedzy. Jakoś bardzo chciałam wiedzieć. Leo u mnie od dawna obecny i jestem z niego wyjątkowo zadowolona[/quote]

Ach...w celach naukowych, to przepraszam... :oops: , myslałam że się zastanawiasz, którą ostatecznie wybrać i kupić...

Monia
- mój M też nie rychliwy, ale sprawiedliwy...taras płytkuje kolejny rok :? ale może i ja się doczekam.... :)
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Monia..jestem pod wrażeniem prezentacji ogrodu, Twoich pomysłów, trejażu.... niesamowite żeby w tak krótkim czasie stworzyć już coś tak pięknego, trzymać się planów i to jakich planów :shock: i konsekwentnie je realizować... niesamowity miałaś pomysł na ogród... i dzięki Tobie możemy oglądać iście angielski park ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniś wciąż pokazujesz różane piękności, aż buźka sama się uśmiecha :D U mnie część różyczek już odpoczywa i zbiera siły do następnego kwitnienia.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale będziesz miała czarodziejski ogród jak te róże rozrosną się na trejażu. Świetny pomysł
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Dominisiu, nie mam możliwości wyczucia zapachu w ostatnim czasie, bo niesamowicie mnie męczy alergia :( Musiałabyś poczytać wypowiedzi innych forumowiczek o zapachu Queen of S. Mogę z kolei powiedzieć, że jest zdrowa, ładnie przezimowała, wypuściła nowe pędy. Pokrój ma jednak mało krzaczasty, raczej prosty i smukły. Muszę ją przesadzić w inne miejsce, bo spodziewałam się, że będzie szersza i teraz nie pasuje mi w tym miejscu, gdzie jest.

Aluniu, dziękuję za motywujące słowa ;:196 ;:196 Mówisz, że krótki czas ... Wydaje mi się, że cała wieczność minęła ;:224 Staram się konsekwentnie wdrażać swoje pomysły, jednak czasami wkurzam się, że nie mogę zrobić wszystkiego na raz ;:65 Chciałabym mieć już dobrze rozrośnięty ogród, większe drzewa i krzewy, dużo bylin i krzaków różanych, a tymczasem wszystko jest wciąż płaskie. Bardzo się cieszę jednak z tego, że zaczęłam tworzyć ogród jeszcze przed zamieszkaniem w tym domu, bo jak się wprowadzimy, to będę miała ogród niemal gotowy. No i jest większa chęć odwiedzania budowy w czasie, gdy nic budowlanego się nie dzieje :D

Aguś, u mnie też różyczki, które kwitły jako pierwsze, odpoczywają. Zaczyna właśnie drugie kwitnienie Sharifa Asma i Winchester Cathedral. Jak dobrze, że róże powtarzają kwitnienie :D

Monia, dziękuję ;:196 Trejaż coraz bardziej mi się podoba - jestem zadowolona z tego pomysłu. Mam nadzieję, że róże, które przy nim wsadziłam, nie zmarzną w zimie i zaczną się piąć tak, jak mi się wymarzyło ;:224
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Monia, mi chodziło o tę nową pnącą (Perennial Blue) - ale nie ma problemu - taka ciekawa byłam po prostu :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaa, dzisiaj widziałam, że rozwinęła kolejne kwiaty - jest prześliczna :) Kolor ma bardziej wyrazisty niż Vielchenblau , no i powtarza kwitnienie :) Kupiłam ją jesienią i przezimowała zupełnie bez uszczerbku :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To ja mam chyba podobną róże miniaturkę jak Twoja NN. Też strasznie choruje, ale żal mi się z nią rozstać.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj przedstawię wariacje na temat cudownej róży Berleburg:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Różana Królowo ! Kibicuję powstawaniu Twojego ogrodu .
Trejaż bardzo efektowny już teraz . Na jaki kolor będzie malowany ?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Gościć u ciebie to sama przyjemność :) Cudne i takie jak lubię - gdzie je kupujesz, mój Leonardo ledwie dyszy, Polka padła, a mam ochotę na Elfe :( tylko gdzie kupić?
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Monia ;:138
trejaż wygląda świetnie!!!
Fajnie przemyślałaś temat łuków...

pięknie bedzie ;:138

Monia szykujesz się na jakieś zakupy jesienne?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izunia/Tamaryszek - dziękuję ;:196 Trejaż pomaluję tak, jak wszystkie elementy architektury w moim ogrodzie - lakierobejcą (ładnie prześwitują słoje drewna) w odcieniu ciemny brąz. Kiedyś chciałam wszystko na biało, ale zrezygnowałam, bo biel wymaga częstego odnawiania, a jednak sporo tego drewna u nas będzie w ogrodzie i nie chciałoby mi się co roku odnawiać.

Grażynko - szkoda, że Polka Ci padła - ta róża mnie zachwyca swoimi pięknymi kwiatami. Elfe mam, tylko jedną, bo druga wymarzła w zimie, choć spora była. Czy polecam... trudno powiedzieć. Jest piękna, to bez dwóch zdań, jednak wolę bardziej obsypane kwieciem róże. Elfe bardziej kojarzy mi się z wielkokwiatową na b.długich nogach, ale może z wiekiem zmieni się w piękną, obficie kwitnącą różę. Same kwiaty ma śliczne, wielkie i pachnące. Kupić ją możesz w szkółce Rosarium lub u Spasówki. Pozostałe swoje róże kupuję w okolicznych sklepach ogrodniczych (wiosną mamy dobre zaopatrzenie w licencjonowane róże), w Rosarium wysyłkowo, czasami wiosną robię zakupy w Leroy Merlin, a oprócz tego dołączam do zamówień forumowych :tan Zupełnie wyleczyłam się z zakupów allegrowych - poza 2-3-ma sprawdzonymi sprzedawcami, u których kupuję byliny, piwonie i liliowce, nie kupuję.

Izuś/Lisko- cieszę się, że Ci się podoba mój trejaż :D ;:196 Zakupy jesienne, jak najbardziej ;:65 ;:108 Powoli robię listę tych róż, które chcę zamówić, jednak co chwilę coś skreślam, dopisuję itd. A Ty? Na co się nastawiasz?
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Przybiegłam tu, żeby głownie poogladac tego Othello, który i rośnie, i kwitnie :)
Przejrzałam tylko kilka ostatnich stron, a i tak mnie olśnilo.
Masz imponujaca kolekcję, naprawde piekne odmiany i zdrowo Ci rosną.
Szczere gratulacje ;:63 ;:63 ;:63
Naprawdę jestem pod wrażeniem.

No i miejsce na 200 róż :shock: Nie wiem, czy zazdroscić, czy współczuć :;230
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”