Cynamonowy ogród ... dopiero będzie piękny ;-)
- Cynamon
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 mar 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Magdusiu, Igo i Jolu ... dzięki za miłe słowa
Abrimaal ... zajrzałam na Twoją stronę i ...
, tyyyyle odmian, fachowa klasyfikacja, o "dostępności" wiedzy i perfekcyjnej budowie stronki, nie wspominając.
Wierzę, że jest to rzeczywiście Twoja pasja, a przy tym ... niemal nieograniczone ;) źródło dochodu, z pewnością jest wielu amatorów tych cudności!!!
Abrimaal ... zajrzałam na Twoją stronę i ...
Wierzę, że jest to rzeczywiście Twoja pasja, a przy tym ... niemal nieograniczone ;) źródło dochodu, z pewnością jest wielu amatorów tych cudności!!!
- Ellaa

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Ewuś z 'zapłakanych' deszczem Żarek
Pospacerowałam trochę po Twoim ogrodzie, zchwyciłam się ślicznie uchwyconymi makami, a po obejrzeniu Twojej pięknej, romantycznej, akwarelowej galerii, wiem dlaczego właśnie te kwiaty lubisz najbardziej ;:228
Zapach terpentyny, farb olejnych, itp. też jest mi dobrze znany
Moja starsza córka jest malarką i graficzką......już z tytułem
Pospacerowałam trochę po Twoim ogrodzie, zchwyciłam się ślicznie uchwyconymi makami, a po obejrzeniu Twojej pięknej, romantycznej, akwarelowej galerii, wiem dlaczego właśnie te kwiaty lubisz najbardziej ;:228
Zapach terpentyny, farb olejnych, itp. też jest mi dobrze znany
Moja starsza córka jest malarką i graficzką......już z tytułem
- Abrimaal
- 200p

- Od: 16 maja 2008, o 20:11
- Kontakt:
Dzięki za miłe słowa, ale prawie nic na tym nie zarabiam, w większości mam pojedyncze okazy. W tym roku sprzedałem kilkanaście młodych juk (Yucca filamentosa) na Allegro, to więcej niż 4 zł za sztukę nikt nie chciał dać. Wielkie firmy ogrodnicze skutecznie likwidują wszelką konkurencję. Jedyne, co się opłaca to sprzedawać rzadkie rośliny, których firmy nastawione na masową produkcję popularnych gatunków nie mają, a hobbyści poszukują, lecz takie rozrastają się bardzo powoli.Cynamon pisze: Abrimaal ... zajrzałam na Twoją stronę i ...![]()
![]()
, tyyyyle odmian, fachowa klasyfikacja, o "dostępności" wiedzy i perfekcyjnej budowie stronki, nie wspominając.
- Abrimaal
- 200p

- Kontakt:
Jedyne co schodzi za dość dobrą cenę jak na razie, to róźne gatunki z Araceae, ale dopiero za kilka(naście) lat rozrosną się tak, że będę miał większe ilości na sprzedaż - a wtedy firmy będą sprzedawać to samo za pół ceny.
Mógłbym sprzedawać cebulki starych odmian tulipanów, które moja babcia kiedyś zdobywała, w niektórych miejscach rosną od mojego dzieciństwa i jest ich naprawdę dużo, tylko miałbym więcej biegania niż rzeczywistego dochodu, bo za więcej niż 1.50 na aukcji bym tego nie sprzedał.
Ok, tyle o interesach.
Wczoraj założyłem w tym dziale temat o moim ogrodzie i jest tam kilka zdjęć:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18413

Arisaema amurense, Pinellia ternata
Mógłbym sprzedawać cebulki starych odmian tulipanów, które moja babcia kiedyś zdobywała, w niektórych miejscach rosną od mojego dzieciństwa i jest ich naprawdę dużo, tylko miałbym więcej biegania niż rzeczywistego dochodu, bo za więcej niż 1.50 na aukcji bym tego nie sprzedał.
Ok, tyle o interesach.
Wczoraj założyłem w tym dziale temat o moim ogrodzie i jest tam kilka zdjęć:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18413

Arisaema amurense, Pinellia ternata
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też zajrzałam i oczom nie wierzę.
Przecież to powinno schodzić jak świeże bułeczki !
Takie cuda rzadko się zdarzają.
Ewuniu sami znamienici goście do Ciebie zawitali.

Przecież to powinno schodzić jak świeże bułeczki !
Takie cuda rzadko się zdarzają.
Ewuniu sami znamienici goście do Ciebie zawitali.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Abrimaal
- 200p

- Kontakt:
Ja też oglądnąłem, obrazy są wspaniałe!
Namaluj jeśli możesz coś z aroidów (tylko, błagam, nie czerwone Anthurium ani nie białe "Callae" - to jest tak oklepane).
Zapraszam na stronkę, na której umieszczam wszystko co znajdę dotyczące Araceae w sztuce:
http://www.wschowa.com/abrimaal/araceum/art/artp.htm
oraz na inną, na której przedstawiłem aroidy na znaczkach:
http://www.wschowa.com/abrimaal/araceum ... stampp.htm
W ogóle mogłabyś zaryzykować i wysłać je jako projekty znaczków dla Poczty Polskiej
oni nie wydali żadnych kwiatów od 2006.
Namaluj jeśli możesz coś z aroidów (tylko, błagam, nie czerwone Anthurium ani nie białe "Callae" - to jest tak oklepane).
Zapraszam na stronkę, na której umieszczam wszystko co znajdę dotyczące Araceae w sztuce:
http://www.wschowa.com/abrimaal/araceum/art/artp.htm
oraz na inną, na której przedstawiłem aroidy na znaczkach:
http://www.wschowa.com/abrimaal/araceum ... stampp.htm
W ogóle mogłabyś zaryzykować i wysłać je jako projekty znaczków dla Poczty Polskiej
oni nie wydali żadnych kwiatów od 2006.
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewo, przeczytałam cały twój watek - trochę mi zajęło czasu
Byłam bardzo ciekawa twojego wielkiego ogrodu, powierzchnia do pozazdroszczenia - no i masz tam wszystko: warzywa, owoce, kwiaty, zioła i tych iglaczków bez liku 
Piękną pergolę i tu powiem, że mam w głowie bardzo podobną.
Obejrzała też twoje pracę, przyznam, że mnie bardzo ciągnie w tę stronę - całe życie, też mam kilka akwareli - jestem samoukiem.
Lubie tą technikę dla mnie każda praca nią wykonana jest piękna.
Piękną pergolę i tu powiem, że mam w głowie bardzo podobną.
Obejrzała też twoje pracę, przyznam, że mnie bardzo ciągnie w tę stronę - całe życie, też mam kilka akwareli - jestem samoukiem.
Lubie tą technikę dla mnie każda praca nią wykonana jest piękna.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Cynamon

- Od: 24 mar 2008, o 19:45
Abrimaal, podziwiam Twoje kwiaty, kolekcja imponująca!!! może rzeczywiście będą inspiracją do moich akwarel ... sama jestem ciekawa co z tego wyniknie 
Grażynko, prawda, że te oryginalne rośliny powinny znikać "jak ciepłe bułeczki" ?
Halinko, jak miło Cię gościć, zapraszam częściej
Grażynko
ogromnie się cieszę, że udało Ci się "przebrnąć" przez labirynt moich ogrodowych poczynań ;) To dopiero pierwszy sezon, mam nadzieję w kolejnych się rozwinąć ;):D
Bardzo jestem ciekawa Twoich akwarelowych prób?
Grażynko, prawda, że te oryginalne rośliny powinny znikać "jak ciepłe bułeczki" ?
Halinko, jak miło Cię gościć, zapraszam częściej
Grażynko
Bardzo jestem ciekawa Twoich akwarelowych prób?