Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Piękne fuksje ;:167

W ogródku ciągle coś się dzieje! U Ciebie wszystko zadbane, wychuchane ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Posadziłam truskawki. I znowu krzywo mi wyszło. Nie chciało mi się iść po patyczek i sznureczek. I jak sadziłam to wydawało się prosto, a jak skończyłam i popatrzyłam z odległości...lordoza z kifozą mi wyszła. Czyli nic nowego, ja jestem stworzona do chaosu i małego szaleństwa. Krzywe linie nasadzeń to moja wizytówka. :D

Dorotko - Selera nie sadzi się za głęboko, i potem obrywa się co jakiś czas liście od dołu, ale nie za dużo. I delikatnie odkrywa co jakiś czas korzeń od góry, spulchniając glebę. Ja zapomniałam się tak bawić, i korzenie nie są za duże, za to liście tak. :wit

Marysiu - Może mączniak wszedł do dyniowatych? Miałaś wilgotne lato, to wszystko możliwe.Fuksje są proste w uprawie, jak każda roślina. Sadzisz, podlewasz, karmisz. Na zimę do jasnego, chłodnego pomieszczenia. I tyle. I jest pięknie. :D

Martuś - Mnie kobea uraczyła w tym roku kwiatkami, ale to dość uparta roślinka. Tym bardziej cieszy oko.I ja wiem, że Twój ogród to melodia Twojego serca, bo to widać. ;:196

Aguś - Już po urlopie? To teraz czas na ogród. Pogoda idealna na prace kopalniane. :D

Aniu - Tak, fuksje lubią sobie podjeść. Moje dostawały,troszkę ziemi kompostowej, i zwykłego florowitu. Mam nadzieję tylko, że przez zimę mi się nie zmarnują. Muszę je czymś popryskać, tylko czym? :D

Iza - A tam wychuchane. Aż się zarumieniłam, bo teren wokół domu, po remoncie jeszcze nie uprzątnięty.Nie ma kiedy... ;:196

A w ogrodzie kwitną dalie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i róże

Obrazek

powoniki przekwitają i zostawiają po sobie piękne czuprynki

Obrazek

dojrzewające dynie przypominają o nadchodzącej jesieni

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja co prawda mam fuksje, nawet odmianowe, ale ostatni rok, bo to nie moja bajka :(
Zrobiłaś słonecznikowi przecudne zdjęcie ;:167
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu jak pikny masz warzywniak ;:138
A dyni zazdroszczę szczególnie, moje w tym roku marnie. Chyba żadnej mieć nie będe :(
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Nie mam takich dyń Małgosiu, mam zupełnie inne ale są i cieszę się, bo u nas szpinak, dynia i cukinia to kwintesencja lata i upraw wszelkich ;:215
Ładnie o fuksjach napisałaś....jakie to proste ;:306
A dalie chyba jednak za rok posadzę bo pikne są !
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Małgosiu jak pięknie u Ciebie z tymi baletnicami , :tan dalijki cudowne ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Oj Małgosiu to takie cuda trzeba z tym selerem wyczyniać, a korzeń odkrywa czy przykrywa?
Piękne dalie - zazdroszczę, może kiedyś jak się wyprowadzę na wiochę też sobie sprawię. Odliczasz dni do urlopu? I truskawki sadziłaś to już teraz?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit Jutro piątek, jakże się cieszę.
Jednak przesadziłam truskawkowe flance na ....bardziej prosto. :D I teraz jestem zadowolona. Posadziłam również jarmuż, maleńkie orliki, trytomę i uwarzyłam powidła śliwkowe. Cały dzień w biegu, ale przyjemnym. I tylko tak smutnawo, bo jesiennie się zrobiło. Po upałach nagłe ochłodzenie, człowiek odpoczął i roślinki też, ale...jeszcze słoneczko mogłoby trochę nas pogłaskać.

Aniu - A dlaczego fuksje to nie Twoja bajka? Są piękne. :D

Jadziu - To wpadnij do mnie po dynię. Trochę ich porosło.U mnie nikt, oprócz mnie nie jada.Podzielę się. ;:196

Marysiu - Ja lubię same proste rozwiązania ;:108 . A dynie to sieję ...bardziej z myślą o mnie, bo tylko ja jadam. Resztę rozdaję i przyozdabiam ogród. Bardzo dużo dziwnych dyń mam w tym roku. W poniedziałek przyjdzie do mnie koleżanka i mi je rozszyfruje. Dalie koniecznie posadź. To wspaniałe kwiaty. ;:196

Grażynko - Śliczne dzięki ;:196

Dorotko - Nie są to aż takie cuda. Co jakiś czas oderwiesz dolne liście, tylko nie za dużo. I wokoło paluchem odkrywaj korzeń. Ja posadzone miałam w tym miejscu miałam za ciasno, i jakoś tak ...zeszło. Nie będzie aż tak źle, teraz korzeń właśnie ma czas na przyrost.
Urlop będzie krótki, ale mam go i to jest pewne. Jeszcze o nim nie myślę, bo...za dużo pracy w pracy. A truskawki sadzi się o tej porze. Przynajmniej ja sadzę pod koniec sierpnia, albo we wrześniu.Teraz posadzone będą miały sporo czasu na ukorzenienie się. A dlaczego dalie dopiero na emeryturze? To prawie bezobsługowe kwiaty. Daj się skusić.

Miłego wieczoru.
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Superaśne te czuprynki przekwitających powojników ;:oj Wszystkie powojniki tak mają czy jakiś konkretny tylko?
Dalie prześliczne,coraz bardziej przekonuje się do tych kwiatów ;:167
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A co ? Truskawki miałaś krzywo??? ;:202 Niemożliwe przy Twoim porządku! Ulżyło mi, że wyprostowałaś! ;:306

Nie mam śliwek na powidła ;:145
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

A to powiedział że dopiero na emeryturze na wiochę się wyprowadzę ;:306 . Szkoda, że dopiero teraz takie niusy sprzedajesz :;230 .
Masz rację nie myśl na razie o urlopie, ja planowałam morze i przypadkiem zahaczyć o Was i jak widać nas nie widać :;230 .
Dalie piękne , chodzi o to że nie mam gdzie przetrzymać, w piwnicy na działce zamarzną , a w chałupie będą miały za ciepło, a jakbym miała je wozić do Warszawy to S. by już całkiem oszalał.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Witaj piękne masz kwiatuszki te dalie różyczki i dynie urocze ;:138 będę zaglądał ;:108
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Porządek w truskawkach musi być ;:306 Mam sporo wąsów od krzaczków z dość dużymi sadzonkami na końcach, czy wsadzać wprost do gruntu, czy najpierw w ukorzeniacz ?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu,z przyjemnością oglądnęłam Twoje dalie i inne letnie kwiatuszki,miło tak pochodzić po Twoim ogrodzie,pięknych snów życzę ;:19 ;:168
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Witaj Małgosiu ;:196 widzę że praca wre , porządki na całego , ale co tam U Ciebie porządkować , wszystko cudne ;:63
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”