W ogródku ciągle coś się dzieje! U Ciebie wszystko zadbane, wychuchane
Mój ogród wśród łąk cz.2
Re: Mój ogród wśród łąk cz.2
Piękne fuksje
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Posadziłam truskawki. I znowu krzywo mi wyszło. Nie chciało mi się iść po patyczek i sznureczek. I jak sadziłam to wydawało się prosto, a jak skończyłam i popatrzyłam z odległości...lordoza z kifozą mi wyszła. Czyli nic nowego, ja jestem stworzona do chaosu i małego szaleństwa. Krzywe linie nasadzeń to moja wizytówka.
Dorotko - Selera nie sadzi się za głęboko, i potem obrywa się co jakiś czas liście od dołu, ale nie za dużo. I delikatnie odkrywa co jakiś czas korzeń od góry, spulchniając glebę. Ja zapomniałam się tak bawić, i korzenie nie są za duże, za to liście tak.
Marysiu - Może mączniak wszedł do dyniowatych? Miałaś wilgotne lato, to wszystko możliwe.Fuksje są proste w uprawie, jak każda roślina. Sadzisz, podlewasz, karmisz. Na zimę do jasnego, chłodnego pomieszczenia. I tyle. I jest pięknie.
Martuś - Mnie kobea uraczyła w tym roku kwiatkami, ale to dość uparta roślinka. Tym bardziej cieszy oko.I ja wiem, że Twój ogród to melodia Twojego serca, bo to widać.
Aguś - Już po urlopie? To teraz czas na ogród. Pogoda idealna na prace kopalniane.
Aniu - Tak, fuksje lubią sobie podjeść. Moje dostawały,troszkę ziemi kompostowej, i zwykłego florowitu. Mam nadzieję tylko, że przez zimę mi się nie zmarnują. Muszę je czymś popryskać, tylko czym?
Iza - A tam wychuchane. Aż się zarumieniłam, bo teren wokół domu, po remoncie jeszcze nie uprzątnięty.Nie ma kiedy...
A w ogrodzie kwitną dalie

i róże

powoniki przekwitają i zostawiają po sobie piękne czuprynki

dojrzewające dynie przypominają o nadchodzącej jesieni

Dorotko - Selera nie sadzi się za głęboko, i potem obrywa się co jakiś czas liście od dołu, ale nie za dużo. I delikatnie odkrywa co jakiś czas korzeń od góry, spulchniając glebę. Ja zapomniałam się tak bawić, i korzenie nie są za duże, za to liście tak.
Marysiu - Może mączniak wszedł do dyniowatych? Miałaś wilgotne lato, to wszystko możliwe.Fuksje są proste w uprawie, jak każda roślina. Sadzisz, podlewasz, karmisz. Na zimę do jasnego, chłodnego pomieszczenia. I tyle. I jest pięknie.
Martuś - Mnie kobea uraczyła w tym roku kwiatkami, ale to dość uparta roślinka. Tym bardziej cieszy oko.I ja wiem, że Twój ogród to melodia Twojego serca, bo to widać.
Aguś - Już po urlopie? To teraz czas na ogród. Pogoda idealna na prace kopalniane.
Aniu - Tak, fuksje lubią sobie podjeść. Moje dostawały,troszkę ziemi kompostowej, i zwykłego florowitu. Mam nadzieję tylko, że przez zimę mi się nie zmarnują. Muszę je czymś popryskać, tylko czym?
Iza - A tam wychuchane. Aż się zarumieniłam, bo teren wokół domu, po remoncie jeszcze nie uprzątnięty.Nie ma kiedy...
A w ogrodzie kwitną dalie

i róże

powoniki przekwitają i zostawiają po sobie piękne czuprynki

dojrzewające dynie przypominają o nadchodzącej jesieni

- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja co prawda mam fuksje, nawet odmianowe, ale ostatni rok, bo to nie moja bajka 
Zrobiłaś słonecznikowi przecudne zdjęcie
Zrobiłaś słonecznikowi przecudne zdjęcie
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu jak pikny masz warzywniak
A dyni zazdroszczę szczególnie, moje w tym roku marnie. Chyba żadnej mieć nie będe
A dyni zazdroszczę szczególnie, moje w tym roku marnie. Chyba żadnej mieć nie będe
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Nie mam takich dyń Małgosiu, mam zupełnie inne ale są i cieszę się, bo u nas szpinak, dynia i cukinia to kwintesencja lata i upraw wszelkich
Ładnie o fuksjach napisałaś....jakie to proste
A dalie chyba jednak za rok posadzę bo pikne są !
Ładnie o fuksjach napisałaś....jakie to proste
A dalie chyba jednak za rok posadzę bo pikne są !
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu jak pięknie u Ciebie z tymi baletnicami ,
dalijki cudowne 
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Oj Małgosiu to takie cuda trzeba z tym selerem wyczyniać, a korzeń odkrywa czy przykrywa?
Piękne dalie - zazdroszczę, może kiedyś jak się wyprowadzę na wiochę też sobie sprawię. Odliczasz dni do urlopu? I truskawki sadziłaś to już teraz?
Piękne dalie - zazdroszczę, może kiedyś jak się wyprowadzę na wiochę też sobie sprawię. Odliczasz dni do urlopu? I truskawki sadziłaś to już teraz?
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Jednak przesadziłam truskawkowe flance na ....bardziej prosto.
Aniu - A dlaczego fuksje to nie Twoja bajka? Są piękne.
Jadziu - To wpadnij do mnie po dynię. Trochę ich porosło.U mnie nikt, oprócz mnie nie jada.Podzielę się.
Marysiu - Ja lubię same proste rozwiązania
Grażynko - Śliczne dzięki
Dorotko - Nie są to aż takie cuda. Co jakiś czas oderwiesz dolne liście, tylko nie za dużo. I wokoło paluchem odkrywaj korzeń. Ja posadzone miałam w tym miejscu miałam za ciasno, i jakoś tak ...zeszło. Nie będzie aż tak źle, teraz korzeń właśnie ma czas na przyrost.
Urlop będzie krótki, ale mam go i to jest pewne. Jeszcze o nim nie myślę, bo...za dużo pracy w pracy. A truskawki sadzi się o tej porze. Przynajmniej ja sadzę pod koniec sierpnia, albo we wrześniu.Teraz posadzone będą miały sporo czasu na ukorzenienie się. A dlaczego dalie dopiero na emeryturze? To prawie bezobsługowe kwiaty. Daj się skusić.
Miłego wieczoru.
Superaśne te czuprynki przekwitających powojników
Wszystkie powojniki tak mają czy jakiś konkretny tylko?
Dalie prześliczne,coraz bardziej przekonuje się do tych kwiatów
Dalie prześliczne,coraz bardziej przekonuje się do tych kwiatów
Pozdrawiam Amelia
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
A co ? Truskawki miałaś krzywo???
Niemożliwe przy Twoim porządku! Ulżyło mi, że wyprostowałaś!
Nie mam śliwek na powidła
Nie mam śliwek na powidła
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
A to powiedział że dopiero na emeryturze na wiochę się wyprowadzę
. Szkoda, że dopiero teraz takie niusy sprzedajesz
.
Masz rację nie myśl na razie o urlopie, ja planowałam morze i przypadkiem zahaczyć o Was i jak widać nas nie widać
.
Dalie piękne , chodzi o to że nie mam gdzie przetrzymać, w piwnicy na działce zamarzną , a w chałupie będą miały za ciepło, a jakbym miała je wozić do Warszawy to S. by już całkiem oszalał.
Masz rację nie myśl na razie o urlopie, ja planowałam morze i przypadkiem zahaczyć o Was i jak widać nas nie widać
Dalie piękne , chodzi o to że nie mam gdzie przetrzymać, w piwnicy na działce zamarzną , a w chałupie będą miały za ciepło, a jakbym miała je wozić do Warszawy to S. by już całkiem oszalał.
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Witaj piękne masz kwiatuszki te dalie różyczki i dynie urocze
będę zaglądał 
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Porządek w truskawkach musi być
Mam sporo wąsów od krzaczków z dość dużymi sadzonkami na końcach, czy wsadzać wprost do gruntu, czy najpierw w ukorzeniacz ?
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Małgosiu,z przyjemnością oglądnęłam Twoje dalie i inne letnie kwiatuszki,miło tak pochodzić po Twoim ogrodzie,pięknych snów życzę

- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Witaj Małgosiu
widzę że praca wre , porządki na całego , ale co tam U Ciebie porządkować , wszystko cudne 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo