On ma taka minę poważną jak naburmuszony prezes
Działka na Kaszubach - 2014
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2014
Nie wiem co to za ozdoba ogrodowa , ale jak tylko na nią patrzę to buzia mi się śmieje od ucha do ucha.
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu - dobrze, że w ogóle coś popadało. My chyba przyjedziemy w sobotę i to na dłużej
Odezwę się po przyjeździe.
Dobrze, że w ubiegły weekend nie pikowałam sałaty - bo pewnie by nie przeżyła...

Ewo - ozdoba ogrodowa to kot Belzebub czyli Bubek
Twoje porównanie kota do naburmuszonego prezesa wywołało u mnie atak śmiechu zakończony czkawką
A wiesz dlaczego? Otóż ja czasem mówię do niego: kotek Bubu - prezes klubu

Dobrze, że w ubiegły weekend nie pikowałam sałaty - bo pewnie by nie przeżyła...

Ewo - ozdoba ogrodowa to kot Belzebub czyli Bubek
Twoje porównanie kota do naburmuszonego prezesa wywołało u mnie atak śmiechu zakończony czkawką
A wiesz dlaczego? Otóż ja czasem mówię do niego: kotek Bubu - prezes klubu

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu - przepiękne kwitnienia na Twojej działeczce.
Wszystkie kwiatki śliczne, a te pełne pierwiosnki i sasanki cudowne. A te niebieskości, błękity i lazury ...
Wszystkie kwiatki śliczne, a te pełne pierwiosnki i sasanki cudowne. A te niebieskości, błękity i lazury ...
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Cudna ta biała prymula, a szachownicę Michajłowskiego muszę jakoś zdobyć bo coraz bardziej mi się podoba. 
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu ... wywołana do tablicy - melduję się
.
Pięknie się rozrosła Primula Dawn Ansell - bo tak się nazywa . Gdy przekwitnie - wykop ją i zobaczysz , czy ma boczne rozetki , ale takie , które mają osobne serca , czyli środki - tym sposobem zrobisz sobie kolejne sadzonki tejże . Tylko pamiętaj , że ona lubi półcień - nie pełne słońce - sadzonki , gdy już porobisz - zasadź w półcieniu , cieniu i korzenie muszą mieć wilgoć .
Dorodne masz Primule Denticulata - to tegoroczne nasadzenia ?
Strażnik ogrodu - niewątpliwie jest ozdobą - zwłaszcza , gdy położy się wśród kwiatów
. Zapewne i nornic u Ciebie nie ma w związku z bytnością tegoż jegomościa .
Pozdrawiam serdecznie

Pięknie się rozrosła Primula Dawn Ansell - bo tak się nazywa . Gdy przekwitnie - wykop ją i zobaczysz , czy ma boczne rozetki , ale takie , które mają osobne serca , czyli środki - tym sposobem zrobisz sobie kolejne sadzonki tejże . Tylko pamiętaj , że ona lubi półcień - nie pełne słońce - sadzonki , gdy już porobisz - zasadź w półcieniu , cieniu i korzenie muszą mieć wilgoć .
Dorodne masz Primule Denticulata - to tegoroczne nasadzenia ?
Strażnik ogrodu - niewątpliwie jest ozdobą - zwłaszcza , gdy położy się wśród kwiatów
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu
wśród tych wszystkich kwitnących rarytasów Bubuś prezentuje się prawie jak sztuczny, misiowaty kotek.
Taki poważny i skupiony. Jak udaje Ci się namówić go do takiego spokojnego pozowania ?
Moja Miśka na widok aparatu od razu się spina i zmyka w krzaki.
Doczytałam, ze byłaś gdzieś w szpitalu na Kartuskiej ? Co się stało ?
Mam nadzieję, że już wszystko dobrze, skoro wybierasz się do Chrztowa.
Miłego weekendu
Taki poważny i skupiony. Jak udaje Ci się namówić go do takiego spokojnego pozowania ?
Moja Miśka na widok aparatu od razu się spina i zmyka w krzaki.
Doczytałam, ze byłaś gdzieś w szpitalu na Kartuskiej ? Co się stało ?
Mam nadzieję, że już wszystko dobrze, skoro wybierasz się do Chrztowa.
Miłego weekendu
- amba19

Jagódko - pierwiosnek Down Ansell rośne na Rabacie Pierwiosnkowej a ona znajduje się właśnie w półcieniu pod drzewami i jest systematycznie podlewana - bo u mnie gleba lekka i łatwo przesycha.
Pierwiosnki ząbkowane - fioletowe pochodzą z mojego wysiewu w 2011 roku. Biały pierwiosnek został kupiony w zeszłym roku. ładnie przezimował i rozrósł się. Może w tym roku doczekam się od niego samosiejek...
Kot Belzebub - to dzielny łowca. Poluje i na nornice i na krety ale i tak pojawiają się u mnie kolejne pokolenia tych szkodników

Krysiu - w szpitalu byliśmy - bo L miał badanie. Nic złego się na szczęście nie dzieje.
Bubek taki właśnie jest. Siada, przybiera ozdobną pozę zupełnie jakby rozumiał że będzie fotografowany

Pierwiosnki ząbkowane - fioletowe pochodzą z mojego wysiewu w 2011 roku. Biały pierwiosnek został kupiony w zeszłym roku. ładnie przezimował i rozrósł się. Może w tym roku doczekam się od niego samosiejek...
Kot Belzebub - to dzielny łowca. Poluje i na nornice i na krety ale i tak pojawiają się u mnie kolejne pokolenia tych szkodników

Krysiu - w szpitalu byliśmy - bo L miał badanie. Nic złego się na szczęście nie dzieje.
Bubek taki właśnie jest. Siada, przybiera ozdobną pozę zupełnie jakby rozumiał że będzie fotografowany

- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Naprawdę , super model z niego

- amba19

Ago i Lucynko - dziewczyny przepraszam! Nie zauważyłam Waszych wpisów wczoraj
Lucynko - jak większość osób lubię niebieskie kwiaty. Wiosną szczególnie cieszą mnie Zawilce greckie. W tym roku kwitną naprawdę obficie, może to efekt łagodnej zimy?

Ago-Czarodziejko - białą prymulę Dawn Ansell mam od ubiegłego roku. Jest prześliczna - bardzo się z niej cieszę
Szachownice zachowują się u mnie kapryśnie. Na Różowej Rabacie giną po roku-dwóch. Ta na Białej Rabacie rośnie i kwitnie ładnie od kilku lat. Jesienią posadziłam dwie Szachownice cesarskie na Żółtej Rabacie. Jedna ma pączki kwiatowe a druga ledwo dyszy...Zobaczymy jak sobie będą radzić...

==================================================
Dzisiaj zaczynam przygotowywać moje sadzonki do podróży na działkę. Nie wiem jak ja się pomieszczę...samych pelargonii mam ponad dwadzieścia doniczek a ponadto belamcandy, dalie, koleusy, szarotka alpejska, cztery rodzaje astrów i świecznica, która może wykiełkować dopiero za kilka miesięcy....Może z opisu nie wygląda to tak bardzo problematycznie, ale jak do tego dodamy trzy koty z kuwetą i workiem karmy, nasze ciuchy, moje zabawki (laptop i aparat fot.) zabawki L (elektronarzędzia szlifierki wyrzynarki itp) oraz zawartość lodówki - to widać wyraźnie, że przydała by mi się ciężarówka.

I na zakończenie Strażnik Żurwakowej Rabaty

Lucynko - jak większość osób lubię niebieskie kwiaty. Wiosną szczególnie cieszą mnie Zawilce greckie. W tym roku kwitną naprawdę obficie, może to efekt łagodnej zimy?

Ago-Czarodziejko - białą prymulę Dawn Ansell mam od ubiegłego roku. Jest prześliczna - bardzo się z niej cieszę
Szachownice zachowują się u mnie kapryśnie. Na Różowej Rabacie giną po roku-dwóch. Ta na Białej Rabacie rośnie i kwitnie ładnie od kilku lat. Jesienią posadziłam dwie Szachownice cesarskie na Żółtej Rabacie. Jedna ma pączki kwiatowe a druga ledwo dyszy...Zobaczymy jak sobie będą radzić...

==================================================
Dzisiaj zaczynam przygotowywać moje sadzonki do podróży na działkę. Nie wiem jak ja się pomieszczę...samych pelargonii mam ponad dwadzieścia doniczek a ponadto belamcandy, dalie, koleusy, szarotka alpejska, cztery rodzaje astrów i świecznica, która może wykiełkować dopiero za kilka miesięcy....Może z opisu nie wygląda to tak bardzo problematycznie, ale jak do tego dodamy trzy koty z kuwetą i workiem karmy, nasze ciuchy, moje zabawki (laptop i aparat fot.) zabawki L (elektronarzędzia szlifierki wyrzynarki itp) oraz zawartość lodówki - to widać wyraźnie, że przydała by mi się ciężarówka.

I na zakończenie Strażnik Żurwakowej Rabaty

- andowan

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Ambo - czekam na zdjęcia z tej wyprawy. Udanego ogródkowania.
-
madziorek9999
- 50p

- Od: 22 lut 2014, o 12:34
Udanego wypoczynku
.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu tylko można Ci pozazdrościć takiego długiego działkowania. 5 miesięcy to kawał czasu. Mam jednak nadzieję, że to wcale nie oznacza braku łączności z FO. Miło będzie na bieżąco podglądać Twoje rośliny - te kwitnące i te warzywne. Dzięki Tobie moja prymulka dostała nazwę - Dawn Ansell . Też jestem nią zachwycona. A Bubuś to chyba najbardziej elegancki i dystyngowany kot jakiego w życiu widziałam.
- amba19

Ewo, Aniu, Madziu i Izo - dziękuję za miłe słowa! Jesteśmy już prawie spakowani i już po pierwszej kawie. Z wrażenia wstałam dzisiaj o 5.30
Mam nadzieję że da się wyjechać około 9-tej...
Mam nadzieję że da się wyjechać około 9-tej...
- amba19

Witam w trzecim dniu pobytu na działce. Dzisiaj od rana pada
Same z tego korzyści - po pierwsze podlewa działkę, po drugie wreszcie udało mi się trochę posprzątać w domku i poukładać chociaż część przywiezionych klamotów.
W sobotę i niedzielę cieszyliśmy się ładną, słoneczną pogodą. Pierwszy dzień poświęciłam działce - trochę podziałałam na rabatkach, bo chwasty rosną jak na drożdżach. No i oczywiście cieszyłam się moimi roślinami, które w międzyczasie rozkwitły

W niedzielę odwiedziłam ogród Madzi - Madziagos.

i na koniec tym razem nie koty - tylko Konie Majowe

Same z tego korzyści - po pierwsze podlewa działkę, po drugie wreszcie udało mi się trochę posprzątać w domku i poukładać chociaż część przywiezionych klamotów.
W sobotę i niedzielę cieszyliśmy się ładną, słoneczną pogodą. Pierwszy dzień poświęciłam działce - trochę podziałałam na rabatkach, bo chwasty rosną jak na drożdżach. No i oczywiście cieszyłam się moimi roślinami, które w międzyczasie rozkwitły

W niedzielę odwiedziłam ogród Madzi - Madziagos.

i na koniec tym razem nie koty - tylko Konie Majowe