Moja kolekcja kaktusów cz. 4 - Artur89
- popiolek69
- 500p
- Od: 22 paź 2011, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja kaktusów cz. 4 - Artur89
To trzeba przyznać bez dwóch zdań że engelmannii wymiata cierniuchami 

Pozdrawiam Konrad
Popiolek69 kilka moich maluchów
Popiolek69 kilka moich maluchów
- annaoj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Fantastyczne! Z chęcią obejrzałabym także te obok, bo wygląda na to, że ich jest cała masa. 

- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Żaneta, już zostawiłem ślad po sobie w twoim wątku
Dotarła do mnie dzisiaj paczka z hybrydami powodując nadprodukcje endorfin wiec muszę sobie ulżyć na forum
Bezprzeczną wisienką na torcie jest Trichocereus 'Super Apricot'. Ten wcześniejszy, który wygrałem na eBay'u to prawdopodobnie siostrzana hybryda, a więc 'Herzogstadt Sulzbach Rosenberg 2 - Super Apricot'. Drugie w kolejce są oczywiście chamaki. Baza całkiem nieźle mi sie zwiększyła o prawdziwe rarytasy: Edith, Lincoln Gem, Unikum, Boom, Aquarius, Perla di Verona, Lincoln Stardust, Rainbow, Violett small No 1, Queen Elizabeth, Mex 410/3 Sunset Avenue, Mex 410-1 New Dimension, Mex 410-7 Pasch, Mex 410-2 New Orangerie, Mex 410-2 Glashouse Lights (do sprawdzenia), Mex 341-1 Sonnem Werde, Mex 421-1 Glashouse Walz/(Walter?), Red Baronese?, Orange Choice, kilka z nich już z pąkami - mam nadzieje, że zakwitną.
A ponadto Lobivia hybr 'Stern von Lorsch', Lobivia hybr. 'Stern von Hemsbach' z pyłkiem i parę innych

Dotarła do mnie dzisiaj paczka z hybrydami powodując nadprodukcje endorfin wiec muszę sobie ulżyć na forum

A ponadto Lobivia hybr 'Stern von Lorsch', Lobivia hybr. 'Stern von Hemsbach' z pyłkiem i parę innych

- moritius
- Od: 30 sie 2010, o 12:15
Widzę, że ten mój 'Lincoln Gem' cię trochę do akcji zmusił
. A poważniej, będę cię "piłował" o odrost 'Unikum' na wymianę, choćbym miał ci całą kolekcję oddać
. A jeszcze poważniej, widzę ze dwie-trzy rośliny, które z powodzeniem mógłbym mieć u siebie. Nie licząc obu gwiazd, ale te pewnie nie odrostują
.

Pozdrawiam, Aleksander
- Artur89
Z 'Unikum' mam odrosty do ukorzenienia także jak już podrosną to wtedy pogadamy o wymianie
Lobiviki są szczepione ale jeszcze nie odrostują.

- Artur89
Ok, czas pochwalić się inspektem do którego przerzuciłem część kolekcji. Jeszcze muszę zamontować folię ogrodniczą i przytwierdzić tabliczkę 'Prywatna kolekcja' co by klienci w ferworze zakupów nie uszczuplili mi zbioru

Chamaecereus hybr. H044

Chamaecereus hybr. H044
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To jeszcze tam kłódkę wielką zamontuj, bo ci klienci pomimo tabliczki część kolekcji wyniosą. Przecież takim cudom jakie pokazujesz to się oprzeć trudno. Weźmie taki, wyspowiada się z grzechu i po kłopocie. 

- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Podglądając na grafikach google co to za hybrydki kupiłeś przyznam, że jestem pod wrażeniem
"Wisienka na torcie" niesamowita. Mam nadzieję, że będziesz mógł niedługo chwalić się jego kwiatami
Bardzo ciekawie na grafikach prezentują się kwiaty lobivii
Zakupy udane 

- moritius
- Od: 30 sie 2010, o 12:15
O ta, ta, ją chcęArtur89 pisze:Chamaecereus hybr. H044

Krzyżujesz je oczywiście z czymś?

Pozdrawiam, Aleksander
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Inspekcik piękny - zawartość: rewelacyjna. O zakupach nie wspomnę, bo to dla mnie kosmos, jednak Chamaecereus hybr. H044 i mnie urzekła. Cudo... 

- Artur89
Mamy w firmie rudego kocura, który robi za stróża i kontrolera dostaw więc kolekcja jest bezpiecznaDAK pisze:To jeszcze tam kłódkę wielką zamontuj, bo ci klienci pomimo tabliczki część kolekcji wyniosą. Przecież takim cudom jakie pokazujesz to się oprzeć trudno. Weźmie taki, wyspowiada się z grzechu i po kłopocie.

abaddon1986 pisze:Podglądając na grafikach google co to za hybrydki kupiłeś przyznam, że jestem pod wrażeniem"Wisienka na torcie" niesamowita. Mam nadzieję, że będziesz mógł niedługo chwalić się jego kwiatami
Bardzo ciekawie na grafikach prezentują się kwiaty lobivii
Zakupy udane
Zakupy? Czy ja wiem

Spoko, ta hybrydka ma sporo odrostów z tym, że kwiat ten kwiat jest nieco sfatygowany (chyba przez ślimaki bo dotąd kaktusy stały na ziemi w skrzyni). Możliwe, że w przyszłym tygodniu zakwitnie już pełnowartościowym kwiatem to wtedy zdecydujesz czy chcesz na wymianę czy jednak nie.moritius pisze:O ta, ta, ją chcę. A poważniej podchodząc do sprawy, ciekawi mnie czy to nie jest jakaś pochodna 'Rainbow'.
Krzyżujesz je oczywiście z czymś?
Jeśli chodzi o zawartość to w czerwcu będzie kolejny transport roślin, których kwiaty chciałbym zobaczyć i uwiecznić w tym sezonie. Mam nadzieje, że miejsca mi nie zabrakniepiasek pustyni pisze:Inspekcik piękny - zawartość: rewelacyjna. O zakupach nie wspomnę, bo to dla mnie kosmos, jednak Chamaecereus hybr. H044 i mnie urzekła. Cudo...

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taki inspekt to jest to co my, mieszkańcy bloków bardzo byśmy chcieli mieć. Cóż, nie wszystkim jest dane...
Twój funkcjonalny, pomysłowy - doskonały!
Rośliny w nim ciekawe, niech kwitną na potęgę. A Ty je nam pokazuj.

Twój funkcjonalny, pomysłowy - doskonały!
Rośliny w nim ciekawe, niech kwitną na potęgę. A Ty je nam pokazuj.

- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Nowości brzmią doskonale - czekam na fotki!
A chamaczek prześliczny. Inspekt - dobra robota - tylko co taki mały, skoro tak szalejesz.

A chamaczek prześliczny. Inspekt - dobra robota - tylko co taki mały, skoro tak szalejesz.

- Artur89
Henryku, ja również jestem przedstawicielem 'blokowców' z tą tylko różnicą, że dzięki wspaniałomyślności szefa mogę trzymać rośliny na powietrzu
Oczywiście kwiaty będe pokazywać, to masz jak w banku
Joanna, mógłby być większy ale nie chce przesadzać. I tak jestem mega szczęściwy z tego co mam. Poza tym, ograniczone miejsce ma swoje zalety

Joanna, mógłby być większy ale nie chce przesadzać. I tak jestem mega szczęściwy z tego co mam. Poza tym, ograniczone miejsce ma swoje zalety

-
- Od: 18 sie 2010, o 21:53
Do czego to już doszło
nawet w pracy mamy swoje pupilki pod ręką.
Całkiem niegłupi pomysł,tylko żeby się kolegom nie spodobały za bardzo

Całkiem niegłupi pomysł,tylko żeby się kolegom nie spodobały za bardzo