Moja kolekcja kaktusów cz. 4 - Artur89

Zablokowany
Awatar użytkownika
popiolek69
500p
500p
Od: 22 paź 2011, o 22:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja kolekcja kaktusów cz. 4 - Artur89

Post »

To trzeba przyznać bez dwóch zdań że engelmannii wymiata cierniuchami ;:224
Awatar użytkownika
annaoj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2012, o 21:29

Post »

Fantastyczne! Z chęcią obejrzałabym także te obok, bo wygląda na to, że ich jest cała masa. ;:oj
Awatar użytkownika
Artur89
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2009, o 11:37

Post »

Żaneta, już zostawiłem ślad po sobie w twoim wątku :wink:
Dotarła do mnie dzisiaj paczka z hybrydami powodując nadprodukcje endorfin wiec muszę sobie ulżyć na forum :lol: Bezprzeczną wisienką na torcie jest Trichocereus 'Super Apricot'. Ten wcześniejszy, który wygrałem na eBay'u to prawdopodobnie siostrzana hybryda, a więc 'Herzogstadt Sulzbach Rosenberg 2 - Super Apricot'. Drugie w kolejce są oczywiście chamaki. Baza całkiem nieźle mi sie zwiększyła o prawdziwe rarytasy: Edith, Lincoln Gem, Unikum, Boom, Aquarius, Perla di Verona, Lincoln Stardust, Rainbow, Violett small No 1, Queen Elizabeth, Mex 410/3 Sunset Avenue, Mex 410-1 New Dimension, Mex 410-7 Pasch, Mex 410-2 New Orangerie, Mex 410-2 Glashouse Lights (do sprawdzenia), Mex 341-1 Sonnem Werde, Mex 421-1 Glashouse Walz/(Walter?), Red Baronese?, Orange Choice, kilka z nich już z pąkami - mam nadzieje, że zakwitną.
A ponadto Lobivia hybr 'Stern von Lorsch', Lobivia hybr. 'Stern von Hemsbach' z pyłkiem i parę innych :)
Kaktusy: cz.1, cz.2, cz.3, cz.4
Dział Ofert
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
moritius
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 12:15

Post »

Widzę, że ten mój 'Lincoln Gem' cię trochę do akcji zmusił :lol:. A poważniej, będę cię "piłował" o odrost 'Unikum' na wymianę, choćbym miał ci całą kolekcję oddać :lol:. A jeszcze poważniej, widzę ze dwie-trzy rośliny, które z powodzeniem mógłbym mieć u siebie. Nie licząc obu gwiazd, ale te pewnie nie odrostują :D.
Pozdrawiam, Aleksander
Awatar użytkownika
Artur89
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z 'Unikum' mam odrosty do ukorzenienia także jak już podrosną to wtedy pogadamy o wymianie :) Lobiviki są szczepione ale jeszcze nie odrostują.
Dział Ofert
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
Artur89
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok, czas pochwalić się inspektem do którego przerzuciłem część kolekcji. Jeszcze muszę zamontować folię ogrodniczą i przytwierdzić tabliczkę 'Prywatna kolekcja' co by klienci w ferworze zakupów nie uszczuplili mi zbioru :lol:

Obrazek

Chamaecereus hybr. H044
Obrazek
Dział Ofert
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To jeszcze tam kłódkę wielką zamontuj, bo ci klienci pomimo tabliczki część kolekcji wyniosą. Przecież takim cudom jakie pokazujesz to się oprzeć trudno. Weźmie taki, wyspowiada się z grzechu i po kłopocie. ;:306
Awatar użytkownika
mCm86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:23

Post »

Podglądając na grafikach google co to za hybrydki kupiłeś przyznam, że jestem pod wrażeniem :) "Wisienka na torcie" niesamowita. Mam nadzieję, że będziesz mógł niedługo chwalić się jego kwiatami :) Bardzo ciekawie na grafikach prezentują się kwiaty lobivii :) Zakupy udane ;:333
Moja kolekcja cz. I cz. II
Pozdrawiam
Mateusz (dawniej Abaddon)
Awatar użytkownika
moritius
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 12:15

Post »

Artur89 pisze:Chamaecereus hybr. H044
Obrazek
O ta, ta, ją chcę :D. A poważniej podchodząc do sprawy, ciekawi mnie czy to nie jest jakaś pochodna 'Rainbow'.
Krzyżujesz je oczywiście z czymś? :wink:
Pozdrawiam, Aleksander
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

Inspekcik piękny - zawartość: rewelacyjna. O zakupach nie wspomnę, bo to dla mnie kosmos, jednak Chamaecereus hybr. H044 i mnie urzekła. Cudo... ;:108
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Artur89
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DAK pisze:To jeszcze tam kłódkę wielką zamontuj, bo ci klienci pomimo tabliczki część kolekcji wyniosą. Przecież takim cudom jakie pokazujesz to się oprzeć trudno. Weźmie taki, wyspowiada się z grzechu i po kłopocie. ;:306
Mamy w firmie rudego kocura, który robi za stróża i kontrolera dostaw więc kolekcja jest bezpieczna :lol: Poza tym inspekt jest z tyłu 'budynku' także niewidoczny dla klientów - chyba, że z ulicy.
abaddon1986 pisze:Podglądając na grafikach google co to za hybrydki kupiłeś przyznam, że jestem pod wrażeniem :) "Wisienka na torcie" niesamowita. Mam nadzieję, że będziesz mógł niedługo chwalić się jego kwiatami :) Bardzo ciekawie na grafikach prezentują się kwiaty lobivii :) Zakupy udane ;:333

Zakupy? Czy ja wiem :roll: Wisienka jest już na tyle duża, że spokojnie powinna zakwitnąć w tym sezonie - przynajmniej taką mam nadzieje. Kaktusy mają słońce od rana do wieczora także waruki o wiele lepsze niż miały u mnie na balkonie zachodnim.
moritius pisze:O ta, ta, ją chcę :D. A poważniej podchodząc do sprawy, ciekawi mnie czy to nie jest jakaś pochodna 'Rainbow'.
Krzyżujesz je oczywiście z czymś? :wink:
Spoko, ta hybrydka ma sporo odrostów z tym, że kwiat ten kwiat jest nieco sfatygowany (chyba przez ślimaki bo dotąd kaktusy stały na ziemi w skrzyni). Możliwe, że w przyszłym tygodniu zakwitnie już pełnowartościowym kwiatem to wtedy zdecydujesz czy chcesz na wymianę czy jednak nie.
piasek pustyni pisze:Inspekcik piękny - zawartość: rewelacyjna. O zakupach nie wspomnę, bo to dla mnie kosmos, jednak Chamaecereus hybr. H044 i mnie urzekła. Cudo... ;:108
Jeśli chodzi o zawartość to w czerwcu będzie kolejny transport roślin, których kwiaty chciałbym zobaczyć i uwiecznić w tym sezonie. Mam nadzieje, że miejsca mi nie zabraknie :lol:
Dział Ofert
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Taki inspekt to jest to co my, mieszkańcy bloków bardzo byśmy chcieli mieć. Cóż, nie wszystkim jest dane... :wink:
Twój funkcjonalny, pomysłowy - doskonały!

Rośliny w nim ciekawe, niech kwitną na potęgę. A Ty je nam pokazuj. :D
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
annaoj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2012, o 21:29

Post »

Nowości brzmią doskonale - czekam na fotki!
A chamaczek prześliczny. Inspekt - dobra robota - tylko co taki mały, skoro tak szalejesz. :roll: :wink:
Awatar użytkownika
Artur89
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Henryku, ja również jestem przedstawicielem 'blokowców' z tą tylko różnicą, że dzięki wspaniałomyślności szefa mogę trzymać rośliny na powietrzu :) Oczywiście kwiaty będe pokazywać, to masz jak w banku :lol:
Joanna, mógłby być większy ale nie chce przesadzać. I tak jestem mega szczęściwy z tego co mam. Poza tym, ograniczone miejsce ma swoje zalety :wink:
Dział Ofert
Pozdrawiam, Artur
Gaga1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2010, o 21:53

Post »

Do czego to już doszło :;230 nawet w pracy mamy swoje pupilki pod ręką.
Całkiem niegłupi pomysł,tylko żeby się kolegom nie spodobały za bardzo ;:306 ;:306 ;:306
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”