Ogródek Gosi cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 10

Post »

A żebyś wiedziała, że chciałabym zobaczyć Twój ogród na żywo ;:65.
Nawet tuje masz podobnej wysokości i swobodnie po ogrodzie rozmieszczone :shock:.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam życzenie, abyś pomęczyła nas jeszcze zdjęciami :D Rabaty bardzo kolorowo wyglądają, rośliny aż kipią.
Na pewno pomyślę, gdzie posadzić rozchodnik, powiem Ci :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Wspaniałe, bogate te twoje rabaty ;:138 dojrzałam piękną różową piwonię ! Śliczine kwitnie !!!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maju, ja chodze po ogrodzie i bez przerwy muszę organizować jakieś podpory, podwiązuję do wszystkiego co sie da.
Wyjątkowo radzi sobie w tym roku Abraham. Co roku prawie leżał na ziemi. Teraz ma tylko jedną podpórkę. Ale mam też takie róże, które stoją sztywno jak drut. Cadelight, Bonica, Queen of Sweden, Leonardo, No i Muzykanci. Musze zrobić im aktualną fotkę. Zaczynają swój spektakl.

Asiu, zaraz pobiegnę zobaczyć.
Tamaryszek to raczej w fazie przekwitania. Nie jest wtedy zbyt ciekawy, bo kwiatostany brązowieją. Babcia kiedy go zobaczyła zmartwiła się że mi choruje ;:306

Aniu, powojnik to Moniuszko. Powiem szczerze, że jest tyle pieknych powojników, że gdybym miała wybrać jeden do kupienia miałabym straszliwy problem. Mam takiego na liście, Patricia Ann Frtuell. No i sie powiększa lista chciejstw.

Tosiu, masz rację. Przynajmniej nacieszymy się kwiatami na zdjęciach, bo za szybko gubią płatki.

Adrianno, to sa zdjęcia sprzed weekendu. Od niedzieli spadło bardzo duzo deszczu, ale nie tyle co na południu. Jak na razie miałam szczęście.
Geisha potrafi wyrosnąć na wielki krzew, oczywiście jeśli ma odpowiednie warunki. U mnie piasek, więc nie spodziewam się olbrzyma. Kwiaty ma piękne i bardzo długo się trzymają, lae wymaga podpórek i to bardzo. U mnie najlepiej jakby rosła przy niewielkiej kratce, gdzie mogłabym przywiązać jej wszystkie gałązki. Ale u koleżanki zachowuje się już lepiej.

Helenko, nawet w taką pogodę nie mam kiedy nadrobić zaległości forumowych, bo wtedy ogarniam dom. Dlatego tak rzadko do Was zaglądam. Bardzo dziękuję za tak miłe słowa. Ogródek niewielkli więc i oglądanie kiedyś się znudzi ;:173
Pod powojniki wsadź nadmanganian potasu. Odkazi i odżywi

Jagódko, nie ma żadnej przeszkody z mojej strony, żebyś mnie odwiedziła. Do mnie 3 godzinki drogi. Tylko nie wiem co by powiedział Flesz na odwiedziny Ibry ;:306

Ewa, jakaś masochistka z Ciebie :;230
Zaraz będę meczyła.
Rozchodnik nie ucieknie. Daj znac jak znajdziesz miejsce.

Agatko, niestety przedwczoraj piwonia całkowicie zakończyła swoje kwitnienie. Deszcze jeszcze jej dopomogły
Powiedziałabym, że rabaty aż za bogate ;:306

No to zaczynam męczenie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Edenka kwitnie niezmordowanie. Mam nadzieję, że dotrwa do przyszłej soboty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Muzykanci
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosia róże pięknie Ci kwitną. ;:138
Trawnik masz także nie najgorszy, jeśli zależy Ci na soczystej zieleni, to wystarczy trochę nawozu, a nie myślisz o jakiejś wymianie.
Zapracujesz się. ;:108
Gdybyś zobaczyła mój, to byś od razu na zawał padła . ;:306
Ja celowo swojego nie nawożę i nie podlewam, żeby nie trzeba było często kosić.
Denerwują mnie tylko chwasty, gdyż w tym roku nie pryskałam z powodu wyjazdu i deszczów. :)
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Margo2 pisze:Aniu, powojnik to Moniuszko. Powiem szczerze, że jest tyle pieknych powojników, że gdybym miała wybrać jeden do kupienia miałabym straszliwy problem. Mam takiego na liście, Patricia Ann Frtuell. No i sie powiększa lista chciejstw.
Spróbuję Ci ukorzenić Patricię Ann Fretwell, na jesień zobaczymy, czy się udało.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

A mnie zachwycają Twoje naparstnice ;:173 . Jakoś nie mogę się dochować swoich. Już 2 razy dostawałam sadzonki i za każdym razem coś nie wyszło :( .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

O tak, naparstnice, nie powiedziałam, ze zrobiły na mnie wrażenie? Nie... :oops: u mnie nie rosną, tzn rosną rok, a potem znikają, w tym roku, na oczach mi ostatnia zmarniała. Chyba zgniła...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Zapatrzyłam się na Twoje naparstnice i wczoraj wysiałam je u siebie. Jak wzejdzie wszystko to za rok będzie u mnie naparstnicowy ogród :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Różyczki z lawendą czy przetacznikiem pięknie się prezentują :wink:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Margo2 pisze:No to zaczynam męczenie

Obrazek
:wit Gosia masz wyjątkowo cudne roże w tym sezonie?. ;:180 ;:180 Eden niesamowicie piękny ;:170 ;:170
A śliczne zdjęcie powyżej przedstawia chyba Pilgrima.
Męcz nas jeszcze?? ;:173 u mnie znowu pada?.. :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Piękne kompozycje. Gosiek, bardzo zmienił się ostatnio twój ogród. Jest fantastyczny i uporządkowany.
Oczywiście wiedziałam że naparstnice ;:223 czemu napisałam ostróżki? Bo często te nazwy mylę ;:306 Moje naparstnice też już kończą żywot. Mam nadzieję że się wysieją bo mam jeszcze malutko.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

...chyba zacznę handlować naparstnicami..minimalne zamówienie 100 szt... :;230 :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko, ja bym trawnika nie chciała wymieniać, gdyby nie rosła w nim trawa, która łazi rozłogami.Pokazywałam kiedys zdjęcie jak mi zarosła jukę. Nie wyrwałam na czas, bo tam miałam zrobione obrzeże z kostki i położoną folię. Przelazła. Teraz to prawdziwy gąszcz. Muszę wszystko rozbierać i usunąc tę potworę. Inne chwasty az tak mnie nie męczą.
Zrezygnowałam na razie z wymiany. Będe pędzelkowała albo randapem, albo specjalnym na jednoliścienne. Jak się uda wyplenić dowioze trochę zimi i posieję na tym co jest.

Jurku, nie chciałabym sprawiać kłopotu. :oops:

Edytko, może naparstnice wolą piasek? Justy napisała wyżej, że u niej też nie za bardzo chca rosnąć. U mnie rozsiewają się bardzo.

Justynko, chyba faktycznie one nie lubią wilgoci. U mnie kilka złapało jakąś chorobę. Nie wiem, czy nie rdzę.

Aniu, ja jestem nimi zachwycona. Wystarczy raz posadzić i będą co roku. Tak mam ze wszystkimi roślinami jednorocznymi, astrami, werbenami i innymi.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, bardzo lubię połączenia róż z bylinami. Podkreślają piękno róż.

Maju, nie mogę w tym roku narzekać na róże. Prezentują się naprawdę dobrze, a Eden podbił całkowicie moje serce. Nie dosyć, że pieknie wygląda to jeszcze trzyma tak długo kwiaty. Po prostu cudo.
Mam tam Pilgrima i Golden Celebration. Zarośnięte przez inne rośliny. Trochę szkoda, bo nie widać całego krzaczka

Jolu, raczej mam uporządkowany nieład ;:306
Zostaw napartnice jak najdłużej, na pewno się wysieją. Fakt, że to niezbyt ładnie wygląda, ale da się z tym wytrzymać.

Józiu, Ty to może powinienieś sklepik otworzyć. ;:306
Naparstnice, orliki. Na pewno inne też
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”