Roślinki Nolinki
- jola1313
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinki Nolinki
To szybko wschodzi

- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Albicja tak szybko wschodzi to chyba sobie sprawie, choć na ogół unikam kupna takich klejnocików bo już parę razy nic mi nie wyszło ....ale może się znowu skuszę jak będę koło agrocentrum 
- kubasia

- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Będę czekała na Twoje sukcesy Haniu
w zeszłym roku chciałam kupić sadzonkę drzewka truskawkowego, ale skończyło się na chceniu 
- Nolinka

- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Kasiukatharos możesz śmiało próbować, nasionka kosztowały niecałe 3 zł. i jest ich bardzo dużo
Ja jakoś też mam takie mieszane uczucia do egzotyków, ale jak trafię na nasionka w przystępnej cenie i to w zwykłym markecie, to czemu nie spróbować? Jakoś nie mogę przekonać się do zakupów w sieci, nawet jak cena nasion, czy rośliny jest przystępna, to doliczając koszty przesyłki zazwyczaj przystępna już nie jest
A trzeba jeszcze wziąć margines na to, że sprzedawca może być niezbyt uczciwy i przesyłka po drodze może ucierpieć... No cóż ja chyba z innej epoki 
Kasiu Kubasiu jak mi wyrośnie plantacja, to chętnie się podzielę
Kasiu Kubasiu jak mi wyrośnie plantacja, to chętnie się podzielę
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Ja to dopiero jestem niedzisiejsza, skoro każda nazwę musiałam sprawdzić w necie
Z egzotykami jestem na bakier poza tymi "udomowionymi", jak hibiskus, czy lantana
Haniu ja przez internet kupuję jedynie rośliny ogrodowe, bo takich u mnie nie dostanę, a opłata nie wydaje się taka wysoka, kiedy zamawia się 20 roślin
Z egzotykami jestem na bakier poza tymi "udomowionymi", jak hibiskus, czy lantana
Haniu ja przez internet kupuję jedynie rośliny ogrodowe, bo takich u mnie nie dostanę, a opłata nie wydaje się taka wysoka, kiedy zamawia się 20 roślin
Cudne begonki, niech pięknie rosną;)
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Haniu, super te begonie, ja mam inne może zrobimy na wiosnę machniom.
- Nolinka

Basiu nie ma sprawy, oczywiście jak do tego czasu nie padną 
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Czyli dobrze się opiekujmy, a będzie dobrze. 
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Haniu,szczerze życzę aby wszystkie zakupione przez Ciebie nasionka zakiełkowały a przyszłe bardzo ciekawe z nazwy roślinki ładnie i zdrowo rosły
Pozdrawiam.
Haniu,szczerze życzę aby wszystkie zakupione przez Ciebie nasionka zakiełkowały a przyszłe bardzo ciekawe z nazwy roślinki ładnie i zdrowo rosły
Pozdrawiam.
- Nolinka

Dziękuję Arku 
Alu dziękuję, witam i zapraszam
Śpieszę donieść, że nasionka pomału zaczynają kiełkować. 3 Płomienie już pokazują łebki
Na razie znaku życia nie daje drzewko truskawkowe i akacja.
Alu dziękuję, witam i zapraszam
Śpieszę donieść, że nasionka pomału zaczynają kiełkować. 3 Płomienie już pokazują łebki
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Haniu to dobre wieści
Gratuluję 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- labka1

- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O to świetnie..że ten świecący podobno kwiat tak szybko kiełkuje..ja go nie kupowałam..nie wiem czemu?
Ze smutkiem donoszę ,że moja mała Plumerka obumiera..a w sumie to już po niej..chyba za szybko ją odkryłam z butelkowej osłonki..było takie słonko...ładne, ale potem zapomniałam nałożyć..i możliwe że zmarzła..niestety..Jestem w żałobie..
.
Jest skiełkowana jeszcze jedna..ale jak wyszła już dawno temu kilka milimetrów i jeszcze jest w skrzydełku schowana, tak stoi i nic nie rośnie..pozostałe 5 też nic nie wychodzi...
Jak Twoja?... Wychodzi na to,że dostałaś najlepsze nasionko
...dbaj o nie kochana..bo faktycznie trudno z nimi.... 
Ze smutkiem donoszę ,że moja mała Plumerka obumiera..a w sumie to już po niej..chyba za szybko ją odkryłam z butelkowej osłonki..było takie słonko...ładne, ale potem zapomniałam nałożyć..i możliwe że zmarzła..niestety..Jestem w żałobie..
Jest skiełkowana jeszcze jedna..ale jak wyszła już dawno temu kilka milimetrów i jeszcze jest w skrzydełku schowana, tak stoi i nic nie rośnie..pozostałe 5 też nic nie wychodzi...
Jak Twoja?... Wychodzi na to,że dostałaś najlepsze nasionko
-
izabela14

- Od: 15 lut 2012, o 12:39
Haniu życzę Ci sukcesów w uprawie roślinek z nasion.Swego czasu też sie w to bawiłam ,z różnym skutkiem co prawda .
Płomień Afryki też miałam,rósł szybko ale po roku uprawy padł-mam hojną rękę do podlewania
Z nasion mam paulownię,która już od kilku lat rośnie w ogrodzie,jakarandę,brezylkę,adenium,plumerie ,albicję i kilka innych
Frajda jaką się ma widząc jak rośnie roślinka wysiana własnymi rękami niezrównana
Płomień Afryki też miałam,rósł szybko ale po roku uprawy padł-mam hojną rękę do podlewania
Z nasion mam paulownię,która już od kilku lat rośnie w ogrodzie,jakarandę,brezylkę,adenium,plumerie ,albicję i kilka innych
Frajda jaką się ma widząc jak rośnie roślinka wysiana własnymi rękami niezrównana
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie