U oster

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U oster

Post »

ale lepiej nam powiedz co tam masz zamiar posadzić, posiać? ;:196
bo widać, że ziemia jest tam całkiem niezła by nie powiedzieć dobra - ja już bym coś tam zrobiła......hehe :;230
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Martuniu,, nic szczególnego. Tak, jak w tym roku: ziemniaki. Chciałabym w części odzyskanej posadzić topinambur.
Podobno jest bardzo ekspansywna, więc oddzielona będzie dołem, który mój synuś wykopał dawno temu z myślą o oczku :shock:
Dół został, więc może wykorzystam rzeczywiście go na oczko i naturalną granicę?
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Takiemu kopaczowi jak Ty topinambur niestraszny :;230
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Witaj :wit Oster ;:196 ;:63 .Jak widzę to nie próżnujesz ,zawsze masz coś do roboty.Po prostu praca Cię lubi.Pytałaś mnie o nazwę tej mojej roślinki,więc to jest Gailardia Oścista Kobold to pełna nazwa.Pozdrawiam Gosia
magdala

Post »

A ja w sprawie innych widoków - tych z torami kolejowymi...
Nie "bierze" Cię ,Osterku taka nostalgia czasem ??? Widok biegnących w dal szyn ,zapowiedź podróży .... ;:224

Pracowita kobieta-to mało powiedziane. Ja raczej męża zapędzam do robót ciężkich.Na razie daje się wrabiać :wink:
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oster :wit Możesz,posadzić Prusznik,gdzie tylko Ci pasuje.Wystarczy,że na zimę go okryjesz,a latem dobrze podlej. ;:196
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

wcięło mi post.. :evil:
Siberko :wink:

Gosiu, ;:196 dzięki za info. Ta gailardia ma piękne kolory kwiatków. A prusznik kupię - jest przecudowny.

Madziu, nie lubię podróżować koleją i od lat nie korzystam z jej usług. Najlepiej byłoby wsiąść, usnąć i
obudzić się na miejscu :wink:
Co do pomocy w ogródku: ja lubię kopanie. A kiedy zrobię sama wiem, że jest zrobione po "mojemu". :lol:
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Znów mam w domu szpital, tym razem cała trójka zakasłana, aż z wysiłku bąki puszczają ;:224
Jest przy tym kupa śmiechu, ale robota w polu stoi :( Zresztą, pogoda też by nie dała nic zrobić.
Nie ma jednak tego złego... zaległości w prasowaniu w połowie nadgonione. Jeśli się nie mylę,
to narosło mi z dwóch tygodni :evil: Pół pokoju zawalone było praniem. Jeszcze tylko zaległośc
tygodniowa i... następne będzie się odkładać. Matko, czemu ten czas tak leci?
W polu błoto, więc niestety, klapa. Teraz będę musiała najpierw wykopać warzywa, dopiero potem
pomarzę o dalszym kopaniu ;:224
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Witaj Osterku

Oby dzieciaczki szybko wróciły do zdrowia co do pracy nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ja też jak mam robotę w ogrodzie to w domu tylko po łepkach i tak jak u Ciebie pranie leży i czeka to jest jedyna rzecz której nie lubię robić prasować ale niestety zmuszam się do tej czynności bo to obowiązek :roll: U mnie w ogrodzie też praca stoi zimno ,pada więc z małym nie wyjdę pozostało mi czekać do soboty M zostanie z nim w domu a ja polecę zrobić co zostało .Śmieje się czasami sama z siebie bo zimą w domu aż błyszczy a latem aby było czysto człowiek z nudów wynajduję sobie pracę pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla dzieciaczków ;:196
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Chore dzieciaczki to kupa zmartwienia, niech szybko wracają do zdrowia.... ;:196
Prasowania też nie lubię, wolałabym jakąś rabatę przekopać ;) Nie wiem, jak ja bez ogródka całą zimę wytrzymam.... :roll:
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Dzięki ;:196 ;:196 Obie Asieńki!
Nasze dzieci są bardzo pobudzone, ale podczas choroby to kosmos :shock:
Zimą nadganiam inne rzeczy, ale zima dość szybko zlatuje, bo od stycznia do wiosny to
już tylko krok. Ale na zimę zostawiłam też dokładniejsze poczytanie niektórych wątków,
bo tyle można się dowiedzieć :shock:
Dzisiejsza pogoda też do kitu: najgorsze jest to, że w ogrodzie robi się błoto i choćbym
założyła swoją super ortalionową kurtkę nie ochroni mnie ona przed zostawianiem kaloszy
w błocku :?
A co do prasowania - uwielbiam. Lubię każda pracę, która daje natychmiastowe efekty :)
Ale niestety - jak się ma ogród - wszystko inne jest mniej ważne.
Kiedyś pasjami "sztrykowałam", wyszywałam szydełkowałam i inne takie... Od lat mogę tylko pomarzyć
o tym i popopdziwiać innych dzieła. :(
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oster :wit chętnie przyjmę nadmiar perzu od Ciebie,bo jest mi potrzebny co Ty na to? Gosia ;:196 :D ;:196
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Gosiu! Co Ty do mnie mówisz?
Poważnie?
Awatar użytkownika
rogo