Witaj Jagódko 
Nie będę Ci psuć humoru pisząc jaką najwyższą temperaturę miałam w dzień tak jak Ty niedawno drażniłaś mnie słońcem.

Na pogodę jednak nie narzekam i grzanie w domu wyłączone, ale narzekam na brak deszczu

tak, tak wyobraź sobie
Mam inne podejście do ogrodu niż Ty stąd przydomek wiejski

Mój ogród musi mieć dynię, cukinię czy nawet jedną marną marchewkę. Jak widzisz na zdjęciach jest i tunel foliowy, nieelegancki ale niezbędny w moim ogrodzie na wiosenną rzodkiewkę i pomidory w lecie. Nie wspomnę już o mało eleganckim kompostowniku czy wręcz pewnie obskurnym dla Twojego nosa czy oka kurniku z wybiegiem dla kur.
I na południu wiosna nie taka jak rok temu, bo dni owszem ciepłe, ale noce zimne i przyroda nie wie startować czy nie
Muszę poszukać miękkiego ołówka, bo przecież mam gdzieś takie od dawna zapomniane
I ja Cię serdecznie pozdrawiam życząc ciepła nie tylko od kotów
Igo witam Cię serdecznie

i na wstępie życzę zdrowia i sił do doprowadzenia ogrodu do porządku. Wiosna powoli wkracza w nasze ogrody i mam nadzieję, że zapowiadane przymrozki nie narobią szkód
Ewuniu mając szaliczek musiałam zdecydować jaki chcę mieć ogród i chociaż stale wygląd się zmienia to warzywka uprawiałam, uprawiam i uprawiać będę, bo sprawi mi ogromną radość powrót w lecie z ogrodu z koszykiem pysznych jarzyn na obiad czy śniadanie

Kosiarka za to coraz dalej jeździ, bo w obrębie ogrodzenia coraz mniej jest trawy
Kiedyś czytałam, że wilczomlecze odstraszają nornice

to może to prawda?
Za pochwały dziękuję! chociaż coraz częściej nie jestem zadowolona ze zdjęć
Ewciu póki mam siłę to muszę to wykorzystać
Moniko ja to raczej zapożyczyłam ze starego kawału o góralu
Justynko a ja eksperymentuję! mam podwyższoną grządkę (grobek

) mam skrzynie i mam te rabaty wytyczone deskami. Grobek nie sprawdził mi się, bo strasznie na nim sucho

skrzynie polecam a te deskowe zobaczę jak w sezonie będą się sprawdzać.
Moja brzoskwinia Saturn ma pąki kwiatowe prześwitujące na różowo, ale jeszcze nie rozkwitły
Marysiu, ale ja lubię się
urobić 
Zimno nie jest, bo wtedy też raczej nie siedziałabym za długo w ogrodzie, nie chcę igrać ze zdrowiem

Może wreszcie zrobi się ciepło i słonecznie w całym kraju
Iwonko machina się sprawdza

a każda nowa grządka to więcej pracy w sezonie. Wiemy co potrafią zrobić chwasty
Na dzisiaj mam takie słoneczka!
Dwie miodunki, które w zimie zostały zmaltretowane przez kreta i na szczęście odbiły
i taki kolorek mnie uwiódł w LM, mam nadzieję, że za rok będzie kwitła
Spokojnej nocy i kolorowych snów

Dziękuję za odwiedziny