Witam Wszystkich w piękny, jesienny, słoneczny poranek. Chociaż moja doba wciąż jest za krótka to dzisiaj postanowiłam, że muszę odpisać przynajmniej we własnym wątku

Zaglądam wciąż do Waszych ogrodów ale to są wizyty bardzo szybkie, bo lotem błyskawicy

nawet nie zawsze mam czas czytać wszystkie posty ale oglądam i zachwycam się każdymi nowymi fotkami i relacjami z moich ulubionych forumowych ogrodów.
igielka78 moje drzewka ku mojej radości w tym roku dość sporo urosły, bo tak prawdę mówiąc przerosły już mnie...więc moja przestrzeń już się buduje. Moje hosty mimo mokrego terenu zawsze szybko przybierają jesienne kolory, bo pali je słoneczko.
Sosenki4 też uwielbiam hortensje za wielkie i okazałe kwiaty i długie kwitnienie. Pięknie się też zasuszyły ich kwiaty, więc będą zdobiły moją kuchnię przez cały rok. Na przyszły rok mam zamiar zakupić jeszcze kilka nowych okazów.
aguniada paprocie w naszym ogrodzie to w większości przypadek ... nie wiem skąd przybyły ale są i rosną. To chyba jakieś zwyczajne okazy
April jesień zawsze szybko do mnie zagląda a to za sprawą palącego słoneczka, które przebarwia na złoto wszystkie liście. A winko na kamieniu...a tak tak z tamtego miejsca fajne widoczki na ogród więc w ramach odpoczynku można się delektować trunkami.
Monia68 dziękuję , to bardzo miłe co piszesz... miłe i budujące. Zapraszam na dzisiejszy spacerek
szyszunia Zaczarowany ogród powiadasz

teraz to on jest chyba "zaniedbany ogród", bo brak czasu mocno daje się we znaki i nawet nie ma kiedy cięć krzewów przeprowadzić , nie mówiąc już o innych obowiązkowych zabiegach
A co do host to większość z nich to zwyczajne okazy ale za to chyba już pełnoletnie. Dostałam je jak zaczęłam tworzyć swój ogród jako "liście ozdobne" i były to już rozrośnięte wieloletnie krzaczory.
babojola witam w naszym ogrodzie

dziękuję za miły wpis i zapraszam ponownie.
mm-complex Danusiu Twoje wpisy zawsze przyprawiają mnie o uśmiech zadowolenia na twarzy i za to bardzo Ci dziękuję. Ja również uwielbiam Wasze włości...
wanda7 też do Ciebie zaglądam i wciąż nieustannie zachwycam się Twoim ogrodem...
dorcia7 ,
asia0809 ,
marpa ,
E@K66 , dziękuję za przemiłą wizytkę ... tyle ciepłych słów dodaje sił i energii do dalszych działań
asma dziękuję

fajnie , że udało się stworzyć takie kompozycje , które ze sobą współgrają. Cieszę się ,że jest to zauważalne
Lukrecja też wciąż stosuję znaną nam metodę "codziennie po godzince" ale zajęć tyle, że i tych godzinek już brakuje... jak tu znaleźć inne rozwiązanie? Miewam chwile zwątpienia ... że jakoś nijak w moim ogrodzie ... ale kiedy czyta się takie miłe wpisy to jestem dumna z tego co mam. Dziękuję
agatka123 no i tak... na początku posta obiecałam poprawę ... a tu jak grom z jasnego nieba... nowe obowiązki mnie zasypały i zaś nie ma szans na spacer z aparatem po ogrodzie
Pozdrawiam i obiecuję choć ze dwie fotki z dzisiejszego ogrodu